Aknen hoito

30. 04. 2020

Aknen hoito

Akne ja sen oireilu on hyvin pitkälti hormonitoiminnasta johtuvaa, aknelle voikin altistua kuka tahansa. Etenkin murrosiässä lisääntynyt sukupuolihormonien tuotanto saattaa aiheuttaa talin liikatuotantoa. Tämä voi tukkia talirauhasen, hiustupen ja aiheuttaa iho-ongelman nimeltä akne, joka ilmenee iholla erilaisina finneinä. Hormonaaline aikuisiän akne puhkeaa tyypillisimmin hormonaalisten muutosten kuten hormonaalisen ehkäisyn käytön ja stressin yhteydessä. Myös raskaus voi puhkaista aknen syntymisen. Aknea ei lähtökohtaisesti voi poistaa ihonhoidolla tai ruokavaliolla, mutta sen oireita voi tehokkaasti hoitaa oikeilla valinnoilla.

Selaamalla alaspäin löydät akneiholle räätölöidyt ihonhoito-ohjeet sekä erityisen hyvin aknen hoitoon sopivat, tarkkaan raaka-aineiden perusteella valitsemamme tuotteet.

MITEN AKNEIHOA KANNATTAA HOITAA?

Aknen hoidossa on tärkeää vahvistaa ihon omia suojamekanismeja ja tukea terveen mikrobiomin hyvinvointia iholla, mikä tarkoittaa liian pesevien ja hankaavien tuotteiden välttämistä. Aivan liian moni aknen kanssa kamppaileva sortuu käyttämään tuotteita, jotka heikentävät ihon omia luontaisia mekanismeja ja näin joko pahentaa tilannetta tai koukuttaa ihon kosmetiikan antaman keinotekoisen suojan kierteeseen.

Puhdistus
Akneiho tulisi puhdistaa iltaisin maitomaista tai voidemaista puhdistustuotetta käyttäen. Suosittelemme välttämään liiallista hankaamista, sillä se voi ärsyttää tulehtunutta ihoa ja huonontaa ihon kuntoa. Mikäli iho ei ole erityisen rasvoittuva ja siinä ei ole märkiviä epäpuhtauksia on suositeltavaa jättää aamulla varsinainen kasvojen pesu väliin ja puhdistaa kasvot kevyesti laadukkaalla kasvovedellä.

Kasvovesi
Akneiho hyötyy erityisesti rauhoittavien, puhdistavien, ihoa uudistavien ja talin eritystä hillitsevien kasvovesien käytöstä. Kasvovesi suihkutetaan puhtaalle ja kuivalle iholle aamuin illoin. Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä levitetään päälle kosteutustuote.

Kosteutus
Ihoa kannattaa kosteuttaa akneiholle sopivalla kevyellä, vain maltillisesti rasvaa sisältävällä voiteella, joka ylläpitää ihon kosteustasapainoa sekä auttaa taistelemaan epäpuhtauksia vastaan. Öljyihin on hyvä suhtautua varauksella ja valita vain epäpuhtaalle iholle sopivia, ihoa tukkimattomia öljyjä, joista jojoba ja macadamia ovat erinomaisia vaihtoehtoja. Useimmille kevyt kasvovoide on mieluisin ja sopivin vaihtoehto päiväkäyttöön, mutta mikäli iho on erityisen kuiva antaa sopiva öljy tai balsami iholle suojaa sitoen kasvoveden kosteuden ihoon.

AKNEN TEHOHOITO

Mikäli iholla ei ole sen ihmeempiä ongelmia, seerumin käyttö päivittäin ei ole pakollista. Akneiho kuitenkin hyötyy aamuin illoin käytettävästä rauhottavan ja tasapainottan seerumin käytöstä. Akneihoa kannattaa tehohoitaa etenkin syväpuhdistavilla naamioilla. Akneihon kuorinnassa kannattaa suosia entsyymejä, hedelmähappoja, savea ja aktiiviihiiltä sisältäviä kuorintoja ja naamioita, jolloin ihoa ei kuorita lainkaan mekaanisesti hankaamalla.

AKNEN HOITO SISÄISESTI JA ELINTAPAVALINNOILLA

Aknen hoidossa sisäisesti tulehdusta sammuttavien ruokien ja ravintolisien merkitys korostuu, löydät tähän sopivia ravintolisiä kuten laadukkaan Omega3 ja reishivalmisteen alta. Ruokavaliossa kannattaa suosia reilusti erityisen tummia vihreitä kasviksia sekä kokeilla aamuisin tyhjään vatsaan sitruunavettä maksan toimintaa tukemaan.

Osaatko sinä valita juuri omalle ihollesi sopivat tuotteet?

Me TwistBellä ymmärrämme mitä iho tarvitsee biologian näkökulmasta ja mitkä raaka-aineet vastaavat tähän tarpeen. Meidät tunnetaan siitä, että saamme asiakkaillemme uskomattomia tuloksia ihonhoidossa ainutlaatuisen ja ihon luontaiseen toimintaan perustuvan ihonhoitometodimme ja tarkan raaka-aine tuntemuksemme ansiosta.

Tuloksien lisäksi meille on tärkeää, että tuotteet eivät kuormita ihoasi, kehoasi tai ympäristöä. Ymmärrämme, että kaikilla ei kuitenkaan välttämättä ole aikaa perehtyä tuotteiden ainesosalistoihin. Siksi me TwistBellä olemme tehneet tämän työn puolestasi.

Me olemme asiantuntijoita, jotta sinun ei tarvitse olla.

Helpottaaksesi sinun arkea ja saadaksesi ihosi haluamasi kuntoon TwistBen ihonhoidon asiantuntijat Kati ja Veera ovat koonneet parhaat akne iholle sopivat tuotteet yhdelle sivulle. Klikkaa alta tutustumaan tuotteisiin.

Voit myös ladata ilmaisen ihonhoito-oppaamme, jossa käymme vielä läpi miten vältät 3 yleisintä iho-ongelmia aiheuttavaa virhettä.

Tuotteet Akne Iholle Lataa ihonhoito-opas
Kirjoittaja:
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Liity postituslistalle

Suomi