Atooppisen ihon hoito

30. 04. 2020

Atooppisen ihon hoito

Atooppinen iho voi oireilla eri asteisesti ja eri tavalla riippuen ihmisestä. Tyypillisesti atooppinen iho on herkkä, erittäin kuiva ja tulehtuu helposti. Pahimmillaan atooppinen iho on lisäksi hilseilevä ja kutisee. Se voi myös halkeilla ja punoittaa.

Atooppisessa ihossa ihon kosteuden haihtumista estävä suojamuuri on lähes olematon. Tästä syystä kosteus pääsee haihtumaan iholta, jolloin iho kuivuu helposti. Lisäksi ihossa on luonnostaan todella vähän rasvoja etenkin välttämättömiä rasvahappoja (EFA essential fatty acids) ja ihon luontaiset toiminnot ovat muutenkin normaalista ihoasta poikkeavia. Tämä saattaa aiheuttaa osaltaan ihon kuivuuden, kiristävyyden ja hilseilyn sekä tulehdusalttiuden.

Taipuvuus atooppiseen ihoon tulee tyypillisesti geeneistä, mutta esimerkiksi stressi sekä väärät kosmetiikkatuotteet kuten liian pesevät puhdistustuotteet tyypillisesti pahentavat atooppisen ihon kuntoa entisestään. Atooppinen iho voi esiintyä myös paikallisesti esimerkiksi käsissä, jolloin kyse on tyypillsesti "ärsytys ekseemasta". Käsien atooppisen ihon hoidosta voit lukea lisää blogistamme.

Selaamalla alaspäin löydät atooppiselle iholle räätälöimämme hoito-ohjeet sekä erityisen hyvin atooppisen ihon hoitoon sopivat, tarkkaan raaka-aineiden perusteella valitsemamme tuotteet.

MITEN ATOOPPISTA IHOA KANNATTAA HOITAA?

Atooppista ihoa tulee hoitaa lempeästi, reilusti kosteuttaen ja suojaten. Atooppisen ihon hoidossa on erityisen tärkeää olla horjuttamatta ihon jo valmiiksi heikkoa luontaista toimintaa väärillä tuotteilla ja ihonhoitorutiineilla. Tärkeää on yksinkertaisten tuotteiden käyttäminen, hajusteiden välttäminen sekä laadukkaiden kasvovesien ja öljyjen suosiminen.

Puhdistus
Atooppinen iho kannattaa puhdistaa miedolla puhdistustuotteella kuten maitomaisella, voidemaisella, balsamilla tai öljyllä tukeaksesi ihon heikkoa suojamuuria. Aamuisin riittää vain kevyt vesihuuhtelu, et siis tarvitse aamuisin puhdistusainetta. Poista ihonhoitorutiinista vahvasti pesevät tuotteet kuten puhdistusvaahdot ja -geelit, vaikka paketissa lukisi "hellävarainen"/"hajusteeton" tms. Vältä shampoita sekä käsisaippuoita, jotka sisältävät Sodium lauryl Sulfatea (SLS) sekä Sodium Laureth Sulfatea (SLES).

Kasvovesi
Puhdistuksen jälkeen käytä runsaasti mietoa ja kosteutta iholle sitovaa kasvovettä aamuin illoin. Voit tarvittaessa kerrostaa kasvovettä extrakosteutusta antaaksesi. Kasvovesi on hyvä tuote, sillä sen avulla tasapainottaa ihon toimintaa ja kosteuttaa ihoa erittäin tehokkaasi. Kasvovesi on siis avain oikeaoppiseen kosteutukseen!

Suosittelemme ehdottomasti kasvoveden käyttöä, sillä hyvälaatuinen kasvovesi on yksi merkittävin tapa parantaa atooppisen ihon kuntoa.

Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin. Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä levitetään iholle kosteutustuote. Tällöin hoitotuotteet imeytyvät paremmin ja lisäksi kasvoveden hoitavat ominaisuudet jäävät iholle, eivätkä vain haihdu pois! Kasvovesi on siis kosteutustuote, ei puhdistustuote!

Kosteutus
Aamuisin iholle voi käyttää joko erittäin kosteuttavaa kasvovoidetta tai balsamia, oman mieltymyksen mukaan. Mikäli käytät voidetta, hyvä vinkki on myös levittää kasvovoiteen päälle muutama tippa laadukasta kasvoöljyä, joka ravitsee ihoa ja estää kosteutta haihtumasta iholta. Kasvoöljyt ovat avainasemassa parantamassa atooppisen ihon kuntoa, sillä oikein valittu kasvoöljy sisältää runsaasti atooppiselta iholta puuttuvia välttämättömiä rasvahappoja, skvalaania, vitamiineja ja antioksidantteja. Iltaisin iholle kannattaa levittää seerumi kasvoveden päälle ja tämän jälkeen kasvoöljy tai balsami.

ATOOPPISEN IHO TEHOHOITO

Atooppiselle iholle parhaita tehohoitotuotteita ovat kosteuttavat naamiot sekä tehokosteuttava seerumi. Iltaisin ja tarvittaessa myös aamuisin kannattaa käyttää iholle kosteutta sitovia seerumeita, joiden raaka-aineina on esimerkiksi hyaloronihappoa, hunajaa ja glyceriniä. Kuorinnassa suosi vain entsyymikuorintoja rakeisten kuorintojen sijaan.

ATOOPPISEN IHON HOITO SISÄISESTI JA ELINTAPAVALINNOILLA

Atooppinen iho saa tukea hyvin voivasta suolistosta. Esimerkiksi ärtyneen suolen oireyhtymällä ja atooppisella iholla on todettu olevan suora yhteys. Suoliston kuntoa, ja etenkin suoliston tervettä bakteerikantaa voi tukea monin keinoin.

Suoliston hyvää bakteeristoa tukee Puhdistamon OM-X maitohappobakteerit. Atooppisen ihoon saat apua myös antioksidanteista. Arctic Powerin marjajauheet sisältävät runsaasti antioksidantteja sekä A-ja E-vitamiinia, jotka tukevat ihon hyvinvointia. Lisäksi on huomioitavan arvoista, että välttämättömiä rasvahappoja keho ei itse pysty tuottamaan, joten atopian helpottamiseksi niitä kannattaa nauttia ulkoisen ihonhoidon lisäksi myös sisäisesti.

Osaatko sinä valita juuri omalle ihollesi sopivat tuotteet?

Me TwistBellä ymmärrämme mitä iho tarvitsee biologian näkökulmasta ja mitkä raaka-aineet vastaavat tähän tarpeen. Meidät tunnetaan siitä, että saamme asiakkaillemme uskomattomia tuloksia ihonhoidossa ainutlaatuisen ja ihon luontaiseen toimintaan perustuvan ihonhoitometodimme ja tarkan raaka-aine tuntemuksemme ansiosta.

Tuloksien lisäksi meille on tärkeää, että tuotteet eivät kuormita ihoasi, kehoasi tai ympäristöä. Ymmärrämme, että kaikilla ei kuitenkaan välttämättä ole aikaa perehtyä tuotteiden ainesosalistoihin. Siksi me TwistBellä olemme tehneet tämän työn puolestasi.

Me olemme asiantuntijoita, jotta sinun ei tarvitse olla.

Helpottaaksesi sinun arkea ja saadaksesi ihosi haluamasi kuntoon TwistBen ihonhoidon asiantuntijat Kati ja Veera ovat koonneet parhaat atooppiselle iholle sopivat tuotteet yhdelle sivulle. Klikkaa alta tutustumaan tuotteisiin.

Voit myös ladata ilmaisen ihonhoito-oppaamme, jossa käymme vielä läpi miten vältät 3 yleisintä iho-ongelmia aiheuttavaa virhettä.

Tuotteet Atooppiselle Iholle Lataa ihonhoito-opas
Kirjoittaja:
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Liity postituslistalle

Suomi