Couperosan hoito

30. 04. 2020

Couperosan hoito

Couperosa iho on punertava ja kuivahtava. Se on usein myös herkkä. Couperosaa esiintyy yleisimmin poskilla, leuassa, otsalla, silmäluomissa ja nenän iholla. Couperosalle tyypillistä on pinnalla olevat verisuonet ja ohentunut iho. Couperosa syntyy herkästi perinnöllisien tekijöiden sekä ympäristömme vaikutuksista.

Selaamalla alaspäin löydät couperosa iholle räätälöimämme hoito-ohjeet sekä erityisen hyvin kuivan ja herkän couperosa ihon hoitoon sopivat, tarkkaan raaka-aineiden perusteella valitsemamme tuotteet.

MITEN HOITAA COUPEROSA IHOA?

Couperosan kanssa synnytään, joten jos ihollasi on verisuonia pinnassa ei ole keinoa päästä niistä eroon. Siitä huolimatta oireiden syntymistä voidaan kuitenkin melko tehokkaasti ehkäistä hyvällä, oikeaoppisella ihonhoidolla ja suojaamisella. Oleellista on hoitaa ihoa mahdollisimman hellävaraisesti ja olla käyttämättä liian hankaavia tuotteita.

Puhdistus

Iho tulisi puhdistaa maitomaisia, balsameja tai öljymäisiä puhdistustuotteita käyttäen. Vältä puhdistuksessa etenkin liian hankaavia tuotteita ja pyyhkeitä. Usein esimerkiksi musliiniliina on liian rankka couperosa iholle, mutta pehmeät pyyhkeet, vanulaput ja konjac sieni taas ovat todella hyviä apuvälineitä ihon puhdistukseen.

Kasvovesi
Puhdistuksen jälkeen kannattaa suosia mietoa ja kosteutta iholle sitovaa kasvovettä aamuin illoin. Esimerkiksi ruusuvesi on loistava tuote punoituksesta ja kuivuudesta kärsivälle iholle. Suosittelemme ehdottomasti kasvoveden käyttöä, sillä hyvälaatuinen kasvovesi on yksi merkittävin tapa parantaa ihon kuntoa. Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin. Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä levitetään iholle kosteutustuote.

Kosteutus
Kosteustuotteena kannattaa käyttää ihoa vahvistavia, rauhoittavia ja hellävaraisia tuotteita. Esimerkiksi ruusuöljyt ja ruusunmarjaöljyt sopivat erittäin hyvin herkän couperosaihon hoitoon. Aamuisin iholle voi käyttää joko erittäin kosteuttavaa kasvovoidetta tai balsamia, oman mieltymyksen mukaan. Hyvä vinkki on myös levittää kasvovoiteen päälle muutama tippa laadukasta kasvoöljyä, joka ravitsee ihoa ja estää kosteutta haihtumasta iholta mikäli ihosi on kuiva. Iltaisin iholle kannattaa levittää tehohoitotuote kasvoveden päälle ja tämän jälkeen kasvoöljy tai balsami.

COUPEROSA IHON TEHOHOITO

Kirkastavat tehohoitotuotteet auttavat tasoittamaan punoituksesta kärsineen ihon sävyä. Samoin kun puhdistuksessa myös tehohoidossa kannattaa välttää liian hankaavia tuotteita. Esimerkiksi kuorinnassa kannattaa suosia rakeettomia entsyymikuorintoja. Mikäli ihosi on kuiva, kannattaa suosia kosteuttavan naamion tai balsamin käyttöä 1-2 kertaa viikossa.

COUPEROSAN HOITO SISÄISESTI JA ELINTAPAVALINNOILLA

Sisäisesti kannattaa nauttia runsaasti hyviä rasvahappoja, jotka auttavat säilyttämään ihon kosteuden. Hyviä rasvahappoja saat hyödyntämällä korkealaatuisia öljyjä ruoanlaitossa, esimerkiksi Puhdistamon kookosöljyä tai kylmäpuristettua oliiviöljyä. Voit myös kokeilla helppoa ravintolisää kuten NYR Beauty Oilia tai Terranovan Omega valmistetta nähdäksesi hyvien rasvojen vaikutuksen ihollasi.

Kylmä ilma (sekä liiallinen päivettyminen auringossa) saattaa laukaista couperosan sekä myös suuret ilman lämpötilan vaihtelut (myös saunominen). Muita couperosan aiheuttajia ovat liiallinen alkoholin kulutus, tupakointi, stressi ja mahdollisesti myös hyvin tuliset ruoat. Kannattaa siis tarkkailla, mitkä tekijät vaikuttavat oman ihon kuntoon ja vaikuttaa näihin tekijöihin mahdollisuuksien mukaan.

Iho kannattaa suojata aina kylmässä ilmassa huolellisesti ja esimerkiksi saunassa ollessa voi löylyn heitettyään suojata poskipäät hetkellisesti kämmenillä.

Osaatko sinä valita juuri omalle ihollesi sopivat tuotteet?

Me TwistBellä ymmärrämme mitä iho tarvitsee biologian näkökulmasta ja mitkä raaka-aineet vastaavat tähän tarpeen. Meidät tunnetaan siitä, että saamme asiakkaillemme uskomattomia tuloksia ihonhoidossa ainutlaatuisen ja ihon luontaiseen toimintaan perustuvan ihonhoitometodimme ja tarkan raaka-aine tuntemuksemme ansiosta.

Tuloksien lisäksi meille on tärkeää, että tuotteet eivät kuormita ihoasi, kehoasi tai ympäristöä. Ymmärrämme, että kaikilla ei kuitenkaan välttämättä ole aikaa perehtyä tuotteiden ainesosalistoihin. Siksi me TwistBellä olemme tehneet tämän työn puolestasi.

Me olemme asiantuntijoita, jotta sinun ei tarvitse olla.

Helpottaaksesi sinun arkea ja saadaksesi ihosi haluamasi kuntoon TwistBen ihonhoidon asiantuntijat Kati ja Veera ovat koonneet parhaat couperosa iholle sopivat tuotteet yhdelle sivulle. Klikkaa alta tutustumaan tuotteisiin.

Voit myös ladata ilmaisen ihonhoito-oppaamme, jossa käymme vielä läpi miten vältät 3 yleisintä iho-ongelmia aiheuttavaa virhettä.

Tuotteet Couperosa Iholle Lataa ihonhoito-opas
Kirjoittaja:
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Liity postituslistalle

Suomi