Herkän ihon hoito

20. 04. 2020

Herkän ihon hoito

Jos ihosi tuntuu kireältä sekä usein jopa polttelevalta ja kutiavalta, on sinulla todennäköisesti herkkä iho. Tämä ei varsinaisesti ole fysiologinen ihon rakenne, sillä mikä tahansa ihotyyppi voi kärsiä herkkyydestä. Sinulla saattaa olla myös tilanne, jossa ihosi on herkistynyt esimerkiksi liiallisen kosmetiikan käytön seurauksena. Herkkäihoinen kärsii monesti myös yliherkkyyksistä, intoleransseista ja allergioista.

Mikäli sinulla on herkkä iho, kiinnitä erityistä huomiota kosmetiikan raaka-aineisiin ja tuotteisiin mitä ostat.

MITEN HOITAA HERKKÄÄ IHOA?

Herkkä iho ärsyyntyy helposti ja se yleensä myös punottaa. Herkän ihon hoidossa onkin oleellista pyrkiä vahvistamaan ihon omia mekanismeja ja olla häiritsemättä ihon luontaista toimintaa. Sitä voi edistää ihon uloimman kerroksen toimintaa tukemalla runsaas kosteutuksen ja ihon pH tasapainon ylläpitämisen kautta. Herkkää ihoa on tärkeää käsitellä lempeästi ja se kaipaa erityistä huomioita ja hellävaraisuutta kohtaamiltaan ihonhoitorutiineilta.

Herkkää ihoa ärsyttää tyypillisesti hajusteet, säilöntäaineet ja muut tuotteen "infrastruktuuriin" kuuluvat raaka-aineet. Tämän takia herkkäihoinen löytää usein itselleen sopivan ihonhoitorutiinin helpoiten suosimalla laadukkaiden kasviöljyjen seoksia, kukkaisvesiä ja jauhemaisia tuotteita, sillä näihin ei kyseisiä raaka-aineita tarvita.

Puhdistus
Puhdistuksessa on suositeltavaa keskittyä käyttämään maitomaisia, balsameja tai öljymäisiä tuotteita ja välttää liikaa hankausta. Iho puhdistetaan iltaisin puhdistusaineella ja aamulla iholle riittää kevyt vedellä huuhtelu. Vältä liian peseviä tuotteita (esimerkiksi vaahdot ja geelit) sekä liian hankaavia pesuliinoja. Käytä aina mahdollisimman pehmeitä pyyhkeitä ja vanulappuja puhdistuksen avuksi ja noudata erityistä hellävaraisutta.

Kasvovesi
Herkän ihon tasapainoa saa tuettua ja ihoa kosteutettua hyvin laadukkaan kasvoveden avulla. Suosittelemme ehdottomasti kasvoveden käyttöä, sillä hyvälaatuinen kasvovesi on yksi merkittävin tapa parantaa ihon kuntoa. Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin. Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä levitetään iholle kosteutustuote. Kasvovesi on siis kosteutustuote, ei puhdistustuote!

Kosteutus
Kosteustuotteena kannattaa käyttää ihoa vahvistavia, rauhoittavia ja hellävaraisia tuotteita. Tyypillisesti herkkäihoinen ei kestä vahvoja tuoksuja, mutta tietyt eteeriset öljyt voivat herkkäihoiselle silti toimia, tämä on yksilöllistä. Tarkkaile ihoasi ja tutki mikä itsellesi toimii parhaiten. Aamuisin levitä kasvoveden päälle ihoa rauhoittava ja vahvistava seerumi. Lukitse kasvoveden ja seerumin kosteus laadukkaalla kasvoöljyllä. Mikäli kasvoöljy tuntuu liian kosteuttavalta aamuun, voit korvata sen kosteusvoiteella. Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan kasvoöljyä, sillä saatat yllättyä positiivisesti! Iltaisin toista sama rutiini.

HERKÄN IHON TEHOHOITO

Kuorinnaksi ei kannata valita rakeellista kuorintaa vaan sen sijaan suosia mietoja entsyymikuorintoja. Herkälle iholle on riittävää kuoria se n. 10-15 pv välein. Käytä kosteuttavia ja rauhoittavia naamioita puolestaan huolettomammin, jopa 3 kertaa viikossa ihon uloimman kerroksen tasapainottamiseksi.

Valitse naamiot ja muut tehohoitotuotteet ihosi kunnon mukaan: jos kärsit paljon myös epäpuhtauksista, huomioi tämä tuotteiden valinnassa ja suosi silloin puhdistavia/tasapainottavia tuotteita. Löydät niitä esimerkiksi meidän sekaihon kategoriasta. Jos taas kärsit enemmän kuivuudesta suosi kosteuttavampia ja täyteläisempiä tuotteita, joita löydät selaamalla tätä sivua alaspäin.

HERKÄN IHON HOITO SISÄISESTI JA ELINTAPAVALINNOILLA

Herkkäihoisen kannattaa kiinnittää huomiota kehon tukemiseen sisältäpäin: nauttia laadukkaita omega-rasvahappoja sekä vettä tarpeeksi päivän aikana. Pohdi myös onko arjessasi tekijöitä, jotka kuormittavat ihoasi. Huomioi hajusteiden, pesuaineiden ja vaatteidesi vaikutus ihosi kuntoon.

Monen herkkäihoisen kannattaakin huomioida omassa arjessa mitkä kaikki tekijät vaikuttavat oman ihon hyvinvointiin. Näihin kuormittavat tekijöihin voit vaikuttaa melko helposti:

  1. Vaihda kodinpesuaineet ja pyykinpesuaineet hajusteettomiin.
  2. Onko sinulla hormonaalinen ehkäisy käytössä mitä voisit harkita vaihtavasi muuhun?
  3. Pyri syömään mahdollisimman lisäaineetonta ja säilöntäaineetonta ruokaa
  4. Varaa tarvittaessa aika ravintoterapeutille ruokavaliosi läpikäymiseksi
  5. Kiinnitä huomiota ihonhoitotuotteidesi lisäksi hiustenhoitotuotteidesi sisältöön
  6. Jos elämässäsi on paljon stressiä, kiinnitä huomiota riittävään palautumiseen

LATAA MYÖS ILMAINEN IHONHOIDON OPPAAMME!

Oppaassa käymme läpi kolme yleisintä virhettä ihonhoidossa ja keinot, miten välttää ne. Vääränlaisilla tuotteilla ja ihonhoitorutiineilla voi aiheutta tietämättään itselleen erilaisia iho-ongelmia, kuten kuivuutta, rasvoittuvuutta sekä epäpuhtauksia. Olemme laatineet oppaan, jotta sinä saisit mahdollisimman hyvän pohjan omalle ihonhoidollesi. Ilmaisen ihonhoidon oppaamme neuvoilla voit välttää jo monta sudenkuoppaa ihonhoidossa. Voit ladata oppaan tästä.

TUOTESUOSITUKSEMME HERKÄN IHON HOITOON

Olemme tähän kategoriaan koonneet kaikki tuotteet, jotka ovat hyviä herkästä ihosta kärsivälle niin sisäisesti kuin ulkoisestikin nautittuna. Löydät tuotteet järjestyksessä puhdistustuotteet, kasvovedet, seerumit, kasvovoiteet, öljyt, balsamit, kuorinnat, naamiot ja sisäisesti käytettävät tuotteet.

Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta, kannattaa sinun tutustua "Uusi alku ihollesi" -verkkovalmennukseemme.

Osaatko sinä valita juuri omalle ihollesi sopivat tuotteet?

Me TwistBellä ymmärrämme mitä iho tarvitsee biologian näkökulmasta ja mitkä raaka-aineet vastaavat tähän tarpeen. Meidät tunnetaan siitä, että saamme asiakkaillemme uskomattomia tuloksia ihonhoidossa ainutlaatuisen ja ihon luontaiseen toimintaan perustuvan ihonhoitometodimme ja tarkan raaka-aine tuntemuksemme ansiosta.

Tuloksien lisäksi meille on tärkeää, että tuotteet eivät kuormita ihoasi, kehoasi tai ympäristöä. Ymmärrämme, että kaikilla ei kuitenkaan välttämättä ole aikaa perehtyä tuotteiden ainesosalistoihin. Siksi me TwistBellä olemme tehneet tämän työn puolestasi.

Me olemme asiantuntijoita, jotta sinun ei tarvitse olla.

Helpottaaksesi sinun arkea ja saadaksesi ihosi haluamasi kuntoon TwistBen ihonhoidon asiantuntijat Kati ja Veera ovat koonneet parhaat herkälle iholle sopivat tuotteet yhdelle sivulle. Klikkaa alta tutustumaan tuotteisiin.

Voit myös ladata ilmaisen ihonhoito-oppaamme, jossa käymme vielä läpi miten vältät 3 yleisintä iho-ongelmia aiheuttavaa virhettä.

Tuotteet Herkälle Iholle Lataa ihonhoito-opas
Kirjoittaja:
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Liity postituslistalle

Suomi