Kuivan ihon hoito

20. 04. 2020

Kuivan ihon hoito

Kuiva iho tuntuu usein kireältä, eikä iho ole erityisen kimmoisa. Se on tyypillisesti sekä rasva- että kosteusköyhä ja kuivan ihon uloin kerros ei toiminnaltaan ole optimaalinen. Uloimman kerroksen tehtävä on estää kosteuden haihtuminen iholta ja kun se ei toimi tai sen koostumus on olematon, pääsee kosteus haihtumaan iholta ja tällöin iho kuivuu.

Iholla saattaa olla punaisia läiskiä ja siihen tulee herkemmin juonteita, sillä iholta puuttuu rasvaa, joka tätä ennaltaehkäisisi. Iho saattaa tuntua myös ihan karhealta.

Kuivaa ihoa ei tule sekoittaa pintakuivaan ihoon. Pintakuiva iho ei nimittäin ole fysiologinen tila, vaan sen aiheuttaa tyypillisesti liian voimakas ihonpuhdistus sekä puutteellinen kosteutus, niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

MITEN KUIVAA IHOA KANNATTAA HOITAA?

Puhdistus
Kuivaa ihoa tulisi puhdistaa maitomaisia, balsameja tai öljymäisiä puhdistustuotteita käyttäen. Tyypillisesti kuiva iho kiittää balsami- tai öljypuhdistukseen vaihtamisesta. Pese iho puhdistustuotteella ainoastaan iltaisin. Aamuisin pelkkä kevyt huuhtelu vedellä tai pyyhkiminen kasvovedellä on aivan riittävää.

Kasvovesi
Muista myös aina käyttää hyvälaatuista iholle kosteutta sitovaa kasvovettä! Tämä on yksi merkittävin tapa parantaa kuivan ihon kuntoa. Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin. Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä levitetään iholle kosteutustuote. Voit tarvittaessa kerrostaa kasvovettä extrakosteutusta antaaksesi.

Kosteutus
Aamuisin iholle voi käyttää joko erittäin kosteuttavaa kasvovoidetta tai balsamia, oman mieltymyksen ja ihon kunnon mukaan. Jos käytät aamuisin kasvovoidetta, hyvä vinkki on levittää kasvovoiteen päälle muutama tippa laadukasta kasvoöljyä, joka ravitsee ihoa ja estää kosteutta haihtumasta iholta. Iltaisin iholle kannattaa levittää kasvoveden päälle esimerkiksi seerumi ja tämän jälkeen kasvoöljy tai balsami. Kuiva iho kärsii herkästi miliumista ja muun muassa hyvälaatuisten balsamien ja öljyjen käyttö ennaltaehkäisee näiden syntymistä.

KUIVAN IHON TEHOTUOTTEET

Iltaisin levitettävän seerumin olisi hyvä paikata ihon kosteusköyhyyttä kosteutta sitovilla raaka-aineilla kuten hyaluronihapolla, merilevillä ja hunajalla.

Kuivalle iholle kannattaa käyttää kosteuttavia naamioita n. 1-2 kertaa viikossa. Kuorinnaksi ei kannata valita rakeellista kuorintaa vaan sen sijaan suosia mietoja entsyymikuorintoja.

MITEN HOITAA KUIVAA IHOA SISÄISESTI JA ELINTAPAVALINNOILLA?

Iho saa kosteutta sisäisesti nautituista hyvälaatuisista rasvahapoista ja vedestä. Hyviä rasvahappoja saat mm. Puhdistamon Chia-siemenistä, puhdistamon luomukookosöljystä sekä kauneusruokavalikoimamme öljyvalmisteista.

Puhdistamon MSM+C jauhe saattaa olla myös avuksi kuivalle iholle ja sen sisältää c-vitamiinia ja on erinomainen apu kollageenin muodostumiselle.


Osaatko sinä valita juuri omalle ihollesi sopivat tuotteet?

Me TwistBellä ymmärrämme mitä iho tarvitsee biologian näkökulmasta ja mitkä raaka-aineet vastaavat tähän tarpeen. Meidät tunnetaan siitä, että saamme asiakkaillemme uskomattomia tuloksia ihonhoidossa ainutlaatuisen ja ihon luontaiseen toimintaan perustuvan ihonhoitometodimme ja tarkan raaka-aine tuntemuksemme ansiosta.

Tuloksien lisäksi meille on tärkeää, että tuotteet eivät kuormita ihoasi, kehoasi tai ympäristöä. Ymmärrämme, että kaikilla ei kuitenkaan välttämättä ole aikaa perehtyä tuotteiden ainesosalistoihin. Siksi me TwistBellä olemme tehneet tämän työn puolestasi.

Me olemme asiantuntijoita, jotta sinun ei tarvitse olla.

Helpottaaksesi sinun arkea ja saadaksesi ihosi haluamasi kuntoon TwistBen ihonhoidon asiantuntijat Kati ja Veera ovat koonneet parhaat kuivalle iholle sopivat tuotteet yhdelle sivulle. Klikkaa alta tutustumaan tuotteisiin.

Voit myös ladata ilmaisen ihonhoito-oppaamme, jossa käymme vielä läpi miten vältät 3 yleisintä iho-ongelmia aiheuttavaa virhettä.

Tuotteet Kuivalle Iholle Lataa ihonhoito-opas
Kirjoittaja:
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Liity postituslistalle

Suomi