Perioraalidermatiitin (suunympärysihottuman) hoito

30. 04. 2020

Perioraalidermatiitin (suunympärysihottuman) hoito

Saamme koko ajan enenevissä määrin kysymyksiä perioraalidermatiittiin (POD) eli suunympärysihottumaan liittyen. Suunympärysihottuma ilmenee nimensä mukaisesti suun ympärillä vaivaavina iho-oireina, joita voi olla kuivuus, kutina ja epäpuhtaudet, etenkin pienet kutisevat näppylät.

Diagnosointi ei ole aina täysin yksioikoista. Emme vielä tunne tarpeeksi hyvin syitä POD:n syntymisen taustalla. Syyksi on arveltu esimerkiksi liikahoitamista, iholle liian voimakkaiden tuotteiden käyttämistä, stressiä yms. Syyt eivät kuitenkaan tunnu olevan kovinkaan yksiselitteisiä. Terveyskirjastossa mainitaan, että:

"Sitä on pidetty milloin ehkäisytablettien, milloin kortisonivoiteiden tai kosmetiikan aiheuttamana, mutta ne ilmeisesti vain laukaisevat taudin eivätkä aiheuta sitä yksin ilman muita tekijöitä. Jokin nykyajan altiste on ilmeisesti oireilun takana, sillä perioraalidermatiittia on ollut vasta 1950-luvulta lähtien."

Hyvä uutinen on, että myös POD:n oireita on mahdollista lievittää oikeaoppisella ja maltillisella ihonhoidolla sekä merkittävästi muilla elintavoillamme.

MITEN HOITAA PERIORAALIDERMATIITTIÄ?

Vaikka POD:n synnyn syistä ollaan epävarmoja, yksi asia on kuitenkin suhteellisen varma ja se on ihonhoitorutiinin yksinkertaistaminen mikäli epäilee altistuneesta PODille. Vähennä siis käyttämäsi tuotteidesi määrää ja ole tarkkana käyttämäsi tuotteidesi ainesosalistoista. Eli suosi myös tuotteita, joissa on yksinkertaiset, rauhoittavat ja hoitavat raaka-aineet.

Puhdistus
POD-iholle sopivimpia puhdistustuotteita ovat puhdistusmaidot ja -voiteet sekä esimerkiksi yksinkertaiset öljyt, sillä ne ovat usein säilöntäaineettomia. Halutessasi voit tehostaa puhdistusta hellävaraisella konjac-sienellä, vältä kuitenkin musliiniliinan käyttöä. Iho on usein niin herkkä, että kuorinnatkin ovat sille liikaa.

Kasvovesi
Suosi kasvoveden käytössä yksinkertaisia tuotteita, esimerkiksi 100% hydrolaatteja, jotka eivät sisällä esimerkiksi alkoholeja ja säilöntäaineita. Suosittelemme ehdottomasti kasvoveden käyttöä, sillä hyvälaatuinen kasvovesi on yksi merkittävin tapa parantaa ihon kuntoa. Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin. Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä levitetään iholle kosteutustuote.

Kosteutus
POD:in hoitoon valittavan kasvovoiteen tulisi olla kevyt, mutta hyvin kosteutta iholle sitova. Suosi sen vuoksi raaka-aineissa esimerkiksi kaakaovoita ja sheavoita, jotka ovat hellävaraisia raaka-aineita kosteutta sitomaan.

PERIORAALIDERMATIITIN HOITO ELINTAVOILLA

Koska emme täysin tiedä mikä perioraalidermatiitin aiheuttaa, kannattaa pohtia mitkä kaikki tekijät vaikuttavat oman ihon hyvinvointiin. kannattaa omasta elämästä ja ihon hyvinvoinnista eliminoida kaikki sitä kuormittavat tekijät muun muassa:
  1. Vaihda kodinpesuaineet ja pyykinpesuaineet hajusteettomiin.
  2. Onko sinulla hormonaalinen ehkäisy käytössä mitä voisit harkita vaihtavasi muuhun?
  3. Pyri syömään mahdollisimman lisäaineetonta ja säilöntäaineetonta ruokaa
  4. Varaa tarvittaessa aika ravintoterapeutille ruokavaliosi läpikäymiseksi
  5. Kiinnitä huomiota ihonhoitotuotteidesi lisäksi hiustenhoitotuotteidesi sisältöön
  6. Jos elämässäsi on paljon stressiä, kiinnitä huomiota riittävään palautumiseen

LATAA MYÖS ILMAINEN IHONHOIDON OPPAAMME!

Oppaassa käymme läpi kolme yleisintä virhettä ihonhoidossa ja keinot, miten välttää ne. Vääränlaisilla tuotteilla ja ihonhoitorutiineilla voi aiheutta tietämättään itselleen erilaisia iho-ongelmia, kuten kuivuutta, rasvoittuvuutta sekä epäpuhtauksia. Olemme laatineet oppaan, jotta sinä saisit mahdollisimman hyvän pohjan omalle ihonhoidollesi. Ilmaisen ihonhoidon oppaamme neuvoilla voit välttää jo monta sudenkuoppaa ihonhoidossa. Voit ladata oppaan tästä.

TUOTESUOSITUKSET PERIORAALIDERMATIITIN HOITOON

Olemme tähän kategoriaan koonneet kaikki tuotteet, jotka ovat hyviä POD:stä kärsivälle niin sisäisesti kuin ulkoisestikin nautittuna. Löydät tuotteet järjestyksessä puhdistustuotteet, kasvovedet, seerumit, kasvovoiteet, öljyt, balsamit, kuorinnat, naamiot ja sisäisesti käytettävät tuotteet.

Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta, kannattaa sinun tutustua "Uusi alku ihollesi" -verkkovalmennukseemme.

Osaatko sinä valita juuri omalle ihollesi sopivat tuotteet?

Me TwistBellä ymmärrämme mitä iho tarvitsee biologian näkökulmasta ja mitkä raaka-aineet vastaavat tähän tarpeen. Meidät tunnetaan siitä, että saamme asiakkaillemme uskomattomia tuloksia ihonhoidossa ainutlaatuisen ja ihon luontaiseen toimintaan perustuvan ihonhoitometodimme ja tarkan raaka-aine tuntemuksemme ansiosta.

Tuloksien lisäksi meille on tärkeää, että tuotteet eivät kuormita ihoasi, kehoasi tai ympäristöä. Ymmärrämme, että kaikilla ei kuitenkaan välttämättä ole aikaa perehtyä tuotteiden ainesosalistoihin. Siksi me TwistBellä olemme tehneet tämän työn puolestasi.

Me olemme asiantuntijoita, jotta sinun ei tarvitse olla.

Helpottaaksesi sinun arkea ja saadaksesi ihosi haluamasi kuntoon TwistBen ihonhoidon asiantuntijat Kati ja Veera ovat koonneet parhaat Perioraalidermiitin iholle sopivat tuotteet yhdelle sivulle. Klikkaa alta tutustumaan tuotteisiin.

Voit myös ladata ilmaisen ihonhoito-oppaamme, jossa käymme vielä läpi miten vältät 3 yleisintä iho-ongelmia aiheuttavaa virhettä.

Tuotteet Perioraalidermiiti Iholle Lataa ihonhoito-opas
Kirjoittaja:
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Liity postituslistalle

Suomi