Pintakuivan ihon hoito

30. 04. 2020

Pintakuivan ihon hoito

Pintakuiva iho on erityisesti kosteusköyhä, kun taas kuiva iho on tyypillisesti sekä rasva- että kosteusköyhä.

Pintakuivuutta voi esiintyä kaikilla ihotyypeillä ja onkin yleensä tilapäinen olotila!

Pintakuiva iho ei ole fysiologinen tila tai ihon tietty rakenteellinen koostumus vaan iho voi kärsiä siitä tilapäisesti. Ihon kosteusköyhyys syntyy tyypillisesti heikkojen elintapojen sekä vääränlaisen ihonhoidon seurauksena. Elintavoista muun muassa heikko ravinto, runsas alkoholin käyttö, tupakoinnista sekä palautumisen puute ja liika kuormitus voivat vaikuttaa ihon pintakuivuuteen. Myös puutteellinen kosteutus, niin sisäisesti kuin ulkoisesti voi vaikuttaa ihon kuntoon heikentävästi. Huomioi siis nämä elintapatekijät ihosi hoidossa! Aloita esimerkiksi miettimällä miten voisit parhaiten auttaa omaa kehoasi palautumaan.

Poista ihonhoitorutiinista vahvasti pesevät tuotteet kuten puhdistusvaahdot ja -geelit, vaikka paketissa lukisi "hellävarainen"/"hajusteeton" tms. Vältä shampoita sekä käsisaippuoita, jotka sisältävät Sodium lauryl Sulfatea (SLS) sekä Sodium Laureth Sulfatea (SLES). Sillä nämä ovat tuotteita, jotka voivat omalta osaltaan aiheuttaa pintakuivan ihon syntyä.

MITEN HOITAA PINTAKUIVAA IHOA?

Keskeistä pintakuivan ihon hoidossa on eliminoida kuivuuden syyt ja olla horjuttamatta ihon jo valmiiksi heikkoa luontaista toimintaa väärillä tuotteilla ja ihonhoitorutiineilla. Avainasemassa ihon kunnon paranemisessa ovat hyvälaatuinen kosteuttava kasvovesi sekä laadukkaat ihoa hoitavat öljyt. Pintakuivan ihon kosteusköyhyyttä kannattaa myös paikata kosteutta sitovilla raaka-aineilla, kuten hyaluronihapolla ja hunajalla.

Puhdistus

Pintakuivaa ihoa tulisi puhdistaa maitomaisia, balsameja tai öljymäisiä puhdistustuotteita käyttäen. Yleensä pintakuiva iho reagoi todella nopeasti postitiivisesti balsami ja öljymäisiin puhdistustuotteisiin.

Kasvovesi
Pintakuivalle iholle kannattaa käyttää runsaasti mietoa ja kosteutta iholle sitovaa kasvovettä ja voit tarvittaessa jopa kerrostaa kasvovettä extrakosteutusta antaaksesi. Suosittelemme ehdottomasti kasvoveden käyttöä, sillä hyvälaatuinen kasvovesi on yksi merkittävin tapa parantaa ihon kuntoa. Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin. Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä levitetään iholle kosteutustuote.

Kosteutus
Aamuisin iholle voi käyttää joko erittäin kosteuttavaa kasvovoidetta tai balsamia, oman mieltymyksen mukaan. Mikäli käytät voidetta aamuisin, hyvä vinkki on levittää kasvovoiteen päälle muutama tippa laadukasta kasvoöljyä, joka ravitsee ihoa ja estää kosteutta haihtumasta iholta. Iltaisin iholle kannattaa levittää seerumi kasvoveden päälle ja tämän jälkeen kasvoöljy tai balsami.

Osaatko sinä valita juuri omalle ihollesi sopivat tuotteet?

Me TwistBellä ymmärrämme mitä iho tarvitsee biologian näkökulmasta ja mitkä raaka-aineet vastaavat tähän tarpeen. Meidät tunnetaan siitä, että saamme asiakkaillemme uskomattomia tuloksia ihonhoidossa ainutlaatuisen ja ihon luontaiseen toimintaan perustuvan ihonhoitometodimme ja tarkan raaka-aine tuntemuksemme ansiosta.

Tuloksien lisäksi meille on tärkeää, että tuotteet eivät kuormita ihoasi, kehoasi tai ympäristöä. Ymmärrämme, että kaikilla ei kuitenkaan välttämättä ole aikaa perehtyä tuotteiden ainesosalistoihin. Siksi me TwistBellä olemme tehneet tämän työn puolestasi.

Me olemme asiantuntijoita, jotta sinun ei tarvitse olla.

Helpottaaksesi sinun arkea ja saadaksesi ihosi haluamasi kuntoon TwistBen ihonhoidon asiantuntijat Kati ja Veera ovat koonneet parhaat pintakuivalle iholle sopivat tuotteet yhdelle sivulle. Klikkaa alta tutustumaan tuotteisiin.

Voit myös ladata ilmaisen ihonhoito-oppaamme, jossa käymme vielä läpi miten vältät 3 yleisintä iho-ongelmia aiheuttavaa virhettä.

Tuotteet Pintakuivalle Iholle Lataa ihonhoito-opas
Kirjoittaja:
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Liity postituslistalle

Suomi