Psoriasiksen hoito

30. 04. 2020

Psoriasiksen hoito

Psoriasis eli psori-ihon haasteena on ihosolujen uusiutumissyklin merkittävä nopeutuminen ja sen aiheuttamat läikät, "ihottumat" ja kutina kuolleen ihosolukon kertyessä ihon pintaan äärettömän nopealla tahdilla. Psoria ilmenee iholla hyvin eri muodoissa; läiskinä, pisaroina, rakkulaisena, vain taipeissa esiintyvänä tai vaikkapa kynsissä.

MITEN HOITAA PSORIASIS IHOA?

Psoriasis iho pitää mahdollisimman yksinkertaisesta ihonhoitorutiinista niin tuotteiden määrän kuin myös tuotteiden raaka-aineiden suhteen.

Puhdistus

Psoriasis iholle hyvä valinta puhdistukseen on puhdistusöljy, -balsami, -maito tai -voide. Puhdistusta tehostamaan voi käyttää hellävaraista musliiniliinaa tai konjac-sientä. Puhdista aamuisin kasvot ainoastaan laadukkaalla kasvovedellä puhdistusaineen sijaan.

Kasvovesi
Puhdistuksen jälkeen käytä runsaasti mietoa ja kosteutta iholle sitovaa kasvovettä aamuin illoin. Voit tarvittaessa kerrostaa kasvovettä extrakosteutusta antaaksesi. Kasvovesi on avain oikeaoppiseen kosteutukseen ja siksi suosittelemme ehdottomasti kasvoveden käyttöä, sillä hyvälaatuinen kasvovesi on yksi merkittävin tapa parantaa ihon kuntoa.

Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin. Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä levitetään iholle kosteutustuote. Tällöin hoitotuotteet imeytyvät paremmin ja lisäksi kasvoveden hoitavat ominaisuudet jäävät iholle, eivätkä vain haihdu pois!

Kasvovesi on siis kosteutustuote, ei puhdistustuote!

Kosteutus
Aamuisin iholle voi käyttää joko erittäin kosteuttavaa kasvovoidetta tai balsamia, oman mieltymyksen ja ihon kunnon mukaan. Hyvä vinkki on myös levittää kasvovoiteen päälle muutama tippa laadukasta kasvoöljyä, joka ravitsee ihoa ja estää kosteutta haihtumasta iholta. Iltaisin iholle kannattaa levittää tehohoitotuote kasvoveden päälle ja tämän jälkeen kasvoöljy tai balsami.

Psoriasis ihon tehohoito
Kuori ihoa vain varovaisesti ja muista, että kuorinnalla ei saisi koskaan ärsyttää psori-ihoa!

MITÄ MUUTA PSORIASIS IHON HOIDOSSA KANNATTAA HUOMIOIDA?

Psoriasis iho hyötyy aina hajusteiden välttelystä ja etenkin synteettisten hajusteiden välttämisestä. Pyykinpesuun kaikista varmin vaihtoehto ovatkin pesupähkinät joissa ei ole mitään ihoa ärsyttävää tai laadukas ja oikeasti iho ystävällinen hajusteeton, mutta mieto pyykinpesuaine.

PSORIASIKSEN HOITO ELINTAVOILLA?

Jos ihossa on selkeästi tulehduksellisia oireita kuten aknea, ruusufinniä tai psoriasista niin on aina syytä katsoa myös pintaa syvemmälle, sillä tieteellisissä tutkimuksissa on alettu löytää viitteitä suoliston kunnon ja iho-ongelmien välisestä yhteydestä. Tulehduksellisia iho-oireita sairastavilla on todettu esimerkiksi olevan muita enemmän keliakiaa, haavaista paksusuolentulehdusta, helikobakteeri-infektiota, ohutsuolen bakteerien liikakasvua ja ärtyvän suolen oireyhtymää.

Tästä syystä suosittelemme huomioimaan hyvät elintavat merkittävänä osana psoriasiksen hoitoa.Jos tulehduksellisen iho-ongelman hoitaminen kokonaisvaltaisesti kiinnostaa, suosittelemme vahvasti kuuntelemaan alla olevan Kaikki ihonhoidosta -podcast jaksomme. Käsittelemme siinä, mitä tehdä jos kosmetiikka ei auta iho-ongelmiin. Saat jaksosta paljon hyödyllistä tietoa, mikäli ihon hoitaminen kokonaisvaltaisesti on sinulle uusi asia.

Osaatko sinä valita juuri omalle ihollesi sopivat tuotteet?

Me TwistBellä ymmärrämme mitä iho tarvitsee biologian näkökulmasta ja mitkä raaka-aineet vastaavat tähän tarpeen. Meidät tunnetaan siitä, että saamme asiakkaillemme uskomattomia tuloksia ihonhoidossa ainutlaatuisen ja ihon luontaiseen toimintaan perustuvan ihonhoitometodimme ja tarkan raaka-aine tuntemuksemme ansiosta.

Tuloksien lisäksi meille on tärkeää, että tuotteet eivät kuormita ihoasi, kehoasi tai ympäristöä. Ymmärrämme, että kaikilla ei kuitenkaan välttämättä ole aikaa perehtyä tuotteiden ainesosalistoihin. Siksi me TwistBellä olemme tehneet tämän työn puolestasi.

Me olemme asiantuntijoita, jotta sinun ei tarvitse olla.

Helpottaaksesi sinun arkea ja saadaksesi ihosi haluamasi kuntoon TwistBen ihonhoidon asiantuntijat Kati ja Veera ovat koonneet parhaat psoriasis iholle sopivat tuotteet yhdelle sivulle. Klikkaa alta tutustumaan tuotteisiin.

Voit myös ladata ilmaisen ihonhoito-oppaamme, jossa käymme vielä läpi miten vältät 3 yleisintä iho-ongelmia aiheuttavaa virhettä.

Tuotteet Psoriasis Iholle Lataa ihonhoito-opas
Kirjoittaja:
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Liity postituslistalle

Suomi