Rosacea-ruusufinnien hoito

22. 01. 2021

Rosacea-ruusufinnien hoito

Rosacea-iho on tyypillisesti samanaikaisesti näppyläinen, kuiva ja herkkä. Ruusufinnille ominaista on ihon kuumotus poskissa, otsassa ja nenällä. Rosacea-ihoa onkin tärkeää rauhoittaa ja kosteuttaa ihonhoitotuotteilla hoitaen epäpuhtauksia ja hilliten niiden syntymistä. Rosacea voi pahentua erityisen tulisista ruoista, kuumuudesta, viimasta ja pakkasesta, alkoholista ja stressistä, joten näiden välttelyä on ainakin hyvä kokeilla ja katsoa miten se vaikuttaa ihon kuntoon.

Tästä alta voit kuunnella podcast jakson, jossa Kati ja Veera käyvät läpi miten rosaceaa kannattaa hoitaa. He käyvät kokonaisvaltaisesti ruusufinnin hoitoa läpi ja pureutuvat myös siihen miksi tietyt elintavat vaikuttavat rosacean puhkeamiseen.

Selaamalla alaspäin löydät rosacea iholle räätälöimämme hoito-ohjeet sisäiseen ja ulkoiseen ihonhoitoon sekä erityisen hyvin rosacean ihon hoitoon sopivat, tarkkaan raaka-aineiden perusteella valitsemamme tuotteet.

MITEN HOITAA ROSACEA IHOA?

Ruusufinnin oireita voi lievittää merkittävästi kosmetiikkavalinnoilla ja oikeaoppisella ihonhoidolla. Rosacea kaipaa ennen kaikkea hellävaraisuutta. Ruusufinnin hoidossa kannattaa keskittyä ihon luontaisten toimintojen vahvistamiseen, ihon rauhoittamiseen ja mahdollisten epäpuhtauksien hoitoon.

Puhdistus
Sopivimpia puhdistustuotteita ruusufinnistä kärsivälle ovat puhdistusmaidot ja -voiteet. Halutessasi voit tehostaa puhdistusta hellävaraisella konjac-sienellä. Vältä kuitenkin musliiniliinan käyttöä herkällä rosacea-iholla. Pyyhi kasvot aamuisin laadukkaalla kasvovedellä. Jos sinulla on paljon tulehtuneita ja märkiviä näppyjä iholla, voit harkita ihon puhdistamista helläavaraisesti esimerkiksi puhdistusmaidolla.

Kasvovesi
Sen lisäksi, että kasvovettä käyttää aamuisin kasvojen puhdistamiseen kannattaa sitä ehdottomasti käyttää myös kosteutukseen, ihon rauhoittamiseen ja punoituksen hillitsemiseen. Esimerkiksi ruusuvesi sopii erittäin hyvin rosacean hoitoon. Mikäli iho on tulehtunut ja siinä on epäpuhtauksia, kannattaa valita kasvovesi sen mukaan. Suosittelemme ehdottomasti kasvoveden käyttöä, sillä hyvälaatuinen kasvovesi on yksi merkittävin tapa parantaa ihon kuntoa. Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin. Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä levitetään iholle kosteutustuote.

Ihon kosteutus
Aamuisin iholle levitetään kasvoveden päälle rauhoittava ja kosteuttava kevyt kasvovoide. Jos iho tuntuu kovin kuivalta, voi voiteen päälle levittää esimerkiksi kosteuttavan ja punoitusta rauhoittavan sekä ihon toimintoja tasapainoittavan ruusunmarjaöljyn. Iltaisin kasvoveden päälle kannattaa käyttää puhdistavaa ja rauhoittavaa seerumia, etenkin jos iholla on epäpuhtauksia. Seerumin päälle levitetään kasvovoide, johon voi sekoittaa muutaman tipan tulehdusta hillitsevää omega rasvahappoja sisältävää mansikansiemenöljy boosteria.

ROSACEA IHON TEHOHOITO

Käytä kuorintaan entsyymi- ja hedelmähappokuorintoja, vältä siis rakeisia kuorintoja. Iho voi ja kannattaa rauhoittaa ja viilentää tähän tarkoitukseen sopivilla naamioilla.

ROSACEAN HOITO SISÄISESTI JA ELINTAPAVALINNOILLA?

Rosacea-ruusufinni tuntuu olevan koko ajan yleisempi iho-ongelma. Sen taustasyynä on usein stressiä ja paineita, jotka saavat kehomme toiminnan sekaisin. Ei siis valitettavasti ole kovin yllättävää, että ruusufinniä ilmenee nykyisin liiankin kanssa ja etenkin kolmenkympin rajapyykin saavuttaneiden naisten keskuudessa.

Useat laajat tieteelliset tutkimukset vahvistavat heikentyneen suoliston hyvinvoinnin nostavan riskiä rosacean puhkeamiselle, sillä suolistossa oleva tulehdus ja stressi heikentävät ihon uloimman kerroksen suojausmekanismia.

Tämä voi johtaa ihon tuottamien antimikrobisten peptidien vähenemiseen ja sitä kautta tulehduksiin iholla. Tästä syystä ihonhoidon aloittaminen suolistosta on ruusufinnin paranemisessa keskeisessä roolissa. Suosittelemme varaamaan ainakin yhden tapaamisen palautumiseen ja stressin hallintaan erikoistuneen Diplomiravintoneuvojamme kanssa, jotta saat perusteet kuntoon suoliston hoidon näkökulmasta.

Jos ruusufinni on tullut sinulle stressin vuoksi, on tärkeää, että pyrit purkamaan kehon ylivireystilan. Auta siis kehoasi palautumaan, sillä näin tuet ihosi hyvinvointia. Ashawagandha tukee normaalia hormoonitoimintaa etenkin stressin iskiessä päälle. Samoin Arctic Warriorisin ruusunjuuri-nokkosuute toimii stressiä lieventävänä. Aminohappo L-lysiiniä tutkitaan jatkuvasti ruusufinnin hoidon yhteydessä ja se on osottautunut tehokkaaksi ihon vahvistajaksi ruusufinnin hoidossa.

Ruusufinniin vaikuttavien moninaisten tekijöiden vuoksi suosittelemme huomioimaan hyvät elintavat merkittävänä osana ruusufinnin hoitoa. 

Jos tulehduksellisen iho-ongelman hoitaminen kokonaisvaltaisesti kiinnostaa, suosittelemme vahvasti kuuntelemaan alla olevan Kaikki ihonhoidosta -podcast jaksomme. Käsittelemme siinä, mitä tehdä jos kosmetiikka ei auta iho-ongelmiin.

Saat jaksosta paljon hyödyllistä tietoa etenkin mikäli ihon hoitaminen kokonaisvaltaisesti on sinulle uusi asia ja jos sinulla on sellainen olo, että olet jo kokeillut kaikkea.

Osaatko sinä valita juuri omalle ihollesi sopivat tuotteet?

Me TwistBellä ymmärrämme mitä iho tarvitsee biologian näkökulmasta ja mitkä raaka-aineet vastaavat tähän tarpeen. Meidät tunnetaan siitä, että saamme asiakkaillemme uskomattomia tuloksia ihonhoidossa ainutlaatuisen ja ihon luontaiseen toimintaan perustuvan ihonhoitometodimme ja tarkan raaka-aine tuntemuksemme ansiosta.

Tuloksien lisäksi meille on tärkeää, että tuotteet eivät kuormita ihoasi, kehoasi tai ympäristöä. Ymmärrämme, että kaikilla ei kuitenkaan välttämättä ole aikaa perehtyä tuotteiden ainesosalistoihin. Siksi me TwistBellä olemme tehneet tämän työn puolestasi.

Me olemme asiantuntijoita, jotta sinun ei tarvitse olla.

Helpottaaksesi sinun arkea ja saadaksesi ihosi haluamasi kuntoon TwistBen ihonhoidon asiantuntijat Kati ja Veera ovat koonneet parhaat rosacea iholle sopivat tuotteet yhdelle sivulle. Klikkaa alta tutustumaan tuotteisiin.

Voit myös ladata ilmaisen ihonhoito-oppaamme, jossa käymme vielä läpi miten vältät 3 yleisintä iho-ongelmia aiheuttavaa virhettä.

Tuotteet Rosacea Iholle Lataa ihonhoito-opas
Kirjoittaja:
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Liity postituslistalle

Suomi