Sekaihon hoito

20. 04. 2020

Sekaihon hoito

Sekaihoisella niin sanottu T-alue (otsa, nenä ja leuka) on muuta kasvojen ihoa rasvoittuvampi ja ihohuokoset näkyvät selkeämmin. Sekaiholla rasvoittuvalle T-alueelle kertyy usein myös herkemmin epäpuhtauksia. Sekaihon haasteet syntyvät monesti ihon oman tasapainon ja suojamekanismin häiriintymisestä. Tämä voi johtua mm. vääränlaisista puhdistustottumuksista, ruokavaliosta, stressistä sekä yhtälailla ihon ylihoitamisesta.

Selaamalla sivu alaspäin löydät sekaihon hoito-ohjeet sekä erityisen hyvin sekaihon hoitoon sopivat, tarkkaan raaka-aineiden perusteella valitsemamme tuotteet.

MITEN SEKAIHOA KANNATTAA HOITAA?

Sekaihon hoidossa on oleellista tasapainottaa ihon uloimman kerroksen toimintaa, ennaltaehkäistä finnien syntymistä ja kosteuttaa ihoa tarpeeksi. Etenkin vahvasti peseviä tuotteita kuten puhdistusvaahtoja ja -geelejä kannattaa välttää, sillä ne saattavat nimenomaan agitoida ihoa tuottamaan talia entistä enemmän ja ne myös kuivattavat ihoa heikentäen ihon uloimman kerroksen suojamekanismeja.

Puhdistus
Iho tulisi puhdistaa iltaisin maitomaisia, balsameja tai öljymäisiä puhdistustuotteita käyttäen, aamuisin pelkkä huuhtelu vedellä riittää. Jos ihossa on epäpuhtauksia voi ihon tarvittaessa puhdistaa miedolla puhdistusaineella, mutta lähtökohtaisesti aamupuhdistuksen välttäminen puhdistusaineella on suositeltavaa.

Kasvovesi
Suosittelemme ehdottomasti ihoa tasapainottavan kasvoveden käyttöä, sillä hyvälaatuinen kasvovesi on yksi merkittävin tapa parantaa ihon kuntoa. Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin. Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä levitetään iholle kosteutustuote.

Kosteutus
Ihoa kannattaa kosteuttaa sekaiholle sopivalla laadukkaalla kylmäpuristettujen kasviöljyjen seoksella iltaisin ja aamuisin kosteuttavalla ja tasapainottavalla voiteella.

SEKAIHON TEHOHOITO

Epäpuhtauksia ja finnejä ennaltaehkäisemään sekaihoa on hyvä kuoria lempeästi kerran viikossa. Kevyt rakeinen tai entsyymikuorinta ovat sekaiholle erinomaisia valintoja. Käytä lisäksi syväpuhdistavaa naamiosta kirkastamaan ihoa ja pitämään ihohuokoset terveenä. Käytä seerumeita kun haluat boostata ihonhoitorutiiniasi esimerkiksi kosteuttavammaksi tai ihoa kirkastamaan.

SEKAIHON HOITO SISÄISESTI JA ELINTAPAVALINNOILLA

Sekaiho saattaa reagoida ruokavalion muutoksiin tavallista helpommin. Suosittelemme välttämään sokeria ja valmisruokien ja leivonnaisten sisältämiä transrasvoja. Kehoa ja ihoa kannattaa myös ravita vedellä ja laadukkailla rasvoilla. Mikäli iholla esiintyy paljon tulehtuneita näppyjä on hyvä huolehtia laadukkaiden tulehdusta sammutavien hyvien omega-3 rasvahappojen saannista. Mikäli koet, että sinulla sisältä kumpuavaa epäpuhtautta ja ongelmia vatsan toiminnan kanssa suosittelemme sinua tutustumaan myös ravintoneuvoja Annina Francioson kanssa kokoamiimme suoliston hyvinvointipaketteihin täällä.

Lue myös blogipostauksemme sekaihon hoidosta: Miten opin hoitamaan sekaihoani

LATAA MYÖS ILMAINEN IHONHOIDON OPPAAMME!

Oppaassa käymme läpi kolme yleisintä virhettä ihonhoidossa ja keinot, miten välttää ne. Vääränlaisilla tuotteilla ja ihonhoitorutiineilla voi aiheutta tietämättään itselleen erilaisia iho-ongelmia, kuten kuivuutta, rasvoittuvuutta sekä epäpuhtauksia. Olemme laatineet oppaan, jotta sinä saisit mahdollisimman hyvän pohjan omalle ihonhoidollesi. Ilmaisen ihonhoidon oppaamme neuvoilla voit välttää jo monta sudenkuoppaa ihonhoidossa. Voit ladata oppaan tästä.

Osaatko sinä valita juuri omalle ihollesi sopivat tuotteet?

Me TwistBellä ymmärrämme mitä iho tarvitsee biologian näkökulmasta ja mitkä raaka-aineet vastaavat tähän tarpeen. Meidät tunnetaan siitä, että saamme asiakkaillemme uskomattomia tuloksia ihonhoidossa ainutlaatuisen ja ihon luontaiseen toimintaan perustuvan ihonhoitometodimme ja tarkan raaka-aine tuntemuksemme ansiosta.

Tuloksien lisäksi meille on tärkeää, että tuotteet eivät kuormita ihoasi, kehoasi tai ympäristöä. Ymmärrämme, että kaikilla ei kuitenkaan välttämättä ole aikaa perehtyä tuotteiden ainesosalistoihin. Siksi me TwistBellä olemme tehneet tämän työn puolestasi.

Me olemme asiantuntijoita, jotta sinun ei tarvitse olla.

Helpottaaksesi sinun arkea ja saadaksesi ihosi haluamasi kuntoon TwistBen ihonhoidon asiantuntijat Kati ja Veera ovat koonneet parhaat sekaiholle sopivat tuotteet yhdelle sivulle. Klikkaa alta tutustumaan tuotteisiin.

Voit myös ladata ilmaisen ihonhoito-oppaamme, jossa käymme vielä läpi miten vältät 3 yleisintä iho-ongelmia aiheuttavaa virhettä.

Tuotteet Sekaiholle Lataa ihonhoito-opas
Kirjoittaja:
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Liity postituslistalle

Suomi