Ajatuksiani hyvinvoinnista - Karita Tykkä

10. 04. 2016

Ajatuksiani hyvinvoinnista - Karita Tykkä

Olen Karita Tykkä (os.Tuomola), ravintorikasta sekä raakaravintoa rennosti rakastava äiti, ruokakirjailija, yrittäjä, viittä vaille valmis LCF Life Coach, luennoitsija ja yrittäjä. Intohimonani on aina ollut terveys, ravinto ja kehon sekä mielen hyvinvointi. Minulla on ollut pitkä ura muodin ja designin saralla, mutta kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat vieneet minut totaalisesti mukanaan. Kotona keittiö onkin valtakuntani ja ehkä jopa rakkain paikkani.

Esikoiskirjani Raakaa ja makeaa ilmestyi tammikuussa 2014 ja toinen kirjani- Hyvää huomenta, saman vuoden marraskuussa. Kolmas kirjani Lautasellinen kauneutta ilmestyi syksyllä 2015 ja avaa vielä enemmän sitä, miten itse arjessa syön ja millä tavoin pidän hyvinvoinnistani huolta. 

Suhtaudun intohimoisesti ruokaan ja valmistan sitä rakkaudella ja pilke silmäkulmassa. Haluan auttaa ja inspiroida ihmisiä voimaan paremmin herkullisella sekä käsittelemättömällä ruoalla. Kaikki kirjojen reseptit ovat munattomia, maidottomia, gluteenittomia ja helposti sulavia, joten myös monet allergiset ihmiset pääsevät nauttimaan herkuista. Lautasellinen kauneutta sisältää myös joitain lämpimiä, sekä kala- ja äyriäisruokia. Ruokareseptiikan lisäksi jaan kirjassa omat vinkkini kauneuteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointini.

Anna ruoan helliä kehoasi

Kannustan lukijoita hellimään kehoa energisoivalla ja entsyymirikkaalla sekä luontaisia ravintoaineita pursuavalla ravinnolla. Tekemään ruokaa hymyssä suin ja valmistamalla suussa sulavaa ja luonnollista ruokaa ilman lisäaineita, gluteenia, keinotekoisia makeutusaineita tai prosessoituja sokereita. Oikeaa ruokaa, ei ruoan kaltaisia asioita. Päivässä kauneutta ja hyvinvointia käymme hyvin käytännönläheisiä asioita läpi kauneuteen ja hyvinvointiin liittyen ja jokaisella osallistujalla on mahdollisuus myös työskennellä näiden teemojen kanssa miettien mikä juuri omassa elämässäsi voisi kaivata huomiotasi. Annan vinkkejä mitkä minun kohdallani ovat toimineet, mutta myös runsaasti tilaa sille, mikä sinulle voisi olla tärkein asia, mihin keskittyä, jokainen meistä kun on yksilö ja mikä toimii yhdelle ei toimi toiselle.

Ilman sokeria voin paremmin

Olin pitkään sokeriaddikti ja yli seitsemän vuoden ”kuivilla olon” jälkeen voin todeta että voin huomattavasti aiempaa paremmin. Mieleni on tyyni, mutta energinen, positiivinen ja verensokeri, joka ennen pomppi ylös ja alas, pysyy nyt tasaisena. Keho kiittää ja olo on elinvoimainen ja energinen. Myös ihoni voi paremmin. Tähän toivon innostavani myös muita!

Syön itse raakapainotteisesti, mutta myös runsaasti kypsennettyjä ruokia. Suosittelen kokeilemaan, maistelemaan, ja rakastumaan raakaruokaan. Nauttimaan raikkaista sekä uusista makukokemuksista ja kauniista olosta. 

Lämpimin terkuin,

Karita

Lue myös:

Suoliston hyvinvointi (keskeisenä) osana iho oireiden hoitoa

Hyvinvoinnin uusi elämä

Neurosonic hoito - keino parantaa palautumista, unen laatua ja omaa hyvinvointia

Kirjoittaja:
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Lisää kirjoituksia: TwistBe Blogi

Ihana iho hemmottelumessut 2020
Ihana iho hemmottelumessut 2020

12. 10. 2020

I love me -messut siirtyivät syksyyn 2021, mutta me Twistbellä päätimme järjestää oman messutapahtuman niiden tilalle: Ihana iho -hemmottelumessut.

Katso tästä koko ohjelma sekä verkkoka...

Lue lisää
Miten puhdistusöljyä käytetään?
Miten puhdistusöljyä käytetään?

06. 10. 2020

Laadukkaat puhdistusöljyt ja -balsamit ovat ihoystävällisimpiä ihon puhdistustuotteita. Niiden avulla voidaan tehdä perusteellinen kasvojen syväpuhdistus, joka ei kuitenkaan horjuta ihon omia to...

Lue lisää
Maskne eli kasvomaskien aiheuttamat iho-ongelmat
Maskne eli kasvomaskien aiheuttamat iho...

30. 09. 2020

Kasvomaskien käytön myötä ovat kysymykset ja murheet niiden tuomista iho-ongelmista niin ikään nousseet pinnalle.

On syntynyt myös uusi käsite - maskne.

Löydät oppaastamme ohjeet m...

Lue lisää

Liity postituslistalle

Suomi