Ihonhoidon UKK: Mitä tarkoittaa kasvoveden kerrostaminen?

12. 11. 2019

Ihonhoidon UKK: Mitä tarkoittaa kasvoveden kerrostaminen?

Meille asiakkaan aidosti huomioiva asiakaspalvelu on kaikki kaikessa ja haluamme auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla. Saamme paljon kysymyksiä ihonhoidosta ja kosmetiikatuotteista sähköpostitse, verkkokaupan chatissa ja eri somekanavissa. Myymälällämme autamme ihmisiä päivittäin erilaisten iho-ongelmien ja kysymysten kanssa.

Saamme paljon samankaltaisia kysymyksiä ihonhoitoon liittyen. Tästä syystä ajattelimme ryhtyä käsittelemään niitä täällä blogissamme. Tervetuloa siis mukaan ihonhoidon useimmin kysytyt kysyt eli ihonhoidon UKK-sarjaan. Tässä sarjassa pureudumme aina johonkin spesifiin kysymykseen tai aiheeseen kerrallaan. Toivomme, että näiden vastausten avulla voit matkata kohti parempaa ihonhoitorutiinia :)

Tämän kertaiseen aiheeseen voisi pohjustuksena sanoa, että kasvovesi on yksi väärinymmärretyimmistä ihonhoitotuotteista. Tästä olemmekin kirjoittaneet esimerkiksi ilmaisessa ihonhoidon oppaassamme.

Kasvovesi - väärinymmärretty ihon kosteuttaja

Perinteisesti on ajateltu, että kasvovesi on vähän turha tuote ja että sillä viimeistellään puhdistus. Kasvovesi toimii ihon biologian näkökulmasta kuitenkin todella paljon paremmin kosteutustuotteena ja on tärkeä vaihe ihon kosteutuksessa.

Kasvoveden rooli osana ihon kosteutusta on erittäin keskeinen, että saadaan oikeasti tuntuvia ja näkyviä tuloksia.

Jotta näitä tuloksia saa, ei ole yhdentekevää mitä kasvovettä käyttää. Kasvovedellä saat hyvin mimikoitua kosteaa ilmastoa, jota hyvinvoiva iho kipeästi kaipaa. Tästä voit lukea lisää esimerkiksi Miksi iho kuivuu talvella-blogipostauksestamme.

Mitä kasvoveden kerrostaminen tarkoittaa?

Kasvoveden kerrostaminen tehdään suihkuttamalla pieni määrä kasvovettä kerrallaan kasvoille joka sitten kevyesti painellaan ihoon täysin ennen seuraavan kerroksen suihkuttamista.

Kerroksia voi tehdä useamman ihon päivän fiiliksen ja tarpeen mukaan. Kerrostamisessa oleellista on, että malttaa suihkuttaa kasvovettä vain vähän kerrallaan, jotta kerrostamisen saa tehtyä tehokkaasti eikä siihen kulu koko aamu tai ilta.

Kerrostamalla ihoon saadaan imeytettyä enemmän kosteutta ja siten tehokosteutettua ihoa.

Miksi kasvovettä pitäisi kerrostaa?

Kasvoveden kerrostaminen edesauttaa ihon kosteutusta. Kerrostuksen avulla ihoa voidaan siis tehokosteuttaa, joka on etenkin hyödyllistä esimerkiksi talvisin ja ympäri vuoden erityisen kuivalle iholle. Jos ihoasi kiristää suosittelemme kokeilemaan kasvoveden kerrostusta jo heti tänä iltana!

Jos iho on todella kuiva, voi ihonhoitotuotteiden ja kosteuden imeytymistä tehostaa myös Hydrapuffien avulla.

Jos yrittäisit suihkuttaa tai imeyttää saman määrän kasvovettä yhdellä kertaa haihtuisi siitä suurin osa iholta sillä iho ei kykene ottamaan suurta määrää kosteutta vastaan välittömästi. Eihän ihomme ime sienen lailla kosteutta hypätessämme uima-altaaseenkaan. Tämän vuoksi kasvoveden kerrostaminen on erityisen hyvä lisä kosteusköyhästä ihosta kärsivän ihonhoitorutiiniin.

Kirjoitukseen liittyvät tuotekokoelmat:

Lue myös:

Ihonhoidon UKK: Kaikki kirjoitukset

Miksi iho kuivuu talvella?

Ihon puhdistus - Miten vältän 3 suurinta virhettä?

Ihonhoidon opas

Ihonhoidon UKK: Onko kasvovesi turha tuote?

Kirjoittaja:
Kati Partanen

Ihonhoidon asiantuntija, TwistBen perustaja ja markkinointijohtaja


Lisää kirjoituksia: TwistBe Blogi

Ihana iho -messut toivat piristystä poikkeusaikaan
Ihana iho -messut toivat piristystä poi...

22. 10. 2020

I love me -messujen siirryttyä tältä syksyltä ensi vuoteen päätimme järjestää TwistBellä omat messut poikkeusajan keskelle piristystä tuomaan: näin syntyi Ihana iho -hemmottelumessut!

Täs...

Lue lisää
Ihana iho hemmottelumessut 2020
Ihana iho hemmottelumessut 2020

12. 10. 2020

I love me -messut siirtyivät syksyyn 2021, mutta me TwistBellä päätimme järjestää oman messutapahtuman niiden tilalle: Ihana iho -hemmottelumessut.

Katso tästä koko ohjelma sekä verkkokau...

Lue lisää
Miten puhdistusöljyä käytetään?
Miten puhdistusöljyä käytetään?

06. 10. 2020

Laadukkaat puhdistusöljyt ja -balsamit ovat ihoystävällisimpiä ihon puhdistustuotteita. Niiden avulla voidaan tehdä perusteellinen kasvojen syväpuhdistus, joka ei kuitenkaan horjuta ihon omia to...

Lue lisää

Liity postituslistalle

Suomi