Kaamos haltuun luonnonyrtein

16. 11. 2015

Kaamos haltuun luonnonyrtein

Marraskuun musta maa ja lyhyet päivät vetävät mielenkin helposti mustaksi. Silmäluomet tuntuvat raskailta jo iltapäivällä ja vastustuskykykin on koetuksella. Ethän kuitenkaan anna pimeän vuoden ajan ottaa yliotetta, sillä voit itse vaikuttaa paljon omaan jaksamiseesi syömällä, liikkumalla ja nukkumalla hyvin. Apukeinoksi kaamoksen kellistämiseen kannattaa ottaa myös kotimaiset voimayrtit ruusujuuri, väinönputki ja nokkonen.

Puhtia pohjolan ginsengistä

Ruusujuuri (Rhodiola rosea) on aivan ykkösyrtti taistelussa kaamosmasennusta vastaan. Adaptogeenisten vaikutustensa ansiosta se tasapainottaa kehoa niin fyysisesti kuin henkisesti. Se antaa lisää kestävyyttä, vireyttä ja keskittymiskykyä.

Ruusujuurta on ennen muinoin käytetty jopa mielisairaiden hoitamisessa, koska sen vaikutus mielen alueella on ollut niin huomattava. Sitä on myös lievän ja keskivaikean masennuksen hoidoissa, joten kaamosväsymys on ruusujuurelle "helppo nakki".

Vastustuskykyä väinönputkesta

Väinönputki (Angelica archangelica) on saamelaisten pyhä yrtti. Väinönputken juurta pureskellen he ovat ennen muinoin selvinneet läpi pitkän ja pimeän talven.

Väinönputki on erittäin antibakteerinen yrtti, joka sisältää runsaasti C-vitamiinia. Petrimaljakokeissa väinönputki on tappanut streptokokkibakteerin. Flunssantorjunnassa ”väiski” onkin yrttien kuningas.

Väinönputki on myös suoliston ystävä. Se tukee ruuansulatusta ja pitää kutsumattomat vieraat loitolla. Väinönputki tukee erinomaisesti vastustuskykyämme, joka on paljolti riippuvainen suoliston kunnosta. Ja muistathan, että suolisto on toiset aivomme: hyvä suoliston kunto heijastuu myös hyvään mieleen.

Vahvistusta nokkosesta

Nokkonen (Urtica dioica ssp. sondenii ja Urtica dioica ssp. dioica) on oikea ravinteiden tehopakkaus, joka kasvien olympialaisissa olisi vahva mitalisuosikki.

Kansanperinteessä nokkonen tunnetaan verta puhdistavana ja vahvistavana rohtona, joka on ollut apu lähes kaikkiin vaivoihin. Sitä on pidetty hyvän kunnon, vastustuskyvyn, elinvoiman, virkeyden, muistin ja seksuaalisen potenssin lisääjänä. Nokkosta on käytetty myös estämään eturauhasen liikakasvua, lievittämään nivelkipuja ja tukemaan hengitysteiden ongelmia.

Tiesitkö, että nokkosessa on enemmän kalsiumia kuin maidossa, enemmän rautaa kuin pinaatissa ja enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa?
Anna sinäkin kaamokselle huutia ja tutustu Arctic Warriors tuotteisiin.

Tämän tietoiskun kirjoittaja Katja toimii tuotepäällikkönä rovaniemeläisessä Arctic Warriors Oy:ssä, joka valmistaa Lapin voimayrteistä maukkaita ja tehokkaita shotteja ja uutteita. Raaka-aineet tuotteisiin saadaan lappilaisilta viljelijöiltä ja kerääjiltä. Lapin yöttömän yön ja puhtaiden arktisten kasvuolosuhteiden ansiosta kasvien vaikuttavat aineet kehittyvät erityisen voimakkaiksi.Tuotteet sopivat täydellisesti TwistBe:n arvoihin ja hyvinvointi-ideologiaan.

SHOPPAILE ARCTIC WARRIORS TUOTTEITA:


Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua.

Lisää kirjoituksia: TwistBe Blogi

Neurosonic hoito - keino parantaa palautumista, unen laatua ja omaa hyvinvointia
Neurosonic hoito - keino parantaa palau...

17. 07. 2020

Suomalaisesta Neurosonic innovaatiosta saa apua unen laadun parantamiseen, rauhoittumiseen, palautumiseen sekä akuutteihin pää- ja lihassärkyihin!

Tervetuloa kokeilemaan TwistBen hoitolal...

Lue lisää
7 tapaa vähentää selluliittia
7 tapaa vähentää selluliittia

15. 07. 2020

Selluliitti ei lähde muutamassa viikossa; tilanteen paranemiseen voidaan tarvita jopa vuosia.

Älä kuitenkaan lannistu, sillä kun hyviä asioita ja toimintamalleja lisää arkeen pikkuhiljaa,...

Lue lisää
Meikki ja aurinkosuojat
Meikki ja aurinkosuojat

08. 07. 2020

Meiltä kysytään varsinkin kesäaikaan paljon sitä, miten parhaiten yhdistää meikki ja aurinkosuojatuotteet.

Valikoimissamme näitä on monia, ja joissa erityisen...

Lue lisää

Liity postituslistalle

Suomi