Tervetuloa kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijoiden verkkokauppaan! Nopea toimitus ja postikulut vain 4,90€, 100€ tilauksiin 0€!
Blogi »

Hyvinvoinnin perusteetHyvinvointi, 20.10.2015

Hyvinvointimme koostuu lukuisista yksittäisistä tekijöistä. Jokaisella näiden tekijöiden koostumus ja painopiste ovat hieman erilaiset. Ihminen on kuitenkin hyvin vahvasti kokonaisuus, jossa jokainen osa-alue vaikuttaa toiseen.


Hyvinvoinnin voi hyvin karkeasti jakaa viiteen osa-alueeseen:

Fyysiseen; eli miten fyysinen kehosi voi
Psyykkiseen; eli miten mielesi voi
Sosiaaliseen; eli miten koet sosiaalisen elämäsi tai sen puutteen
Emotionaaliseen; eli tunteisiin liittyvät tekijät,
Älylliseen; johon voi vaikuttaa mm. mielekkäiden asioiden tekemisellä ja rutiinien rikkomisella

Voitko niin hyvin kuin voisit voida? Tehtyäni lukuisia kokeiluja erinäisillä ruokavalioilla ja esimerkiksi monen viikon täydellä sokerittomuudella ja hiilihydraatittomuudella olen huomannut omakohtaisesti kuinka perustavanlaatuisesti huonoon oloon sitä tottuu olettaen sen olevan normaalitila. Vaadi itseltäsi ja elämältäsi enemmän, ota selvää miten hyvin todella voit voida!

Hyvinvointi tulee turhan usein ajankohtaiseksi aiheeksi vasta kun siihen tulee iso lommo, eli kun ihminen sairastuu joko henkisesti tai fyysisesti tai jokin muu hyvinvoinnin osa-alue kärsii. Tällöin kelkan kääntäminen on kuitenkin paljon hankalampaa ja usein tyydytään pahan olon poistamiseen, ei syvästi hyvän olon tavoitteluun. Näissä on vissi ero. Hyvinvointiin tulisi siis panostaa koko ajan, eikä odottaa, että jokin asia mättää.

Muuta mitä voit. Voit vaikuttaa elämässäsi lähes kaikkeen, ellet sitten aivan kaikkeen. Edelleen yksi parhaista vinkeistä, jonka olen koskaan saanut hyvinvoinnin ja esimerkiksi paremman ruokavalion suhteen on, että välttämisen sijaan lisää hyvää. Lisää elämääsi oikeasti ja syvästi hyvää tekeviä asioita, ruokia, harrastuksia, aivan mitä vain mikä saa sinut voimaan hyvin ja pikku hiljaa huomaat, että hyvää oloa haastavat tekijät siirtyvät luonnollisesti sivummalle. Eli sen sijaan, että esimerkiksi näännytät itsesi kieltämällä itseltäsi kaikki herkut, lisää päivittäiseen ruokavalioosi kehoasi oikeasti ravitsevia valintoja ja jatka lisäämistä aina kun siltä tuntuu. Älä suorita, vaan etene niin kuin sinusta parhaalta tuntuu, kyse on sinun elämästäsi, ei kenenkään muun. Parhaat ja pysyvimmät tulokset muutoksessa saadaan pienin askelin.

Jaan ajatuksiani ja omia kokemuksiani kaikista edellä mainituista hyvinvoinnin osa-alueista tulevassa viiden osan blogisarjassa.

Voi hyvin, Elina
Haluatko ihonhoitovinkkiemme ja parhaiden tarjousten sisäpiiriimme?

TwistBen takaa löydät kolme kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijaa. Me Veera, Kati ja Susanna olemme opiskelleet kauppatieteitä, ihon biologiaa sekä kosmetiikan valmistusta. Me tiedämme mitä ihosi tarvitsee, mitkä raaka-aineet täyttävät tämän tarpeen, sekä sen mistä tuotteista sinun asiakkaana kannattaa maksaa saadaksesi omille rahoillesi parhaan vastineen. Tätä tietoa haluamme jakaa sinulle nettisivujemme, Kaikki ihonhoidosta podcastimme sekä Uusi Alku Ihollesi - verkkovalmennuksemme kautta.

Liity alta postituslistallemme! Saat vinkit ja tarjoukset ensimmäisenä sähköpostiisi. Lupaamme, että emme spämmää <3

Sinua saattaa kiinnostaa myös ...

TOP 10 KAUNEUSRUOAT: NRO 10 OLIIVIÖLJY

Hyvinvointi, Ravinto ja reseptit, 12.01.2020

Korkealaatuinen oliiviöljy, joka sisältää myös kasvin lehtiosan yhdisteitä auttaa ehkäisemään soluvaurioita ja ihon ennenaikaista vanhentumista! Lue top 10 kauneusruoka -sarjamme viimeisimmästä osasta oliiviöljyn terveyshyödyistä.

Voiko detox olla vaarallista?

Hyvinvointi, Ihonhoidon podcast, 09.12.2019

Detoxista uutisoidaan usein hyvin kirjavasti. Joulun jälkeen erilaiset detox teemat tulevat taas ajankohtaiseksi, joten halusimme käsitellä asiaa tällä kertaa podcastissämme, jotta sinä voisit olla hyvin varustautunut tulevaan vuoteen.

Lomastressi ja iho-ongelmat - mikä avuksi?

Hyvinvointi, Iho-ongelmien hoito, 27.06.2019

Kesälomat lähestyvät ja yhteydenotot yhtäkkisistä iho-ongelmista ovat tulvineet meille chatin ja mailin kautta. Mitä kehossamme tapahtuu pitkittyneen stressin seurauksena, miten tunnistamaan stressioireet? Vinkit tehokkaaseen palautumiseen loman aikana antaa sinulle Diplomiravint...