Tervetuloa kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijoiden verkkokauppaan! Nopea toimitus ja postikulut vain 4,90€, 100€ tilauksiin 0€!
Blogi »

Onko röllykkä vatsan päällä ok? Vieraskynässä Timo KettunenHyvinvointi, 21.03.2019
Haluamme ja pyrimme aina muistuttamaan meillä TwistBellä asioivia, ihmisiä ympärillämme ja itseämme siitä kuinka olemme kauniita jokainen omalla uniikilla tavallamme. Ei ole olemassa mitään yhtä oikeaa kauneusihannetta tai muottia johon meidän tulisi kuulua tunteaksemme olomme hyväksi ja upeaksi. Kauneus, terveys ja hyvinvointi ei katso tiettyä kokoa, muotoa tai ihannetta.

Kun Timo Kettunen julkaisi hiljattain Terveysmyrsky Facebook sivullaan postauksen kauneusihanteista ja yleisistä odotuksista ulkonäköä kohtaan kolisi postauksen kommenttikenttään vauhdilla kiitollisia kommentteja. Timo on terveystieteilijä, joka ottaa kantaa ajankohtaisiin ja puhuttaviin terveys- ja ravintoaiheisiin verbaliikkaa säästelemättä ja mielipidettään piilottelematta. Tämä Timon pieni kannanotto on kaikessa humoristisuudessaan niin hyvää asiaa, että halusimme julkaista sen täällä blogissamme vieraskynänä. Annetaan puheenvuoro siis Timolle!

_____________

Puuh.

Eilen kopsahti näkökenttään ihmisen tekstimuodossa huokailtu arvonaleneman tunne, kun pohti hän, että oi miksi pitää olla mahan päällä röllykkä ja kuinka sellainen tahtoo ahdistaa.

Kuulkaapa nyt, se röllykkä ei haittaa siinä mahan päällä välttämättä yhtään mitään. Ihmistä ei ole veistetty yhdestä muotista - tai jos olisi, niin mitä järkeä tuolla ulkona olisi edes käydä ihastelemassa kauniita ihmisiä?

Meiltä tahtoo nykykeskustelussa unohtua, että vaikka jaksamme päivästä toiseen julistaa joko jotain lihaviin liittyvää tai heruttaa timmiyden multihuipentumaa, niin siihen väliin sopii ihan helevetisti erilaisia välimalleja.

Ei ole olemassa mitään optimaalisesti muotoutunutta kroppaa

Jos nyt ei ole selkeästi tiettyjen viitearvojen ulkopuolella fyysiseltä olemukseltaan tai metaboliahulinoiltaan, niin jonkun tietyn ulkomuodon jatkuva tavoittelu johtaa hyvin helposti ruumiinkuvaan tai syömiseen liittyviin häiriöihin.

Media ja tietyt ihmisryhmät tuntuvat ajavan laihuuden ihannointia ja kummutonta vatsaa universaaliksi standardiksi. Sen vastakohta ei kuitenkaan ole lihavuus, tai edes ylipaino, vaan kyse on siitä miten sen kroppansa kantaa, olipa se sitten minkälainen tai -kokoinen hyvänsä.

Jokaisella meillä on ihan varmasti jokin kohta johon ei muka ole tyytyväinen. Itselläni ne ovat hampaat, jotka ovat kehittäjän toimesta koodattu ikeniin vähän liian tiheään, joten eivät tahdo osua ihan suoraan riviin hymyillessä.

Mutta entäs sitten?

Huolestun vasta sitten, kun vastaan tulee hammasmiliisi ja antaa sakot. Ei ole olemassa mitään ulkoista tahoa, joka voisi oikeasti määritellä miltä jonkin kehon osan tulee näyttää. Ei olemassa röllykkäpoliisia, joka väijyy työntömitan kanssa syrjäisillä kujilla ja pinkoo perääsi jäätelökioskilla.

Minulle yritettiin kerran perustella ihmisen ulkonäköstandardia sillä, että miehillä on olemassa geeneihin koodattuna halu katsella vain tietynlaisia naisia. Tämähän oli yhtä järkevä argumentti, kuin olisi syödä Westendissä fasaanin kakkaa.

Totta kai meillä kaikilla on jonkinlainen visuaalinen preferenssi, joka vastaa niin sanottua optista onaniaa, mutta ei se ainakaan omalla kohdallani ole sidottu välttämättä ulkonäköön, jos edes sukupuoleen - eikä varsinkaan siihen röllykän puutteeseen tai olemassaoloon - vaan muun muassa itsevarmuuteen, kykyyn nauraa itselleen ja siihen miten paljon arvostaa itseään ihmisenä.

Kun ihminen elää ja vanhenee, niin se kroppa vaan tahtoo muuttua

Emme voi tavoitella ikuista nuoruutta, kun se ei vaan ole mahdollista. Kyllä ihmisen silmissä pitää näkyä elämisen kokemus. Toki vastaan tulee aina joku oman elämänsä Taika-Jim, joka tekee vimmatusti hypnoottisia eleitä verhotakseen todellisen elämän ulkonäkötaikuudella piiloon, mutta jossain kohtaa se taikavoima itse kultakin vaan loppuu.

Parempi siis vaan todeta saman tien, että röllyköitä, muhkuroita, pahkuroita ja muita geometrisiä ilmiöitä nyt vaan esiintyy ihmisen kehossa ihan luonnostaan. Vikoja ne eivät missään nimessä ole, ja jos puhutaan vielä siitä seksikkyydestä, niin kyllä allekirjoittaneen mielestä kuumempi hot mama on se oman arvonsa tunteva, pilke silmäkulmassa kulkeva ihminen, joka on vain aito oma itsensä.

Itse asiassa se riittää, eikä ulkonäköä tarvitse sen kummemmin edes määritellä.

Sitä paitsi, pitää olla navassa syvyyttä, että sinne sopii oliivi?

_____________

Kiitos Timo!

Muistetaan siis olla armollisia itsellemme. Psyykkisfyysisinä olentoina meidän ihmisten on vaikea voida hyvin ja saavuttaa terveyden- ja ihonhoidon tavoitteitamme mikäli alati stressaamme siitä miltä näytämme. Kun katsot seuraavaksi peiliin, sano jotain kaunista itsellesi. Puhu itsellesi kuin parhaalle ystävällesi ja kuten ansaitset sinulle puhuttavan, eli kauniisti. <3

Ymmärrystä omaa ihoa, ihonhoidon kokonaisvaltaisuutta ja hyvinvointia kohtaan saat merkittävästi lisää Uusi alku ihollesi -verkkovalmennuksessamme!


Haluatko ihonhoitovinkkiemme ja parhaiden tarjousten sisäpiiriimme?

TwistBen takaa löydät kolme kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijaa. Me Veera, Kati ja Susanna olemme opiskelleet kauppatieteitä, ihon biologiaa sekä kosmetiikan valmistusta. Me tiedämme mitä ihosi tarvitsee, mitkä raaka-aineet täyttävät tämän tarpeen, sekä sen mistä tuotteista sinun asiakkaana kannattaa maksaa saadaksesi omille rahoillesi parhaan vastineen. Tätä tietoa haluamme jakaa sinulle nettisivujemme, Kaikki ihonhoidosta podcastimme sekä Uusi Alku Ihollesi - verkkovalmennuksemme kautta.

Liity alta postituslistallemme! Saat vinkit ja tarjoukset ensimmäisenä sähköpostiisi. Lupaamme, että emme spämmää <3

Sinua saattaa kiinnostaa myös ...

C -vitamiini osana ihonhoitoa - näin optimoit!

Hyvinvointi, Ravinto ja reseptit, 21.02.2020

C -vitamiini on ksi keskeisimpiä ihonhoidon vitamiineja, sillä se suojaa ihosoluja vapaiden radikaalien aiheuttamalta ennenaikaiselta vanhenemiselta ja on välttämätön apuaine kollageenintuotannossa. Lue blogistamme tietoisku C -vitamiista osana ihonhoitoasi!

Mitä tehdä jos huulirasva ei auta kuiviin huuliin?

Hyvinvointi, Ravinto ja reseptit, Iho-ongelmien hoito, 18.02.2020

Kuivien ja rohtuneiden huulten hoito sisäisesti. Mitä ravintoaineta pehmeät huulet tarvitsevat kosteuden sitomiseen?

Parempi uni osana ihonhoitoa

Hyvinvointi, Ihonhoidon podcast, Iho-ongelmien hoito, 28.01.2020

Monien iho-ongelmien ja ihon huonon kunnon taustalla voi olla huono palautuminen yön aikana. Tästä voi olla viitteenä esimerkiksi väsynyt ja aikaansaamaton olo päivisin. Huonolaatuinen ja määrällisesti liian vähäinen uni kuuluvat usein ruuhkavuosien keskellä olevan arkeen, haaste...