10-13v Nuoren ihonhoito

20. 04. 2020

10-13v Nuoren ihonhoito

Varhaisteinin (ja sitä nuoremman) ihoa ei ole tarpeen hoitaa kosmetiikalla ellei ihossa ilmene siihen erityisiä merkkejä kuten kuivuutta tai epäpuhtautta ja jos ei käytä meikkiä. 

Olemme koonneet tähän alle hoito-ohjeet, joita voi noudattaa mikäli iholle alkaa ilmestyä epäpuhtauksia ja niille päiville kun nuori käyttää meikkiä.

Kun lapsi siirtyy murrosikään kokee monen iho muutoksen ja iholle saattaa ilmestyä epäpuhtauksia reilumminkin. Taustalla ovat hormonaaliset muutokset, mutta omilla elintavoillaan ja ihonhoitorutiineillaan voi oireisiin hakea helpotusta. Ihoa kannattaa alkaa aktiivisesti hoitaa viimeistään silloin, jos ja kun alkaa päivittäin käyttämään meikkiä. Vinkkejä epäpuhtauksiin ja murrosikäisen ihonhoitoon löydättäältä.

MITEN NUOREN IHOA KANNATTAA HOITAA? 

Puhdistus

Ihon puhdistus iltaisin on suositeltavaa, sillä päivän aikana koululaisen iho kohtaa paljon erilaisia baktereita ja likaa, jotka on hyvä pestä iltaisin iholta pois. 

Varhaisteinin ihoa on tärkeää puhdistaa hellävaraisesti, jotta ihon oma suojamuuri ei vaurioidu liian vaahtoavasta ja pesevistä tuotteista. Hellävarainen pesu on tärkeää iltaisin, mutta aamulla kasvoja ei tarvitse pestä puhdistustuotteella, unihiekat voi huuhdella silmäkulmista vedellä, mutta sekään ei ole välttämätöntä jos ei käytä muuta kosmetiikkaa.

Vaahtoavat, geelimäiset ja saippuat ovat yleisesti ottaen liian peseviä tuotteita ihon puhdistukseen, näitä kannattaa välttää, sillä hellävaraisista ja hajusteettomista etiketeistään huolimatta ne ovat rakenteeltaan sellaisia, että ne helposti horjuttavat ihon luonnollista tasapainoa. Tämä johtaa helposti ongelmiin kuten kuivuuteen, epäpuhtauksiin ja liialliseen rasvoittumiseen.

Kasvovesi

Nuorelle iholle kasvovesi on todella helppo tuote käyttää esimerkiksi tasapainottamaan ensimmäisiä epäpuhtauksia sekä kosteuttamaan kuivuudesta kärsivää ihoa. 

Kasvovesi on myös avain oikeaoppiseen kosteutukseen! Suosittelemme ehdottomasti kasvoveden käyttöä, sillä hyvälaatuinen kasvovesi on yksi merkittävin tapa parantaa ihon kuntoa. Nuorelle iholle kannattaa suosia yksinkertaisia kasvovesiä, kuten 100% kukkaisvesiä.

Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle. 

Nuorelle iholle käytetään kasvovettä iltaisin mikäli iho on puhdistettu, mutta päivittäinen kasvoveden käyttäminen ei ole välttämätöntä ellei iholla ole epäpuhtauksia, mitä halutaan hoitaa. 

Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä levitetään iholle kosteutustuote. Tällöin hoitotuotteet imeytyvät paremmin ja lisäksi kasvoveden hoitavat ominaisuudet jäävät iholle, eivätkä vain haihdu pois!

Kasvovesi on siis kosteutustuote, ei puhdistustuote!

Ihon kosteutus

Kosteutukseen voi käyttää puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen joko ihoa tasapainottavaa voidetta tai raaka-aineiltaan yksinkertaista balsamia. 

Kosteutustuote levitetään iltaisin kasvoveden päälle. Aamuisin ei ole välttämötöntä tehdä mitään, ellei iho ole erittäin kuiva ja nuori kokee, että tarvitsee iholleen kosteutta tai jos iholla on epäpuhtauksia mitä haluaa esimerkiksi kasvovoiteella tasapainottaa.

Jos iho on kuitenkin atooppinen, kaipaa iho enemmän hoitoa ja suojaa ja löydätkin atooppisen ihon hoitovinkkimme täältä.

MITÄ MUUTA TULISI HUOMIOIDA NUOREN IHON HOIDOSSA?

Kun ihonhoito alkaa kiinnostamaan, olisi hyvä ymmärtää, että voimme vahingoittaa sekä hoitaa ihoa niin sisäisesti kuin ulkoisestikkin. Etenkin jos kärsii paljon epäpuhtauksista, ei huonolaatuisen ruoan syöminen, valvominen ja muut epäterveelliset tavat varmasti paranna tilannetta - päinvastoin. Kokoamastamme blogipostauksesta voit tutustua tekijöihin, jotka vaikuttavat ihon kuntoon ja ulkonäköön.

Jos iholla on paljon epäpuhtauksia, kannattaa myös huolehtia säännöllisestä tyynyliinan vaihtamisesta. Myös puhelin kannattaa putsata usein, sillä se on kosketuksissa kasvojen ihon kanssa useamman kerran päivässä. Näppylöitä ei myöskään kannata alkaa itse puristella, sillä ne voivat tulehtua siitä entisestään. Mekaaninen puhdistus kannattaa jättää ammattilaiselle ja moni kosmetologi tarjoaakin erityisesti nuorelle iholle suunnattuja hoitoja.

Iho on hyvinvointimme peili, joten elämästä kannattaa nauttia, sillä se heijastuu myös ihon kuntoon <3

Osaatko sinä valita juuri omalle ihollesi sopivat tuotteet?

Me TwistBellä ymmärrämme mitä iho tarvitsee biologian näkökulmasta ja mitkä raaka-aineet vastaavat tähän tarpeen. Meidät tunnetaan siitä, että saamme asiakkaillemme uskomattomia tuloksia ihonhoidossa ainutlaatuisen ja ihon luontaiseen toimintaan perustuvan ihonhoitometodimme ja tarkan raaka-aine tuntemuksemme ansiosta.

Tuloksien lisäksi meille on tärkeää, että tuotteet eivät kuormita ihoasi, kehoasi tai ympäristöä. Ymmärrämme, että kaikilla ei kuitenkaan välttämättä ole aikaa perehtyä tuotteiden ainesosalistoihin. Siksi me TwistBellä olemme tehneet tämän työn puolestasi.

Me olemme asiantuntijoita, jotta sinun ei tarvitse olla.

Helpottaaksesi sinun arkea ja saadaksesi ihosi haluamasi kuntoon TwistBen ihonhoidon asiantuntijat Kati ja Veera ovat koonneet parhaat nuorelle iholle sopivat tuotteet yhdelle sivulle. Klikkaa alta tutustumaan tuotteisiin.

Voit myös ladata ilmaisen ihonhoito-oppaamme, jossa käymme vielä läpi miten vältät 3 yleisintä iho-ongelmia aiheuttavaa virhettä.

Tuotteet Nuorelle Iholle Lataa ihonhoito-opas
Kirjoittaja:
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Liity postituslistalle

Suomi