0

Ostoskorisi on tyhjä

Avainlippu-merkki Twistbe verkkokaupalle

Twistbe on ilolla ja ylpeydellä Suomen ainoa luonnonkosmetiikan avainlippumerkitty suomalainen kosmetiikka verkkokauppa! Shoppailemalla meillä tuet siis monipuolisesti suomalaista työtä. Kyselymme perusteella 92% ihmisistä ei kuitenkaan tiedä tarkkaan mitä verkkokaupan Avainlippu-merkki tarkoittaa – lue siis alta mistä on kyse!

Avainlippu merkki suomalainen verkkokauppa Twistbe

Mitä Avainlippu-merkki tarkoittaa?

Verkkokaupan Avainlippu-merkki on viesti siitä, että verkkokaupan takaa löytyvä yritys on suomalainen sekä työllistää toiminnallaan ja valinnoillaan monipuolisesti Suomessa.

Meillä Twistbellä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki yrityksemme toiminnot ovat Suomessa, ostamme valtaosan tuotteista suomalaisilta yrityksiltä ja kaikki työntekijämme ovat Suomessa.

Etuna tässä on sinulle asiakkaana esimerkiksi se, että verkkokauppa lähetyksemme tulevat perille jopa yhdessä päivässä, koska ne lähtevät Vantaalta!

Avainlippu-verkkokaupan haltija on aina asiakkaita palveleva yritys - ei ainoastaan tuotteita välittävä yritys.

“Avainlipun voivat saada verkkokaupalleen suomalaiset yritykset, jotka myyvät omia tuotteita ja brändejä, tai jotka jälleenmyyvät muiden tuotteita verkkokaupoissaan.”
Suomalaisen työn liitto

Kyse ei ole siis ainoastaan siitä, että yritys olisi suomalainen vaan Avainlippu-merkin voi saada vain laajasti kaikilla osa-alueilla Suomessa operoiva ja muita suomalaisia toimijoita suosiva yritys.

Verkkokaupan Avainlippu-merkin kriteerit

Suomalaisen työn liitto näki tärkeänä luoda verkkokaupoille oman Avainlippu-merkin perinteisten tuote- ja palvelumerkkien rinnalle sillä kuluttajan on yhä vaikeampi erottaa aidosti suomalainen verkkokauppa ulkomailta käsin operoivasta suomeksi käännetystä verkkokaupasta. Lisäksi moni verkkokauppa on ulkoistanut toimintojaan ulkomaille vaikka yritys muuten olisi suomalainen. Tätä on kuluttajan mahdotonta tietää.

“Valitettavasti moni suomalainen luulee asioivansa suomalaisen verkkokaupan kanssa, kun palvelukieli on suomi. Usein tällaiset verkkokaupat ovat kuitenkin ulkomaisten yritysten operoimia ja niiden yhteydessä löytyy hyvin niukasti – jos lainkaan – tietoa, mikä yritys on verkkokaupan takana.”
Suomalaisen työn liitto

Jotta verkkokauppa voi saada Avainlipun käyttöönsä, tulee sen täyttää seuraavat vaatimukset:

✅ Verkkokauppapalvelua tuotetaan Suomessa

✅ Yrityksen asiakaspalvelun ja varaston tulee olla Suomessa

✅ Yritys palvelee asiakkaitaan suomeksi

✅ Verkkokauppatoimitusten tulee tapahtua Suomesta

✅ Yrityksen tulee olla suomalaisessa omistuksessa

✅ Yrityksen verkkokaupan pyörittämiseen liittyvistä hankinnoista (meillä tuoteostot, pakkausmateriaalit, markkinointi yms.) vähintään 50 prosenttia (ns. kotimaisuusaste) tulee olla suomalaisilta yrityksiltä

✅ Pääkonttorin ja johdon tulee olla Suomessa

✅ Maksu- ja toimitusehdot tulee esittää selkeästi

✅ EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste tulee olla selkeästi löydettävissä

Avainlippumerkityn, suomalaisen verkkokaupan valitsemisella on lukuisia positivisia vaikutuksia. Verkkokauppa työllistää suomalaisia suoraan oman henkilökuntansa osalta sekä epäsuorasti alihankintojensa kautta.

Verkkokaupan pyörittämiseen liittyviä toimintoja on tänä päivänä helppo ulkoistaa ulkomaille: varaston ja logistiikan pyörittäminen, materiaalihankinnat, It-kehitystyö, ulkoistettu asiakaspalvelu - lähes kaiken voi nykyisin hankkia ulkomailta vaikka itse yritys olisikin suomalainen.

Kun kotimaiset yrityksen ostavat palveluja suomalaisilta kumppaniyrityksiltä, jäävät eurot Suomeen, tukien suomalaista yrittäjyyttä, työpaikkoja sekä toki suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa sillä verottaja luonnollisesti ottaa myös omansa tästä yhtälöstä.

Verkkokaupan suomalaisuus voi kuulostaa äkkiseltään itsestään selvyydeltä, mutta ei todellisuudessa ole sitä.

Kuuntele myös podcastimme kotimaisen suosimisen tärkeydestä: