Twistben perustajat Veera ja Kati
Twistben perustajat Veera ja Kati

Twistben tarina

Kauppatieteiden maistereista ihonhoidon pioneereiksi

Me TwistBen perustajat Kati ja Veera tutustuimme toisiimme opiskellessamme kauppatieteitä Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Vuosien työkokemuksen jälkeen molemmat tahoillamme kiinnostuimme ihonhoidosta.

Innostus ja mielenkiinto kasvoi niin suureksi, että halusimme lähteä opiskelemaan kosmetiikka-alaa. Koska sopivaa koulutusta ei löytynyt Suomesta, etsimme tarpeitamme vastaavan koulutuksen ulkomailta. Opiskelimme siellä ihon biologiaa, solubiologiaa, raaka-ainetuntemusta sekä kosmetiikan valmistusta.

Opiskelu avasi silmämme

Opiskelujen myötä huomasimme, että kosmetiikkapurkkien ainesosaluetteloiden lukeminen ja laadukkaiden aidosti toimivien tuotteiden löytäminen tuntui todella työläältä.

Halusimme itse tehdä parempia valintoja ja käyttää tuotteita, jotka ovat eettisesti tuotettu laadukkaista raaka-aineista - tinkimättä tuotteiden laadusta ja toimivuudesta. Etenkin ymmärrettyämme raaka-aineiden hintoja syntyi vielä vahvempi käsitys siitä mitä tuotteista myös kannattaa maksaa.

Aikaa kaupoissa sai kuitenkin tuhrattua tuntitolkulla, kun yritti etsiä tuotteita, jotka olisivat hyviä kaikilla mittareilla.

Tajusimme, että ennen opintojamme meillä ei olisi ollut mitään mahdollisuutta päätellä tuoteselosteista kuinka totuudenmukaisia markkinointiväitteet tuotteiden laadusta tai luonnonmukaisuudesta ovat.

Halusimme ryhtyä kuluttajien edunvartijaksi

KTM-koulutuksen myötä opimme kuinka tämän päivän markkinointi perustuu vahvasti mielikuviin sekä jopa harhaanjohtavaan mainontaan. Halusimme ottaa kuluttajan puolen ja murtaa ihonhoidon ympärillä olevan harhakuvat.

Kosmetiikkatuotteita tutkiessaan havaitsimme myös, että ei löytynyt paikkaa, jossa valikoiman joka ikinen tuote olisi ollut:

  • Aidosti laadukas sisältäen kunnon pitoisuuksia mainostettuja raaka-aineita
  • Oikeasti toimiva ja ihon biologian kannalta järkevä tuote
  • Järkevän hintainen (ei ylihinnoiteltu raaka-aineisiin nähden)
  • Ympäristöystävällinen ja sellainen, että tuote ei myöskään kuormita ihoa tai kehoa

Veera asui vuosia ulkomaillakin, eikä mistään löytynyt paikkaa, jossa kaikkien tuotteiden valinnassa olisi mietitty kuluttajan etua. Tuotteita löytyi markkinoilta, mutta sieltä täältä. Ajattelimme, että ihmisille toisi lisäarvoa se, että joku tekisi tutkimus- ja vertailutyön heidän puolesta valtavasta tuoteviidakosta.

Haluamme muuttaa kaikkien ihonhoitoasiakkaiden odotuksia

Näin syntyi idea uudenlaisesta ihonhoitoon keskittyvästä myymälästä ja verkkokaupasta, jota olimme itse kaivanneet ja etsineet, sitä kuitenkaan löytämättä.

Perustimme yrityksen nimeltä TwistBe. Nimi TwistBe tuli sanoista "The Way It's Supposed To Be". Tämä olisi paikka jossa myytäisiin tuotteita vain "niin kuin tuotteiden pitäisi olla": Aidosti ihoa hoitavia, toimivia, hinta-laatusuhteeltaan ilman, että ne kuormittaisivat kehoa, ihoa tai ympäristöä.

Päätimme, että TwistBellä joka ikinen tuote kävisi läpi tarkan kuratoinnin ennen kuin mitään tuotetta otettaisiin valikoimiimme.

Me olemme asiantuntijoita, jotta sinun ei tarvitse olla

Tänäkin päivänä luemme jokaisen TwistBelle valikoimaan otettavan tuotteen ainesosalistan läpi. Lisäksi testaamme tuotteet ja arvioimme tuotteen hinta-laatusuhdetta sekä kaikkia niitä asioita, joita "normaali" kuluttaja ei edes osaa ajatella, että tuotetta ostaessa kannattaisi ottaa huomioon. Otamme ainoastaan ne tuotteet myyntiin, jotka ovat hyviä, puhtaita ja tekevät sen mitä paketissa luvataan ilman ylimääräisiä huonoja raaka-aineita.

Asiakaspalvelu ja asiakkaiden edun puolustaminen on ollut ydinarvomme TwistBen perustamisesta alkaen.

Näin syntyi idea maailman ensimmäisestä ihonhoidon verkkovalmennuksesta

TwistBellä työskennellessämme huomasimme kuinka ihmiset kysyvät jatkuvasti samoja asioita ja kamppailevat samojen iho-ongelmien kanssa.

Alusta asti saimme asiakkailta todella hyvää palautetta siitä, kuinka ymmärsimme asiakkaiden haasteita ja onnistuimme saamaan heille tuloksia ihonhoidon kanssa.

Saimme kiitosta jakamamme tiedon hyödyllisyydestä ja siitä kuinka helppoa ostosten teko oli, kun voi luotettavasti ostaa tuotteita tietäen, että ne on valittu asiakkaan etu mielessä. Huomasimme, että ihmisillä on suuri tarve sillä tiedolle, jota meillä ihonhoidosta on.

Mietimme miten voisimme auttaa useampia ihmisiä kuin vain myymälässä tai verkkokaupassa asioivia. Näin syntyi idea Uusi alku ihollesi -verkkovalmennuksestä. Se antaa sinulle todella hyvät eväät loppuelämäksesi tehdä parempia valintoja oman hyvinvointisi, terveytesi ja ihonhoitosi kannalta.

Haluatko sinä mullistaa oman ihonhoitosi?

Tutustu valikoimaamme sekä palveluihimme, verkkovalmennuksiimme, ihonhoidon podcastimme, tsekkaa uusimmat artikkelit blogistamme tai tule käymään myymälällämme - jo tuhannet suomalaiset ovat saaneet ihonsa uskomattomaan kuntoon vinkeillämme.

Mikäli kaipaat apua ihonhoitosi kanssa, kysy rohkeasti apua esimerkiksi sivun alareunassa olevan chatin, sähköpostin tai puhelimen välityksellä.

Lisää ainutlaatuisesta ihonhoidon filosofiastamme

Blogikirjoitus:
Miten tiedämme, mitä tiedämme ihonhoidosta?

Podcast: