Teini-ikäisen ihon hoito (n. 13-18v)

30. 04. 2020

Teini-ikäisen ihon hoito (n. 13-18v)

Murrosiässä monen iho kokee muutoksen ja iholle saattaakin alkaa herkemmin ilmestyä epäpuhtauksia. Taustalla ovat hormonaaliset muutokset, mutta omilla elintavoillaan ja ihonhoitorutiineillaan voi oireisiin hakea helpotusta. Ihoa kannattaa alkaa aktiivisesti hoitaa viimeistään silloin, jos ja kun alkaa päivittäin käyttämään meikkiä.

MITEN HOITAA IHOA MURROSIÄSSÄ?

Mikäli kärsii epäpuhtauksista kannattaa ihoa hoitaa jonkun verran vaikka ei käyttäisikään meikkiä ja riippumatta siitä on poika vai tyttö. Kun huolehtii ihon luonnollista tasapainoa kunnioittavasta ihonhoidosta, saa helpotettua epäpuhtauksien aiheuttamia ongelmia mutta ei tule vahingossa aiheuttaneeksi itselleen lisää ongelmia.

Puhdistus

Nuoren iho on usein hyvin herkkä ja samanaikaisesti rasvoittuva ja pintakuiva. Nämä oireet vain pahentuvat, jos ihoa pestään liian voimakkailla tuotteilla. Vaahtoavat ja geelimäiset pesuaineet ovat yleisesti ottaen liian peseviä tuotteita puhdistukseen, joten näitä kannattaa välttää.

Maitomaiset, öljymäiset ja balsamimaiset puhdistutuotteet poistavat lian ja mahdolliset meikit tehokkaasti, mutta kuitenkin hellävaraisesti. Aamuisin kasvojen puhditukseen riittää laadukkaalla kasvovedellä pyyhkiminen.

Kasvovesi
Kasvovesi on hyvä tuote, sillä sen avulla voi hillitä talin liikatuotantoa ja tasapainottaa ihon toimintaa. Kasvovesi on myös avain oikeaoppiseen kosteutukseen! Suosittelemme ehdottomasti kasvoveden käyttöä, sillä hyvälaatuinen kasvovesi on yksi merkittävin tapa parantaa ihon kuntoa.

Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin. Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä levitetään iholle kosteutustuote. Tällöin hoitotuotteet imeytyvät paremmin ja lisäksi kasvoveden hoitavat ominaisuudet jäävät iholle, eivätkä vain haihdu pois! Kasvovesi on siis kosteutustuote, ei puhdistustuote!

Kosteutus
Kannattaa muistaa, että myös rasvoittuva iho kaipaa öljyä ja kosteutusta. Aamuisin kasvoveden päälle levitetään ihoa kosteuttava ja tasapainottava kasvovoide. Iltaisin kosteutukseen voi käyttää kasvoveden päälle yksinkertaista balsamia.

MITÄ MUUTA TULISI HUOMIOIDA MURROSIKÄISEN IHONHOIDOSSA?

Jo murrosikäisenä olisi hyvä ymmärtää, että voimme vahingoittaa sekä hoitaa ihoa niin sisäisesti kuin ulkoisestikkin. Etenkin jos kärsit paljon epäpuhtauksista, ei huonolaatuisen ruoan syöminen, valvominen ja muut epäterveelliset tavat varmasti paranna tilannetta - päinvastoin. Kokoamastamme blogipostauksesta voit tutustua tekijöihin, jotka vaikuttavat ihon kuntoon ja ulkonäköön.

Jos iholla on paljon epäpuhtauksia, kannattaa myös huolehtia säännöllisestä tyynyliinan vaihtamisesta. Myös puhelin kannattaa putsata usein, sillä se on kosketuksissa kasvojen ihon kanssa useamman kerran päivässä. Näppylöitä ei myöskään kannata alkaa itse puristella, sillä ne voivat tulehtua siitä entisestään. Mekaaninen puhdistus kannattaa jättää ammattilaiselle ja moni kosmetologi tarjoaakin erityisesti nuorelle iholle suunnattuja hoitoja.

Iho on hyvinvointimme peili, joten elämästä kannattaa nauttia, sillä se heijastuu myös ihon kuntoon <3

Osaatko sinä valita juuri omalle ihollesi sopivat tuotteet?

Me TwistBellä ymmärrämme mitä iho tarvitsee biologian näkökulmasta ja mitkä raaka-aineet vastaavat tähän tarpeen. Meidät tunnetaan siitä, että saamme asiakkaillemme uskomattomia tuloksia ihonhoidossa ainutlaatuisen ja ihon luontaiseen toimintaan perustuvan ihonhoitometodimme ja tarkan raaka-aine tuntemuksemme ansiosta.

Tuloksien lisäksi meille on tärkeää, että tuotteet eivät kuormita ihoasi, kehoasi tai ympäristöä. Ymmärrämme, että kaikilla ei kuitenkaan välttämättä ole aikaa perehtyä tuotteiden ainesosalistoihin. Siksi me TwistBellä olemme tehneet tämän työn puolestasi.

Me olemme asiantuntijoita, jotta sinun ei tarvitse olla.

Helpottaaksesi sinun arkea ja saadaksesi ihosi haluamasi kuntoon TwistBen ihonhoidon asiantuntijat Kati ja Veera ovat koonneet parhaat teini-ikäisen iholle sopivat tuotteet yhdelle sivulle. Klikkaa alta tutustumaan tuotteisiin.

Voit myös ladata ilmaisen ihonhoito-oppaamme, jossa käymme vielä läpi miten vältät 3 yleisintä iho-ongelmia aiheuttavaa virhettä.

Tuotteet Teini-ikäisen Iholle Lataa ihonhoito-opas
Kirjoittaja:
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Liity postituslistalle

Suomi