0

Ostoskorisi on tyhjä

5 oikeasti kivaa detoxia iholle ja keholle: Osa 5/5

5 oikeasti kivaa detoxia iholle ja keholle: Osa 5/5

Facebook -kyselymme vastaajista 70% kaipasi näin alkuvuodesta jonkinlaista detoxia keventämään ja puhdistamaan oloa ja ihoa. Niinpä kokosimme teille 5 vinkkiä oikeasti kivaan ja hyvää tekevään detoxiin, joita on helppo kokeilla omassa arjessa. Viimeisenä käymme läpi Diplomiravintoneuvoja Annina Francioson vinkit koko kehon hyvinvoinnin ylläpitämiseen detoxin aikana. 

Vuoden alku on keventämisen ja detoxin aikaa, miten sen saa onnistumaan?

Useat kokevat detoxissa tai keventäessään ruokavaliota erinäisiä oireita, kuin olisi tulossa kipeeksi ja tähän voi monen hyvät aikomukset tyssätä. Tämä johtuu siitä, että sekä detox, että rasvaa polttava ruokavalio ovat diureettisia. Tällöin olisi pidettävä hyvä huoli elektrolyyttitasapainosta eli natriumin, kaliumin ja magnesiumin saannista, jotta näiltä epämukavilta sivuvaikutuksilta voidaan välttyä.

Solujen vitamiini- ja mineraalitarve korostuu "muutostilassa" ja maksan entsyymien toimintaa tuleekin tukea detoxin aikana. Kylmäpuristetut öljyt ovat oiva tapa tasata verensokeria. On myös hyvä pitää mielessä, ettävähä-hiilihydraattista ruokavaliota ei ole hyvä suosia kuukautisten aikana. Lisäksihiilareita ruokavaliosta vähennettäessä olisi suoliston bakteeritasapainoa hyvä tukea probiooteilla.

Mitä ruokavaliossa pitäisi huomioida?

Ihannetilanteessa tasapainoinen ruokavalio, jossa on runsaasti esimerkiksi ristikukkaisia kasviksia (kaalit, lehtikaali, kukkakaali, parsakaali) ja muita ravinteikkaita vihreitä kasviksia (pinaatti, rucola, idut, versot,tummat salaatit, nokkonen, persilja), marjoja ja esimerkiksi punajuurta on riittävä, mutta detox/"laihdutus" -tilanteessa kropassa on käynnissä muutostila joka kaipaa enemmän ravinteita.

Moni kärsii myös vatsavaivoista, jolloin kaalien lisääminen ruokavalioon voi lisätä turvotusta. Siitä johtuen nesteet, jauheet ja uutteet ovat parhaita kunhan niiden raaka-aineet ovat luonnollisia ja laadukkaita, eli ovat siis ovat "ruokaa"! Ravintoaineiden meytyminen myös parempaa näissä muodoissa.

Terranovan Life Drink on todella mielenkiintoinen esimerkki jauhemaisesta ruokatuotteesta, josta saa valtavan määrän kehon hyvinvointia tukevia ravintoaineita proteiinista, lehtivihreisiin ja marjoihin, omegarasvahappoihin sekä maitohappobakteereihin, prebiootteihin ja ruoansulatusentsyymeihin. Life Drink sekoittuu helposti veteen ja on siten todella helppo ja äärimmäisen kokonaisvaltainen tuote koko kehon hyvinvoinnin tueksi.
Mikäli siis detoxaat tai pyrit keventämään niin pyri huolehtimaan, ettet aiheuttaisi merkittävää lisäkuormistusta elimistöllesi sillä silloin detoxin tavoittelema hyvä ei kokonaisuudessaan toteudu.

Postauksen kuva Terranova Finlandin sivuilta, missä Wellberries -blogin Tuulia Järvisen ihana Aamupuuro resepti Life Drinkin tehostamana! 

Kuuntele myös podcastimme aiheeseen liittyen:

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista