0

Ostoskorisi on tyhjä

7 tapaa vähentää selluliittia

7 tapaa vähentää selluliittia

Selluliitti ei lähde muutamassa viikossa, vaan tilanteen paranemiseen voidaan tarvita jopa vuosia. Älä kuitenkaan lannistu, sillä kun hyviä asioita ja toimintamalleja lisää arkeen pikkuhiljaa, huonot asiat jäävät pois itsestään. Todennäköisesti huomaat positiivisen vaikutuksen niin ihosi kunnossa, yleisessä jaksamisessa kuin mielialassa.

Suosittelemme aloittamaan valitsemalla yhden mieluisimman vinkin ja lähtemään liikkeelle siitä!

1. Selluliitti pois lymfahoidoilla

Ensimmäisenä keinona mainitsemme lymfahoidot, sillä lymfakierto on kehon jätteenpoistomenetelmä. Lymfahieronnat suositellaan tehtäväksi aina sarjahoitona, yhdestä kerrasta kun ei juurikaan voi odottaa vielä saavansa tuloksia.

2. Selluliitti pois kuivaharjauksella

Toisena haluamme mainita mitä mainioimman itsehoitomenetelmän selluliitin poistoon. Tämä keino on kuivaharjaus.

Tästä oli myös juttua Ylen “Totuus kauneudesta” -dokumentissa, jossa testattiin mikä toimii selluliitin pois saamiseksi parhaiten. Kuivaharjaus näytti olevan dokumenteissa kokeilluista keinoista selvästi tehokkain. Siinä havaittiin selviä tuloksia ennen ja jälkeen kuvissa.

3. Selluliitti pois oikeanlaisella ruokavaliolla

Kolmantena ja erittäin olennaisena tekijänä on kehon puhdistustoimintoja tukeva antitulehduksellinen ruokavalio. Selluliitti yhdistetään ihon alaisen kudoksen tulehdukseen ja tietyt ruoka-aineet, kuten sokeri ja huonolaatuiset rasvat pitävät yllä kehon tulehdustilaa.

Antioksidanttiset ruoat, kuten runsas tuorekasvisten ja omega3 rasvahappoja sisältävien ruokien käyttö taas vähentää tulehdusta elimistössä. Elektrolyyttitasapainon ylläpitämisellä, eli hyvällä nesteytyksellä, mineraalien saannin turvaamisella ja kasvikuitupitoisella ruokavaliolla voidaan edesauttaa kehon puhdistustoimintojen toimivuutta.

Selluliitin kohdalla olisi kuitenkin hyvä pyrkiä aktivoimaan mahdollisten kudoksiin kertyneiden kuona-aineiden mobilisointia. Tähän ei valitettavasti pelkkä veden juominen auta, vaan elimistön tulisi ensin alkaa hajottaa sidekudoskuituihin kiinnittynyttä ylimääräistä kudosta (kuonaa). Nykyään tiedetään, että esimerkiksi paaston käynnistämä autofagia on elimistön mekanismi vanhan kudoksen purkamiseen ja kierrättämiseen. Se käynnistyy vasta noin 18 tunnin paaston jälkeen (huom: yksilöllisiä eroja on!), mutta aineenvaihduntaa voi stimuloida jo pitämällä lyhyempiäkin taukoja ruokailujen välissä.

Suositeltavaa olisikin nauttia illan viimeinen ateria tai iltapala viimeistään 3 tuntia ennen nukkumaanmenoa, jotta kehon yölliset korjaavat toiminnot pääsevät kunnolla käynnistymään.

Ihosolujen aineenvaihdunnan tehostamiseen:

4. Selluliitti pois urheilemalla

Mainitsemassamme YLEN dokumentissa oli mielenkiintoista, että liikunta oli toiseksi tehokkain keino, jos halusi saada selluliitin pois. Merkittävää oli mielestämme myös se, että liikuntaa kokeillut ryhmä tunsi olonsa myös henkisesti parhaimmaksi. Liikunnasta koitui heille siis myös välillistä hyvää sen lisäksi, että se auttoi selluliitin pois saamisessa. 

Varmasti tehokkain liikuntamuoto selluliitin pois saamiseksi on lihaskuntotreenin ja aerobisen urheilun yhdistelmä. Reiluilla painoilla tehtävä salitreeni parantaa lihasten hermotusta ja aerobinen liikunta kuten lenkkeily polttaa puolestaan rasvaa. Yhdessä nämä kaksi vähentävät kropasta rasvan lisäksi kuona-aineita ja luovat pohjan sileälle iholle.

Painoharjoittelu tai HIIT -tyyppinen intervalliharjoittelu antavat hyvän sysäyksen kasvuhormonin tuotannolle yhdessä riittävän palautumisen kanssa. Kasvuhormoni edistää kudosten terveyttä ja lisää sekä ihon että lihasten jäntevyyttä.

Muista, että insuliini heikentää kasvuhormonin tuotantoa, joten verensokeria tasapainottava ruokavalio on eduksi myös hyvää kasvuhormonin tuotantoa tavoitteleville.

Jooga on myös tehokas keino kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä tehostaa kehomme puhdistuselimien toimintaa. Joogalla on myös paljon välillisiä hyötyjä, jotka varmasti jokainen joogatunnilla käynyt voi tunnistaa omassa kehossaan. Jos omalta paikkakunnalta ei löydy joogasalia tai sinulla ei ole mahdollista käydä paikanpäällä joogassa, niin voimme lämpimästi suositella Yogaian palveluita.

Yogaia on nettijoogapalvelu, josta löytyy sekä joogatunteja, mutta myös lihaskuntotreenejä, jotka voit tehdä juuri silloin ja siellä missä se sinulle parhaiten sopii.

5. Selluliitti pois hormonitoimintaa tasapainottamalla

Estrogeenin “kontrollointiin” elimistössä pitää taata maksan tehokas toiminta esimerkiksi syömällä runsaasti ristukukkaisia kasviksia ja kierrättämällä naishormonitoimintaa tukevia siemeniä kuukautiskierron mukaan.

Näin voit luonnollisesti edistää estrogeenin poistumista elimistöstä ovulaation jälkeen (luteaalivaiheessa) kun on progesteronin vuoro pyörittää hormonishowta. Tarkkaile siis kuukautiskiertoasi ja ajoita estrogeenintuotantoa tukevien pellavansiementen syönti kiertosi kahdelle ensimmäiselle viikolle.

Merilevistä kelp sitoo hyvin itseensä ylimääräistä estrogeenia joten siitä voi olla tehokas apu kierron kahdella viimeisellä viikolla kun estrogeenien tulisi poistua verenkierrosta.

Tutustu oheisiin ruokatuotteisiin ja ravintolisiin:

6. Selluliitti pois kylmähoidolla

Avantouinnin terveysvaikutuksista on puhuttu viimeaikoina paljon. Jos haluaa selluliitin pois, keskeistä avaintouinnissa tämän sekä yleisesti ihon kunnon kannalta on, että kylmäaltistus lisää ruskean rasvan sekä antioksidanttien määrää elimistössä ja kiihdyttää pintaverenkiertoa.

Kylmäaltistus vaikuttaa ihoon seuraavanlaisesti:

  • Pintaverenkierron lisääntyminen - ihon pintakerrosten aineenvaihdunta tehostuu, jolloin ravinteita kulkeutuu tehokkaammin iholle. Tämä voi auttaa erilaisten iho-ongelmien, esimerkiksi kuivuuden parantumisessa.
  • Ruskean rasvan lisääntyminen - Ruskea rasva kiihdyttää aineenvaihduntaa ja polttaa energiaa.
  • Antioksidanttien määrän lisääntyminen - Antioksidantit auttavat taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan sekä auttavat pitämään sidekudoskerrosta tiukempana, jolloin rasva pysyy kasassa ihon alla tiiviimmin kuin venyneissä "aitioissa", josta alussa puhuimme.

Kylmäaltistuksella sekä avannolla on toki muitakin välillisiä terveyshyötyjä. Nämä kaikki auttavat osaltaan saamaan selluliitin pois. Hyötyjä ovat muun muassa kehon tulehdustilan pieneneminen, mielihyvähormoni endorfinin lisääntyminen, stressitasojen madaltuminen sekä verenpaineen, etenkin systolisen paineen laskeminen.

7. Selluliitti pois tärinällä

Tästä meillä on teille taas hyvä havainnollistava esimerkki: Mitä saaliseläin tekee, kun se on pääsee karkuun petoeläimeltä? Se tärisee. Tärinän tarkoitus on rauhoittaa ja palauttaa stressireaktiosta. Nykyihmisellä tätä tärinää tapahtuu enää harvemmin, monestakin eri syystä.

Pitkään jatkunut stressireaktio alkaa olemaan monelle olemaan nykyään normi, eikä sitä enää edes välttämättä tunnisteta. Mikäli kehossasi vallitsee pitkään jatkunut stressitila, vaikuttaa se hyvinvointiisi monella eri tavalla: aineenvaihdunta hidastuu, verensokeritasot pysyvät korkeina, ruoansulatus heikkenee, elimistö ei kuljeta tärkeitä ravinteita iholle eikä elimistö muutenkaan toimi normaalilla tavalla.

Krooninen stressi kuluttaa elimistön suojaravintovarastoja (sinkki, B -vitamiinit, antioksidantit) ja voi altistaa hormonitoiminnan myös epätasapainolle. Esimerkiksi stressihormonilla ja progesteronilla on sama lähtöaine ja stressitilassa elimistö priorisoi kortisolin tuotannon progesteronin sijaan, jolloin keho voi altistua estrogeenidominanssille. Stressillä on siis sekä suoria, että välillisiä vaikutusta hormonitoimintaamme, aineenvaihduntaan sekä kuona-aineiden kertymiseen.

Jos palautamme mieleen tämän blogin alkupuolelta tekijöitä, jotka vaikuttavat selluliitin syntyyn, niin kuulostavatko nämä tutuilta?

Pitkään jatkuneessa stressitilassa oleellisessa osassa onkin aina katkaista stressireaktio ja tuoda palauttavia hetkiä päivään. Tähän meillä on yhtenä hyvänä vinkkinä Neurosonic -hoidot sekä sängyt. Neurosonic tuottaa kehoon edellä mainitun tärinävaikutuksen teknologian avulla – siksi se on erittäin helppo ja tehokas tapa katkaista stressireaktio, auttaa kehoa palautumaan ja tehostaa omaa aineenvaihduntaa.

Jotta kehollisesta stressistä pääsisi eroon, elimistössä olevaan epätasapainoon on vaikutettava fysiologisesti. Juuri Neurosonic on aivan loistava apu. Neurosonic sängyt ja patjat tuottavat erittäin matalataajuista värähtelyä. Tämä vaikuttaa tasapainottavasti suoraan autonomiseen hermostoon, joka on siis vastuussa kehomme rentoutumisesta.

Mitä seuraavaksi?

  1. Löydät täältä tuotteita ja palveluita selluliitin poistoon.
  2. Oletko jo uutiskirjeemme tilaaja? Lähetämme uutiskirjeemme tilaajille ihonhoidon inspiraatiota kerran viikossa. Tilaajana saat tiedon tuoteuutuuksista ja tarjouksista ensimmäisenä, sekä kutsut ihonhoidon webinaareihimme. 
  3. Tutustu myös valikoimamme muihin vartalonhoitotuotteisiin!

Lue myös

Miten saada selluliitti pois?

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista