0

Ostoskorisi on tyhjä

Eteeriset öljyt ja raskaus - onko käyttö turvallista?

Eteeriset ja öljyt ja raskaus - onko käyttö turvallista? Lue asiantuntijoidemme vinkit!

Raskauden myötä moni ryhtyy tarkastelemaan kosmetiikkatottumuksiaan aiempaa kriittisemmin ja saammekin paljon kysymyksiä siitä mitä tuotteita raskauden aikana käyttää. Olemme kuratoineet koko valikoimamme tuote kerrallaan jokaista raaka-ainetta myöten, jotta tiedät aina saavasi meiltä ihoasi, kehoasi ja ympäristöä kuormittamattomia tuotteita myös raskausajan ihonhoitoon. 

Raskauden aikana eteeristen öljyjen käyttöön on kuitenkin hyvä kiinnittää huomiota, sillä eteeriset öljyt ovat erittäin pienimolekyylisiä ja niillä on kyky imeytyä verenkiertoon asti. 

Vältä eteerisiä öljyjä ensimmäisen kolmanneksen aikana 

Eteeriset öljyt ovat erittäin tiiviitä ja voimakkaita ainesosia, joilla on merkittäviä terapeuttisia vaikutuksia sekä iholle, keholle että mielelle.

Eteeristen öljyjen tutkimukseen erikoistunut, maailman johtaviin eteeristen öljyjen tutkijoihin lukeutuva Tisserand Institute suosittelee välttämään eteeristen öljyjen käyttöä raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana. Tämän jälkeen niiden maltillinen käyttö oikein annosteltuna, eli esimerkiksi osana kasvoöljyä- tai voidetta, on tutkimusten mukaan turvallista. 

Toki kuten kaikissa omaa kehoa koskevissa asioissa, jokainen tekee omat parhaaksi katsomansa päätökset. 

Käytä eteerisiä öljyjä vain iholla, oikeissa pitoisuuksissa

Eteerisiä öljyjä tulisi käyttää iholla vain ns. pohjaöljyyn eli esimerkiksi jojoba- tai arganöljyyn sekoitettuna. Älä käytä eteerisiä öljyjä sellaisenaan iholle tai nauti niitä sisäisesti. 

Jos esimerkiksi käyttämäsi kasvovoide sisältää eteerisiä öljyjä tiedät, että niitä on tuotteessa vain pieniä, turvallisia pitoisuuksia. 

Eteerisistä öljyistä apua raskauspahoinvointiin

Eteerisiä öljyjä voi käyttää maltillisesti läpi raskauden ajan diffuuserissa tai tuoksukiven avulla. Kuten yleisestikin kosmetiikan kanssa, myös eteerisiin öljyihin pätee less is more -lähestymistapa. Liian suuri annostus saa helposti toivottua päinvastaisen reaktion aikaan. 

Raskausajan pahoinvointiin voit saada apua: 

Annostele eteeriset öljyt tuoksukivelle tai diffuuseriin ja hengittele syvään, maksimissaan kuitenkin tunnin ajan vuorokaudessa! 

Valitse laadukas, aito eteerinen öljy 

Eteerisiä öljyjä, kuten myös kosmetiikkatuotteita löytyy laidasta laitaan ja laatuerot voivat vaihdella suuresti. Eteeristä öljyä valitessa korostuu hyödynnettävän kasvin laatu ja kasvatusmenetelmät, sillä uutettuun öljyyn tiivistyy kasvin upeat vaikutukset. 

Aito eteerinen öljy valmistetaan höyry- tai vesitislauksella tai mekaanisesti puristamalla. Kemiallisesti uutetut ja käsitellyt öljyt eivät ole aitoja eteerisiä öljyjä. 

Meille eteerisiä öljyjä valitessa on myös erityisen tärkeää, että tuotteisiin on käytetty luomuviljeltyjä kasveja, jotta käyttämässäsi tuotteessa ei ole epätoivottuja torjunta-ainejäämiä. Koko eteeristen öljyjen valikoimamme on siis luomuviljelty ja kaikki öljyt ovat 100% eteerisiä öljyjä. 

Kirjoitukseen liittyvät tuotekokoelmat:

TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista