0

Ostoskorisi on tyhjä

Fysikaalinen aurinkosuoja vai kemiallinen aurinkosuoja?

Fysikaalinen aurinkosuoja vai kemiallinen aurinkosuoja?

Tiedätkö miten fysikaalinen aurinkosuoja ja kemiallinen aurinkosuoja eroavat toisistaan?

Valtaosa myytävistä aurinkovoiteista sisältää kemiallisen aurinkosuojan, mutta ihotautilääkärit suosittelevat lapsille, raskaana oleville ja ihosyövästä toipuneille fysikaalista aurinkosuojaa. Miksi näin on? Entä mitä väliä on kumman aurinkosuojan valitsee? 

Tässä artikkelissa Twistben ihonhoidon asiantuntija kertoo fysikaalisen ja kemiallisen aurinkosuojan erot, jotta sinä voit tehdä tietoisempia valintoja aurinkosuojaa ostaessasi.

Kemiallinen aurinkosuoja

Kemiallinen aurinkosuoja reagoi käytössä auringonsäteilyn kanssa imien ultraviolettisäteitä ja muuttaen ne lämmöksi, joka vapautuu ilmaan tai jonka verenkierto kuljettaa pois.

Kemiallisen aurinkosuojan levittämisen jälkeen tulee odottaa noin 30 minuuttia, että suoja alkaa vaikuttamaan. 

Kemiallisiin aurinkovoiteisiin liittyy paljon kysymysmerkkejä ja useat tutkimukset ovat havainneet ne haitallisiksi. Etenkin erityisen yleisesti käytetty, UVB säteilyä tehokkaasti imevä oxybenzone on monissa tutkimuksissa nostettu esille ongelmallisimpana kemiallisena filtterina. Sen on havaittu häiritsevän hormonitoimintaa sekä mahdollisesti jopa vaikuttavan solutoimintaan, jopa syöpää edistävällä tavalla.

Oxybenzone nousee esille aina puhuttaessa koralliriuttojen ongelmista ja sen on havaittu hankaloittavan uusien koralliriuttojen syntymistä sekä olevan haitallinen muille merieliöille kuten kaloille ja merinisäkkäille.

❌ Oxybenzonea on tutkimuksissa havaittu löytyvän virtsasta 30 minuuttia iholle levityksen jälkeen, joten sen päätyminen vesistöihin on siis huomattavasti moniulotteisempaa kuin moni tulee ajatelleeksi.

❌ Aurinkosuojien raaka-aineista ainoastaan kemialliset filtterit eivät ole uhka ja ongelma vesistöille. Myös biohajoamattomat ja kehoon, ekosysteemeihin tai eläimiin kertyvät raaka-aineet ovat ongelmallisia, näistä esimerkkeinä tutkimuksissa nostettu silikonit ja parabeenit.

➡️ Jos haluat minimoida ihosi, kehosi ja ympäristön kuormitusta, ei kemiallinen aurinkosuoja ole oikea valinta sinulle 

Fysikaalinen aurinkosuoja

Fysikaalisella aurinkovoiteella tarkoitetaan aurinkosuojavoiteen sisältämiä titaanidioksidia ja sinkkioksidia, jotka kuin peilin lailla heijastavat auringon säteilyn pois iholta suojaten ihoa.

Fysikaalisesten aurinkosuojavoiteiden, eli mineraaliaurinkosuojien teho perustuu nimensä mukaisesti niiden sisältämiin mineraaleihin.

Nämä ovat samoja raaka-aineita, kuin mineraalimeikeissä, jonka vuoksi monet puhtaat ja laadukkaat mineraalimeikkipuuterit antavat luontaisesti aurinkosuojakertoimen 10-20.

Fysikaalisen aurinkosuojan teho alkaa välittömästi levityksen jälkeen

✅  Fysikaaliset aurinkosuojat eivät kuormita ihoa eikä kehoa kuten hormonitoimintaa, eikä niitä päädy verenkiertoon. Tästä syystä ihotautilääkärit ovat todenneet ne turvallisiksi myös raskauden aikana käytettäväksi, lapsille sekä ihosyöpäpotilaille. 

✅ Laadukkaasti tehdyt fysikaaliset aurinkosuojat on suunniteltu luonnon hyvinvointi mielessä, ne eivät sisällä ympäristöä kuormittavia raaka-aineita 

➡️ Jos sinulle on on tärkeää minimoida oman kehosi, ihosi ja ympäristön kemikaalikuormaa, valinta on ehdottomasti fysikaalinen aurinkosuoja

Me Twistbellä ihonhoidon asiantuntijoina suosittelemme ainoastaan luonnollisia, fysikaalisia aurinkovoiteita. Löydät tuotevalikoimastamme erikseen fysikaaliset aurinkovoiteet ja suojakertoimelliset meikit kasvoille, sekä aurinkovoiteet ja after sunit vartalolle.

Huom! Mikäli aurinkosuojassa lukee titaanidioksidin kohdalla esim. titanium dioxide (nano), olemme jälleen huonommilla vesillä. Nano viittaa kosmetiikan raaka-aineissa erityisen pienimolekyyliseen raaka-aineeseen (halkaisijaltaan pienempi kuin 35 nanometriä), joka pääsee kulkeutumaan ihoomme (kehoomme) ja vesieliöihin huomattavasti syvemmälle kuin ei-nanomuotoiset raaka-aineet. Suosi aina siis ei-nanomuotoisia fysikaalisia suojia!

Ihonhoidon asiantuntijan suosittelemat fysikaaliset aurinkosuojat

100% luonnolliset laadukkaat fysikaaliset aurinkovoiteet kasvoille

Ihoa hoitavat meikkipohjat, joissa fysikaalinen aurinkosuoja

100% luonnolliset, fysikaaliset aurinkosuojat vartalolle:

Mitä seuraavaksi? 

  • Kaipaatko apua aurinkosuojan valinnassa?  Laita viestiä sivun alareunassa löytyvän chatin kautta, ihonhoidon asiantuntijamme auttavat sinua tai tule piipahtamaan myymälällämme! 
  • Mietitkö millä saada aurinkosuoja pestyä parhaiten pois? Käytä kasvoille laadukasta emulgoituvaa puhdistusöljyä ja konjac sientä. Öljy liottaa tehokkaasti irti fysikaalisen aurinkosuojan! Vartalolle loistava tuote on öljyjä sisältävä puhdistusvoide kuten tämä tai suihkuöljy. Vartalolle kannattaa myös käyttää konjac sientä.
  • Onko Twistbe sinulle uusi tuttavuus? Tiesitkö, että kanta-asiakkaanamme saat edun JOKAISEEN tilaukseesi! Jos ostat ihonhoitotuotteita sinun kannattaa ehdottomasti rekisteröityä, sillä se ei velvoita sinua mihinkään. Tutustu ja rekisteröidy tässä. 

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista