0

Ostoskorisi on tyhjä

Katin vihreä supermehu

Katin vihreä supermehu

Ei ole aamua kotona ilman itsepuristettua mehua. Monena aamuna mehu tehdään ja nautitaan rutiinilla, aina kuitenkin nauttien ja arvostaen. Joinakin aamuina heittäydyn leikkisäksi ja koristelen mehun tai milloin mitäkin mieleen juolahtaa. Asia, joka pysyy on, että mehu tehdään.

Mehuni on lähes aina vihreä. Toisinaan kun kaipaan vaihtelua tai kun vihreät ainekset ovat loppu syntyy keittiössäni myös hedelmäisempiä luomuksia. Suosin kuitenkin vihreää, sillä haluan saada mehusta ennenkaikkea kehoni tarvitsemia hivenaineita kuten kalsiumia, rautaa ja magnesiumia sekä vitamiineja, entsyymeja ja lehtivihreää. Vihreitä kasviksia ja yrttejä mehustaessa pitää huolen riittäväst saannista foolihapon. Mitä tummempi vihreä kasvis, sitä parempi.

Vihreä supermehu kahdelle
1 omena
2 lehtisellerin vartta
1-2 kourallinen pinaattia
2-3 isoa lehtikaalin lehteä
4cm pala parsakaalin vartta
6cm pala kesäkurpitsaa
1cm pala inkivääriä
1/2 sitruuna
2cm pala ananasta

Varioi ja muokkaa esim näin: lisää tai korvaa pinaatti tai lehtikaali nuorella nokkosella, vaihda kesäkurpitsa kurkkuun tai sitruuna limeen. Säästä muusta ruoanlaitosta jämät ja kantapalat ja laita ne mehuun, esim kaikki yrttien varret, vesimelonin valkoiset osat ja kukkakaalin lehdet ovat loistava lisä mehuun! On harvoja asioita, mitä et voi mehustaa. :)

Terveysterkuin, Kati

P.S. Paljon lisäinspiraatiota mehustamiseen saat valikoimistamme löytyvistä Petra Sippolan ja Tara Stainesin (ent. Lange) kirjoista

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista