0

Ostoskorisi on tyhjä

Kenelle kasvoöljyt sopivat?

Kenelle kasvoöljyt sopivat?

Me TwistBellä rakastamme kasvoöljyjä! Moni meille ensimmäistä kertaa saapuva ei kuitenkaan käytä kasvoöljyä ja tiedämme, että moni ajattelee ettei kasvoöljy sovi omalle iholle. Kasvoöljyjen pelätään tukkivan ihohuokosia ja rasvoittavan ihoa. Tässä postauksessa käymme läpi miksi kasvoöljyt ovat niin loistava ihonhoidon tuote ja kenelle kaikille kasvoöljyt sopivat.

KASVOÖLJY ON YKSI TEHOKKAAN JA TULOKSEKKAAN IHONHOIDON TÄRKEIMMISTÄ KULMAKIVISTÄ

Laadukkaat, kylmäpuristetuista kasviöljyistä valmistetut, kasvoöljyt ovat täynnä vitamiineja, antioksidantteja, hyviä rasvahappoja, sekä muita mikroravinteita, jotka tukevat ihon hyvinvointia ja luonnollista toimintaa monipuolisesti.

Näiden ravinteiden ansiosta kasvoöljyt muun muassa silottavat juonteita, vähentävät punoitusta, nopeuttavat ihon uudistumista, lisäävät ihon kimmoisuutta ja tasoittavat ihon sävyeroja.

Kasvoöljyt ovat myös siitä kiinnostava tuoteryhmä, että ne eivät vaadi varsinaista säilöntäainetta vaan härskiintymistä estävä antioksidantti kuten E -vitamiini tai rosmariiniuute riittää. Laadukkaissa 100% kasvoöljyissä ei siis myöskään tarvita muita niin sanottuja infrastruktuuriraaka-aineita kuten emulgaattoreita tai vaikkapa viskositeetinsäätäjiä.

Tästä syystä laadukkaat kasvoöljyt ovat 100%:sesti ihoa hoitavia niiden sisältämien öljyjen, uutteiden ja/tai eteeristen öljyjen ansiosta.

Kasvoöljyä, kuten muitakin kosmetiikkatuotteita ostaessa kannattaa aina perehtyä tuotteiden raaka-ainelistaan, jotta voit varmistua, että ostat laadukkaan tuotteen ja, että tuote sisältää mainostettuja raaka-aineita kunnollisissa pitoisuuksissa.

KASVOÖLJY TUKEE MUIDEN HOITOTUOTTEIDEN TOIMINTAA

Kasvoöljyn hoitavien ominaisuuksien lisäksi kasvoöljyt sitovat ihoon kasvoveden ja seerumin sisältävän kosteuden. Kasvoöljyt myös estävät kosteuden haihtumista iholta ja ne tukevat ihon uloimman kerroksen toimintaa, jonka vuoksi niitä kannattaa hyödyntää osana ihon kosteutusta.

KENELLE KASVOÖLJY SOPII?

Hyvä kasvoöljy koostuu laadukkaista kasviöljyistä, jolla jokaisella on oma uniikki rakenteensa ja hyötynsä. Kasvoöljyn voi siis valita oman ihon tarpeiden mukaisesti ja tästä syystä kasvoöljyt sopivat kaikille ihotyypeille.

On totta, että jotkut öljyt voivat aiheuttaa ihohuokosten tukkeumaa riippuen mitä rasvahappoja öljy sisältää ja kuinka paljon, tästä syystä on tärkeää valita juuri omiin tarpeisiin sopiva öljy.

Öljyjen tukkivuutta vertailtaessa puhutaan öljyjen komedogeenisyydestä. Yleisimmin käytetyistä öljyistä kookosöljyllä, soijapapuöljyllä ja kaakaovoilla on korkeahko komedogeenisyysluokitus (4-5) ja sen vuoksi ne eivät sovi kaikille. Myös avokado-, porkkana- ja chiaöljy (3) voivat aiheuttaa tukkeumaa toisilla.

Öljyt, joilla on erityisen matala komedogeenisyysluokitus (0) sopivat hyvin käytännössä kaikille ihotyypeille. Näitä ovat muun muassa argan- ja hamppuöljy sekä sheavoi. Myös skvalaanilla sekä ruusunmarja-, risiini-, kiivinsiemen, mansikansiemen- ja kauraöljyllä on hyvin matala luokitus (1).

Kosteutta sitovien ja ihon toimintaa tukevien ominaisuuksiensa lisäksi kasviöljyt ovat erinomaisia tasapainottamaan rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon talintoimintaa.

Ajatus siis siitä ettei rasvoittuvalle iholle kannata laittaa öljyä ei ole totta. Erityisesti talin koostumusta lähinnä olevat jojoba- ja macadamiaöljy auttavat rauhoittamaan ja tasapainottamaan yliaktiivista talintuotantoa ja näin auttaa hillitsemään ihon rasvoittuvuutta ja epäpuhtauksien syntymistä.

PEHMEÄ, KIMMOISA IHO KASVOÖLJYILLÄ

Mikäli kamppailet ihon kuivuuden, hilseilyn tai kimmoisuuden puutteen kanssa, etkä ole vielä kokeillut kasvoöljy osana omaa ihonhoitorutiiniasi, suosittelemme lämpimästi kokeilemaan!

Uskomme, että tulet ihastumaan siihen, miten pehmeäksi, hoidetuksi ja ihanan tuntuiseksi kasvoöljy jättää ihosi.

Ihastu näihin eri ihotyypeille sopiviin kasvoöljyihin:

KUIVALLE IHOLLE ERITYISEN HYVIN SOPIVIA KASVOÖLJYJÄ:

IKÄÄNTYVÄLLE IHOLLE ERITYISEN HYVIN SOPIVIA KASVOÖLJYJÄ:

ATOOPPISELLE IHOLLE ERITYISEN HYVIN SOPIVIA KASVOÖLJYJÄ:

SEKAIHOLLE IHOLLE ERITYISEN HYVIN SOPIVIA KASVOÖLJYJÄ:

EPÄPUHTAALLE, RASVOITTUVALLE JA AKNEIHOLLE ERITYISEN HYVIN SOPIVIA KASVOÖLJYJÄ:

COUPEROSAIHOLLE ERITYISEN HYVIN SOPIVIA KASVOÖLJYJÄ:

ERITYISEN HERKÄLLE IHOLLE ERITYISEN HYVIN SOPIVIA KASVOÖLJYJÄ:

MITEN KÄYTÄN KASVOÖLJYÄ?

Saat kasvoöljystä parhaan hyödyn, kun suihkutat ensin puhtaalle iholle laadukkaan kasvoveden. Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä, levitä päälle kasvoöljy. Näin annat ihollesi sekä vesi-, että rasvakosteutusta.

Tiputa kädellesi muutama tippa kasvoöljyä. Lämmitä kasvoöljyä hetki kämmentesi välissä ja hiero öljy ihollesi, tämä auttaa öljyä imeytymään paremmin. 1-2 minuutin rentouttava kasvohieronta kasvoöljyllä rentouttaa lisäksi kasvojen lihaksia ja mieltä, joten kokeile saatko siitä omaan arkeesi palauttavan hemmotteluhetken!

Kasvoöljyt ovat todella riittoisia tuotteita, joten pieni purkki riittää pitkäksi aikaa!

Onko käytössäsi jo laadukas kasvovesi?

Laadukas kasvovesi on täydellinen pari ihonhoitoon kasvoöljyn kanssa. Mikäli sinulla ei ole vielä hyvälaatuista kasvovettä käytössäsi voit tutustua tästä alta neljään asiakkaidemme suosikkiin:

Tarvitsetko apua?

Jotta saat parhaat mahdolliset eväät omaan ihonhoitoosi, suosittelemme sinua lataamaan ilmaisen ihonhoidon oppaamme. Näin voit välttyä yleisimmiltä ihonhoidon virheiltä ja saat hyvät käytännönläheiset vinkit ihonhoidon oikeaoppisista perusteista.

Jos sinulla on kysyttävää tuotteen valintaan tai oikeaoppisiin ihonhoitorutiineihin liittyen, voit olla meihin yhteydessä sivun alalaidassa olevan chatin kautta. Saat meihin myös yhteyden puhelimitse, sähköpostilla tai pistäytymällä myymälässämme. Asiantunteva henkilökuntamme on aina apunasi mieltäsi askarruttavissa asioissa.

Kirjoitukseen liittyvät tuotekokoelmat:

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista