0

Ostoskorisi on tyhjä

Konjac-sieni – opas käyttöön ja valintaan

Näin valitset itsellesi sopivan konjac-sienen

Konjac-sieni on luonnon oma puhdistustuote, joka valmistetaan amorphophallus konjac -kasvin juuresta saadusta kuidusta. Tämä mineraalirikas kuitu on samanaikaisesti hellävarainen ja syväpuhdistava - se sopiikin jokaiselle ihotyypille! Tässä blogissa annamme vinkkejä konjac-sienen käyttöön sekä avustamme sinulle sopivan konjac-sienen valinnassa.

Miksi konjac-sientä kannattaa käyttää?

Konjac-sieni tehostaa ihon puhdistusta hellävaraisesti ja ihoystävällisesti. Etenkin jos käytät paljon meikkiä tai aurinkosuojaa, on konjac-sieni hyödyllinen väline! Konjac sienen avulla voit myös säästää rahaa, sillä et välttämättä tarvitse niin paljon puhdistustuotetta pestessäsi kasvoja.

Helposti rasvoittuva ja tukkeutuva iho hyötyy merkittävästi konjac-sienen käytöstä, sillä sieni kuorii ihoa kevyesti ja auttaa täten pitämään ihohuokoset puhtaana, ennaltaehkäisten finnien syntymistä. Kasvikuitu on hellävaraista, joten sillä voi puhdistaa myös silmänympärysihon, kuten silmämeikin. Kasvojen lisäksi konjac-sientä voi hyödyntää myös vartalon, vaikkapa selän puhdistamiseen!

Miten konjac sientä käytetään?

Voit käyttää konjac-sientä aamulla tai illalla ihosi tarpeiden mukaan. Konjac-sientä ei tule ikinä käyttää kuivana vaan se kastellaan läpikotaisin aina ennen käyttöä. Kuiva konjac-sieni pehmenee ja turpoaa vedessä liotessaan alle minuutissa. Voit kastella konjac-sienen pienessä kupissa tai suihkussa ollessasi juoksevan veden alla. Puristelemalla sientä saat sen kostumaan nopeammin läpikotaisin.

Konjac-sientä voi käyttää puhdistuksessa eri tavoin:

 • Pese kasvot ensin normaalisti puhdistustuotteella ja viimeistele ihon puhdistus sienellä
 • Pyörittele kasvot puhtaaksi pelkän veden ja sienen kanssa (sopii etenkin meikittömiin päiviin ja aamuihin!)
 • Käytä sientä avuksi kun pyyhit puhdistustuotteen sekä meikin ja lian kasvoilta.
 • Pyyhi kasvonaamio pois sienen avulla (helpottaa etenkin savinaamioiden puhdistusta!)

Tässä käyttöohjeet konjac-sienen käyttöön Balm to Milk -tyylisen puhdistustuotteen kanssa

 • Kastele sieni veden alla, jolloin sieni turpoaa ja pehmenee.
 • Levitä puhdistustuote kuiville kasvoille ja pyörittele tuotetta, kunnes lika ja meikki alkavat irtoamaan.
 • Lähde pyyhkimään kasvoja kostean sienen avulla. Voit huuhdella sientä pyyhintöjen välissä, kun siihen on kertynyt likaa.
 • Kun olet pyyhkinyt kasvoja ja huuhdellut sientä, eikä sieneen näytä enää jäävän likaa, puhdista sieni ja ripusta se kuivumaan.

Miten konjac-sieni puhdistetaan käytön jälkeen?

Puhdista konjac-sieni käytön jälkeen huuhtelemalla se huolellisesti juoksevan veden alla. Purista se hellästi kuivaksi ja ripusta ilmavasti kuivumaan. Voit myös kuivattaa sienen patterin päällä.

Halutessasi voit käyttää konjac sienen puhdistukseen hellävaraista ja ihoystävällistä saippuaa kuten nestesaippuaa. Saippuan avulla saat helposti öljyiset puhdistusaineet, ripsivärit sekä täyteläiset meikkivoiteet pestyä pois sienestä.

Konjac-sienen voi myös steriloida keittämällä sitä kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan. Sieni pysyy luontaisesti hyvin puhtaana sen käyttöiän ajan, mutta mikäli iholla on tulehtuneita näppylöitä ja haluat varmistaa sienen puhtauden voit hyvin steriloida sitä.

Älä säilytä sientä suihkussa tai muussa paikassa, jossa se pysyy jatkuvasti kosteana. Älä myöskään kierrä sientä kuivaksi vaan purista se aina hellävaraisesti kädessäsi kuivaksi.

Miten usein konjac-sieni tulee vaihtaa?

Meiltä kysytään usein, milloin konjac-sieni tulisi korvata uudella. Tähän pätee sama muistisääntö kuin hammasharjaan: sopiva vaihtoväli on noin 2-3 kuukautta. Toki kannattaa arvioida vaihdon tarvetta myös silmämääräisesti, sillä sienen kulumiseen vaikuttaa paljon se, kuinka usein sitä käytetään ja miten sitä huolletaan.

VINKKI:
Säilytä konjac-sieni jääkaapissa! Se säilyy silloin pidempään ja etenkin kesäaikaan on mukava käyttää viileää ja raikasta sientä auringossa oleskelun jälkeen.

Miten valitset itsellesi sopivan konjac-sienen?

Konjac-sienen valinnassa on vaikea mennä vikaan - useimmat niistä nimittäin sopivat lähes jokaiselle. Aloe vera konjac-sieni on varma valinta, joka käy koko perheelle, sillä se sisältää ainoastaan konjac-kasvin juurta ja ihoa rauhoittavaa aloe veraa. Kaikki valikoimamme aidot ja alkuperäiset konjac-sienet ovat väri- ja lisäaineettomia ja ne sopivat vegaaneille. Jos ihosi kaipaa apua tiettyyn tarpeeseen, katso alta suosituksemme eri ihotyypeille sopivista konjac-sienistä. Näistä sienistä löytyy konjac-kasvin juuren lisäksi myös muita raaka-aineita, kuten savea tai erilaisia antioksidanttisia uutteita, jotka tuovat täsmäapua puhdistukseen.

Mitä seuraavaksi?

 1. Tutustu valikoimamme konjac-sieniin ja löydä omasi!
 2. Jos ihon puhdistus herättää kysymyksiä, tutustu blogiimme: Näin teet oikeaopppisen kaksoispuhdistuksen.
 3. Olethan jo uutiskirjeemme tilaaja? Saat kerran viikossa sähköpostiisi inspiraatiota ja tietoa ajankohtaisista tarjouksista sekä kutsuja ihonhoidon webinaareihimme, jossa sinulla on mahdollisuus kysyä Katilta ja Veeralta lisää ihonhoidosta!

  Kirjoitukseen liittyvät tuotekokoelmat:

  Kati Partanen
  Kati Partanen

  Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


  Tilaa uutiskirje

  Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista