Miksi olemme Twistbellä valinneet luomun?

Miksi olemme Twistbellä valinneet luomun?

Ajatus Twistben perustamiseen lähti puhtaista, turvallisista ja luonnollisista tuotteista. Pian huomasimme terminologian alalla olevaan sävyrikasta eikä aina niin yksiselkoista. Niinpä ryhdyimme tutkimaan asiaa ja päädyimme itse siihen, että haluamme löytää laadukkaimmat, toimivimmat ja mahdollisimman pitkälti luomua olevat tuotteet valikoimiimme. 

Miksi?

Otetaanpa vertauskuva: luomu on tomaatti ja luonnollinen on tomaattimurska. Kosmetiikan luomuraaka-aineet ovat kokonaisia luomuviljeltyjä kasviraaka-aineita, luonnonkosmetiikan raaka-aineet ovat luonnosta peräisin, mutta niitä on saatu käsitellä (hellävaraisesti toki) laboratoriossa. Uskomme, että mitä vähemmän käsitelty, sen voimavaraisempi raaka-aine.

Luomuviljellyissä ja puhtaissa raaka-aineissa on myös tutkitusti enemmän ravintoaineita ja täten myös kosmetiikan kannalta vaikuttavia ainesosia. Useat myymiemme tuotteiden valmistajat ovat omassa tuotekehityksessään huomanneet merkittävän parannuksen tuotteen vaikuttavuudessa käyttäessään luomulaatuisia raaka-aineita.

Ihomme on kehomme suurin elin. Se on luotu suojelemaan meitä, mutta se on myös haavoittuvainen ja tie verenkiertoomme ja siten koko kehoomme. Sen vuoksi uskomme, vahvasti ajatukseen “if you can’t eat it, don’t put it on your skin”. Mielenkiintoista ja luonnollista on, että ihomme on luonnon raaka-aineiden kanssa ns. bioyhteensopiva - ihomme osaa hyödyntää luonnon ainesosia paremmin kuin laboratorion tuotoksia.

JOS ET VOI SYÖDÄ SITÄ, ÄLÄ LAITA SITÄ IHOLLESI

Perinteiseen kosmetiikkaan verrattuna luomukosmetiikassa ei käytetä kemikaaleja, joiden on tutkittu aiheuttavan mm. ihoärsytyksiä, allergiaa, hormonitasapainon horjumista, ongelmia hedelmällisyydessä ja jopa syöpää näiden kemikaalien kertyessä kehoomme, ja joista osa kuormittaa merkittävästi myös luontoa.

Eettisyys ja reilu kauppa ovat vahvasti läsnä luomu- ja luonnonkosmetiikkavalmistajien toiminnassa ja tämä on meille erittäin tärkeä (oletus)arvo myymiemme tuotteiden osalta.

Mitä sertifikaatit meille kertovat?

Luonnonkosmetiikkaan ei ole voimassa olevaa lainsäädäntöä - sen vuoksi useita tuotteita markkinoidaan luonnollisin termein, vaikka todellisuudessa tuotteessa saattaa olla vain häviävän pieni osa peräisin luonnosta. Sertifikaatit asettavat minimivaatimukset luonnon- ja luomukosmetiikalle ja auttavat kuluttajaa tekemään puhtaampia valintoja.

Sertifikaatit määrittelevät pääasiassa luomu- ja luonnollisten ainesosien vaadittavat ja synteettisten ainesosien sallittavat määrät. Nämä määrät ja vaatimukset luomun, luonnollisen ja luonnosta peräisin olevan välillä vaihtelevat hyvinkin paljon eri sertifikaattien välillä. Sertifikaatit ovat siis hyvä asia, mutta niiden tulkinta ei ole aina niin yksioikoista.

TwistBe:llä arvostamme etenkin luomusertifioituja raaka-aineita, sekä lopputuotteita, mutta haluamme pitää myös järjen mukana valinnoissamme. Puhtaassa luonnossa kasvaneet raaka-aineet saavat ehdottomasti äänemme, Suomessahan valtaosa Lapista metsän antimista onkin myös luomusertifioitua, mutta löytyy puhdasta luontoa muualtakin maailmasta.

Loppujen lopuksi sertifikaattia tärkeämpää on valmistajan kokonaisvaltainen etiikka ja intohimo raaka-aineiden hankintaan sekä puhtaiden, turvallisten tuotteiden luomiseen. Tämän vuoksi olemme halunneet tutustua kaikkiin kosmetiikkavalmistajiimme henkilökohtaisesti. Mainittakoon kuitenkin, että valtaosa valikoimamme tuotteista on sertifioitua luomukosmetiikkaa.

Miksei siis suosia luomua?

Kun siis on mahdollista käyttää erittäin puhtaita ja loistavasti toimivia kosmetiikkatuotteita kysymys mielestämme kuuluu enemminkin miksei ei suosia luomua. Haluammehan syödäkin mahdollisimman puhdasta ja terveellistä ruokaa, annetaan samaa hyvää meidän kehollemme ulkoapäin.

On hyvä ymmärtää, että luomukosmetiikkakin voi allergisoida - ovathan monet meistä allergisia tietyille ruoka-aineille - ja se itselle sopiva tuote ei ehkä ole aina se ensimmäinen kokeilemasi luomutuote. Uskomme kuitenkin vahvasti, että olemme onnistuneet hakemaan maailmalta jokaiselle sopivia tuotteita - hyppää rohkeasti mukaan luomukosmetiikan maailmaan, uskomme että rakastut!

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista