0

Ostoskorisi on tyhjä

Parhaat aurinkorasvat - Ihonhoidon asiantuntijan suositukset

Parhaat aurinkorasvat - Ihonhoidon asiantuntija suosittelee!

Aurinkorasvan käyttö on vihdoin tullut ajankohtaiseksi ja edellisen vuoden aurinkovoiteet kannattaa päivittää uusiin, jotta iholle saa varmistettua aurinkovoiteen lupaamaan suojan.

Meiltä kysytään usein varsinkin näin kesän kynnyksellä mikä olisi paras aurinkorasva millekin ihotyypille. Tähän blogiin olemmekin koonneet suositukset eri ihotyypeille ja eri tarpeisiin sopivista fysikaalisista aurinkorasvoista, jotka kuuluvat ehdottomasti luonnonkosmetiikan parhaimmistoon.

Kaikki valikoimamme aurinkorasvat ovat 100% luonnonkosmetiikkaa, fysikaalisia aurinkosuojia, jotka eivät kuormita ihoa, kehoa tai ympäristöä. Testaamme myös kaikki aurinkovoiteet itse ennen valikoimaan päätymistä, joten muun valikoiman tavoin ne ovat käyneet läpi tarkan seulan.

Nappaa tästä vinkkimme talteen kesää varten!

Kasvojen aurinkorasvat eri ihotyypeille ja eri tarpeisiin

Useimmat aurinkorasvat sopivat niin kasvojen, kuin vartalonkin iholle, mutta monet meistä valitsevat mieluummin niille erilliset tuotteet. Kasvojen aurinkorasva on hyvä valita oman ihotyypin mukaan. Rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle sopivat usein hiukan eri aurinkorasvat, kuin esimerkiksi kuivalle ja herkälle iholle.

Parhaat fysikaaliset aurinkorasvat rasvoittuvalle- ja sekaiholle

Jos ihosi rasvoittuu päivän mittaan haluat todennäköisesti aurinkorasvan, joka on koostumukseltaan mahdollisimman kevyt, hyvin imeytyvä eikä kiillä kasvoilla.

Rasvoittuvalle iholle INIKA mineraalimeikkipuuteri SPF25 on loistava tuote hillitsemään rasvoittuvuutta ja vähentämään ihon kiiltoa. Voit hyvin käyttää sitä sellaisenaan tai yllä olevien aurinkorasvojen kanssa.

Parhaat fysikaaliset aurinkorasvat epäpuhtaalle ja akneiholle

Epäpuhtauksiin ja tukkeumiin taipuvaisen ihon kannattaa välttää tuotteita, jotka sisältävät runsaasti kookosta ja vahoja. Epäpuhtaalle ja akneiholle kevyt, helposti levittyvä ja mattaisen pinnan jättävä aurinkorasva sekä SPF suojakertoimellinen mineraalimeikkipuuteri on ihanteellinen yhdistelmä.

 • Esse Aurinkovoide kasvoille SPF30 - Tämä helposti levittyvä, samettisen koostumuksen omaava aurinkorasva sopii kaikille ihotyypeille, mutta on loistava erityisesti hyvin reaktiiviselle ja herkälle iholle.
 • Inika Organic Mineraalimeikipuuteri SPF25- Kauniin, kuulaan ja tasaisen lopputuloksen jättävä mineraalimeikkipuuteri, joka suojaa myös auringon UV-säteiltä. Helppokäyttöinen ja helposti kerrostettavissa sekä päivän aikana lisättävä. Sopii herkemmällekin iholle.
 • Esse Meikkivoide SPF30- Probioottinen aurinkosuojallinen meikkivoide on ihanteellinen vaihtoehto epäpuhtaalle-, akne - ja reaktiiviselle iholle. Jättää kauniin, kuulaan lopputuloksen, hoitaa ihoa ja pysyy kauniina koko päivän.

Parhaat fysikaaliset aurinkorasvat kuivalle-, herkälle- ja couperosa iholle

Kuivalle, herkälle ja couperosaiholle kannattaa valita mahdollisimman kosteuttava ja suojaava aurinkovoide. Jos ihosi on kovin herkkä ja helposti reagoiva valitse aurinkorasva, joka ei sisällä hajusteita, sillä ne saavat usein herkän ihon reagoimaan.

 • Alga Maris SPF30 sävytetty aurinkovoide - Sävytetty aurinkosuoja, joka antaa kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Levittyy helposti, tasoittaa ihon sävyä eikä jätä rasvaista tunnetta.
 • Alga Maris SPF30 aurinkovoide - Sävyttämätön, kosteuttava ja rauhoittava aurinkovoide, jonka antioksidanttinen alga-gorria yhdiste ehkäisee vapaiden radikaalien ihoa ennenaikaisesti ikäännyttäviltä vaikutuksilta.

Kuivalle, herkälle ja couperosaiholle myös Esse Meikkivoide SPF30 ja Inika SPF mineraalimeikkipuuteri ovat loistavia vaihtoehtoja!

Parhaat fysikaaliset aurinkorasvat lapsille

Lapsille kannattaa valita aina mahdollisimman korkealla SPF50+ suojakertoimella varustettu aurinkorasva, sillä lapsen iho on aikuisen ihoa ohuempi ja herkempi palamiselle. Aurinkorasvaa parempi tapa etenkin perheen pienimmille on suojata iho kunnolla vaatteilla ja hatulla sekä pysytellä mahdollisuuksien mukaan varjossa.

Parhaat fysikaaliset aurinkorasvat vartalolle

Vartalon iholle löydät valikoimastamme helppokäyttöisiä suihkutettavia luonnonkosmetiikan parhaimmistoa olevia fysikaalisia aurinkorasvoja, jotka suojaava ihoa tehokkaasti auringon haitallisilta UV-säteiltä, eivätkä jätä ihoa valkoiseksi tai tahmaiseksi.

 • Alga Maris SPF30 aurinkovoide- Tehokas ja vedenkestävä suoja. Hyvin imeytyvä koostumus ja herkullinen tuoksu, josta tulee ihanan kesäinen fiilis.
 • Acorelle SPF30 aurinkovoide - Kevyen koostumuksen ansiosta levittyy iholle vaivatta eikä tahmaa. Mieto ja hyvä tuoksu, joka tuo mieleen loman!
 • Ey! SPF30 aurinkovoide - Korkean suojan antava aurinkorasva, jossa miellyttävä trooppinen tuoksu. Ei jätä tahmaista tunnetta ja levittyy hyvin.

Turvalliset aurinkorasvat raskauden ajaksi

Raskauden aikana kannattaa ehdottomasti valita fysikaalinen aurinkorasva, joita toki suosittelemme aivan kaikille. Tämän lisäksi etenkin raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana kannattaa valita aurinkorasva, joka ei sisällä eteerisiä öljyjä.

Tiesitkö? Raskauden aikana iho on alttiimpi pigmenttimuutoksille, joten ihon suojaamiseen auringolta kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ja pyrkiä mahdollisuuksien mukaan välttämään etenkin kasvojen iholle suoraa auringonottoa. 

Tutustu valikoimamme raskauden aikana sopiviin aurinkovoiteisiin kasvoille ja vartalolle

Valikoimastamme voit helposti suodattaa lisää ihonhoidon asiantuntijoiden suosituksia eri ihotyypeille ja tarpeisiin sopivista aurinkovoiteista Ihosi tarve-valikosta.

Mitä seuraavaksi?

 • Tutustu valikoimamme muihin aurinkovoiteisiin kasvoille ja vartalolle.
 • Olethan jo luonut asiakastilin? Saat henkilökohtaisia ja vaihtuvia etuja jokaisesesta ostoksestasi.
 • Tilaa uutiskirjeemme? Saat kerran viikossa inspiraatiota ihosi hoitoon, tiedon ensimmäisenä tarjouksista ja uutuuksista sekä etuja vain uutiskirjeen tilaajille. Tästä pääset uutiskirjeen tilaajaksi.

Maria Palosaari
Maria Palosaari


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista