Ravintoa iholle

14. 10. 2016

Ravintoa iholle

RAVINTO AUTTAA IHOA VOIMAAN HYVIN!

Iho joutuu usein koetukselle kesäkuukausien aikana mm. auringon vaikutuksesta. Syksyllä ja talvella kodin ja työpaikan lämmitys puolestaan kuivattaa ihoa.

Iho on kehomme suurin elin ja tarvitsee ravinteita sisäisesti siinä missä koko muukin keho. Jos kuitenkin painottaisin yhtä sisäistä tekijää ylitse muiden, tämä olisi riittävä nesteen saanti. Puhdas suodatettu vesi ja yrttiteet auttavat ylläpitämään nestetasapainoa. Välttämättömät rasvahapot (kuten omega 3-rasvahapot), joita saamme ravinnosta, sammuttavat tulehdusta iholla ja edesauttavat ihon hyvinvointia. Saamme välttämättömiä rasvahappoja mm. siemenistä ja pähkinöistä, rasvaisesta kalasta, oliiviöljystä ja avokadosta. Voit myös ripotella pellavansiemeniä tai pellavarouhetta puuron joukkoon ja salaattien sekaan. Rasvat öljyävät kehoa sisältäpäin ja tukevat solukalvojen terveyttä.

Ruokavalion tulisi sisältää myös laaja kirjo vitamiineja ja mineraaleja. Saat näitä nauttimalla vähintään seitsemän annosta kasviksia (vihanneksia ja marjoja) päivittäin. Muista syödä kasviksia kuten bataattia ja myskikurpitsaa, sillä nämä sisältävät runsaasti ihon hyvinnoinille välttämätöntä betakaroteenia. Betakaroteeni on A-vitamiinin esiaste; A-vitamiini saa ihon voimaan paremmin ja antaa sille tasaisen värin.

C-vitamiinia puolestaan tarvitaan kollageenin muodostumiseen. Saat runsaasti C-vitamiinia marjoista, vihanneksista ja sitrushedelmistä.

E-vitamiini on myös hyvä apu ihon hoitoon. Hyviä E-vitamiinin lähteitä ovat hasselpähkinät, mantelit, auringonkukan siemenet ja tumman vihreät vihannekset kuten parsakaali ja pinaatti.

Ravintoa voi käyttää myös ulkoisesti; sekoita oliiviöljyä merisuolan kanssa ja näin loihdit edullisen luonnonmukaisen kuorinta-aineen – voit käyttää sitä sekä kasvoilla että koko keholle. Kuivaharjaa ihoa päivittäin aloittaen nilkoista ja siirry vähitellen kehoa ylöspäin. Näin aktivoit lymfan kiertoa. Lymfakierto on osa ihmisen luontaista puhdistautumisjärjestelmää. Tehokas detoksifikaatio edesauttaa ihon hyvinvointia.

Voit myös valmistaa itse ihania kasvonaamioita; saat hohtavan ihon sekoittamalla puolikkaan avokadon ja pari tippaa tuoreen limen mehua. Levitä kasvoille ja anna vaikuttaa n. 20 minuuttia.

Tämän vieraskynäkirjoituksen kirjoitti Jacquie Lane Dipl. Ravintoterapeutti ja opintojohtaja CNM Brighton Englanti.

SHOPPAILE RAVINTOA IHOLLE:

Lue myös:

Top 10 kauneusruoat: Nro 6 Marjat

Pahensiko ruokavaliomuutos iho-oireitasi? Ravintoneuvojamme auttaa

Paras ihon detox on hyvä palautuminen

Kirjoittaja:
Kati Partanen

Ihonhoidon asiantuntija, TwistBen perustaja ja markkinointijohtaja


Lisää kirjoituksia: TwistBe Blogi

Ihana iho -messut toivat piristystä poikkeusaikaan
Ihana iho -messut toivat piristystä poi...

22. 10. 2020

I love me -messujen siirryttyä tältä syksyltä ensi vuoteen päätimme järjestää TwistBellä omat messut poikkeusajan keskelle piristystä tuomaan: näin syntyi Ihana iho -hemmottelumessut!

Täs...

Lue lisää
Ihana iho hemmottelumessut 2020
Ihana iho hemmottelumessut 2020

12. 10. 2020

I love me -messut siirtyivät syksyyn 2021, mutta me TwistBellä päätimme järjestää oman messutapahtuman niiden tilalle: Ihana iho -hemmottelumessut.

Katso tästä koko ohjelma sekä verkkokau...

Lue lisää
Miten puhdistusöljyä käytetään?
Miten puhdistusöljyä käytetään?

06. 10. 2020

Laadukkaat puhdistusöljyt ja -balsamit ovat ihoystävällisimpiä ihon puhdistustuotteita. Niiden avulla voidaan tehdä perusteellinen kasvojen syväpuhdistus, joka ei kuitenkaan horjuta ihon omia to...

Lue lisää

Liity postituslistalle

Suomi