0

Ostoskorisi on tyhjä

Ravintoa iholle

Ravintoa iholle

RAVINTO AUTTAA IHOA VOIMAAN HYVIN!

Iho joutuu usein koetukselle kesäkuukausien aikana mm. auringon vaikutuksesta. Syksyllä ja talvella kodin ja työpaikan lämmitys puolestaan kuivattaa ihoa.

Iho on kehomme suurin elin ja tarvitsee ravinteita sisäisesti siinä missä koko muukin keho. Jos kuitenkin painottaisin yhtä sisäistä tekijää ylitse muiden, tämä olisi riittävä nesteen saanti. Puhdas suodatettu vesi ja yrttiteet auttavat ylläpitämään nestetasapainoa. Välttämättömät rasvahapot (kuten omega 3-rasvahapot), joita saamme ravinnosta, sammuttavat tulehdusta iholla ja edesauttavat ihon hyvinvointia. Saamme välttämättömiä rasvahappoja mm. siemenistä ja pähkinöistä, rasvaisesta kalasta, oliiviöljystä ja avokadosta. Voit myös ripotella pellavansiemeniä tai pellavarouhetta puuron joukkoon ja salaattien sekaan. Rasvat öljyävät kehoa sisältäpäin ja tukevat solukalvojen terveyttä.

Ruokavalion tulisi sisältää myös laaja kirjo vitamiineja ja mineraaleja. Saat näitä nauttimalla vähintään seitsemän annosta kasviksia (vihanneksia ja marjoja) päivittäin. Muista syödä kasviksia kuten bataattia ja myskikurpitsaa, sillä nämä sisältävät runsaasti ihon hyvinnoinille välttämätöntä betakaroteenia. Betakaroteeni on A-vitamiinin esiaste; A-vitamiini saa ihon voimaan paremmin ja antaa sille tasaisen värin.

C-vitamiinia puolestaan tarvitaan kollageenin muodostumiseen. Saat runsaasti C-vitamiinia marjoista, vihanneksista ja sitrushedelmistä.

E-vitamiini on myös hyvä apu ihon hoitoon. Hyviä E-vitamiinin lähteitä ovat hasselpähkinät, mantelit, auringonkukan siemenet ja tumman vihreät vihannekset kuten parsakaali ja pinaatti.

Ravintoa voi käyttää myös ulkoisesti; sekoita oliiviöljyä merisuolan kanssa ja näin loihdit edullisen luonnonmukaisen kuorinta-aineen – voit käyttää sitä sekä kasvoilla että koko keholle. Kuivaharjaa ihoa päivittäin aloittaen nilkoista ja siirry vähitellen kehoa ylöspäin. Näin aktivoit lymfan kiertoa. Lymfakierto on osa ihmisen luontaista puhdistautumisjärjestelmää. Tehokas detoksifikaatio edesauttaa ihon hyvinvointia.

Voit myös valmistaa itse ihania kasvonaamioita; saat hohtavan ihon sekoittamalla puolikkaan avokadon ja pari tippaa tuoreen limen mehua. Levitä kasvoille ja anna vaikuttaa n. 20 minuuttia.

Tämän vieraskynäkirjoituksen kirjoitti Jacquie Lane Dipl. Ravintoterapeutti ja opintojohtaja CNM Brighton Englanti.

SHOPPAILE RAVINTOA IHOLLE:

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista