Pintakuiva iho

Pintakuiva iho

Pintakuiva iho ei ole fysiologinen tila tai ihon tietty rakenteellinen koostumus, vaan jokaisen iho voi kärsiä siitä tilapäisesti. Siinä missä kuiva iho on tyypillisesti sekä rasva- että kosteusköyhä,  pintakuiva iho on erityisesti kosteusköyhä.

Elintavoista muun muassa heikko ravinto, runsas alkoholin käyttö, tupakointi sekä palautumisen puute ja liika kuormitus voivat vaikuttaa ihon pintakuivuuteen.

Myös puutteellinen kosteutus, niin sisäisesti kuin ulkoisesti voi vaikuttaa ihon kuntoon heikentävästi. Kosmetiikan käytössä vääränlaiset puhdistustuotteet ja tottumukset ovat useimmiten syypäänä pintakuivan ihon syntyyn.

Pintakuivan ihon hoito

Keskeistä pintakuivan ihon hoidossa on eliminoida kuivuuden syyt ja olla horjuttamatta ihon jo valmiiksi heikkoa luontaista toimintaa väärillä tuotteilla ja ihonhoitorutiineilla. Muista panostaa myös veden juontiin ja suojaa iho ulkoiselta rasitukselta.

Avainasemassa ihon kunnon paranemisessa ovat hyvälaatuinen kosteuttava kasvovesi sekä laadukkaat ihoa hoitavat öljyt. Pintakuivan ihon kosteusköyhyyttä kannattaa myös paikata kosteutta sitovilla raaka-aineilla, kuten hyaluronihapolla ja hunajalla.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme Veeran ja Katin valitsemat pintakuivan ihon hoidon täsmätuotteet, sekä vinkkejä niiden käyttöön.

Säästä ostamalla tuotesetti

Osta kerralla vähintään 4 ihotyypin tuotetta, saat 10% alennuksen syöttämällä kassalla koodin: Pintakuiva