0

Ostoskorisi on tyhjä

3 erilaista öljyputsaria tehokkaaseen, mutta hellävaraiseen ihon- ja meikinpuhdistukseen

3 erilaista öljypuhdistustuotetta

Vääränlainen ja liian voimakas puhdistus on yksi keskeisimpiä itse aiheutettujen iho-ongelmien syitä. Suosittelemme jättämään vaahdot, geelit ja saippuat sivuun ja valitsemaan sen sijaan maitomaisia, voidemaisia ja öljypohjaisia tuotteita ihonpuhdistukseen.

Öljypuhdistus on erityisen tehokas, mutta hellävarainen tapa puhdistaa tuhdimpikin meikki sekä aurinkosuojavoiteet, jotka eivät tyypillisesti irtoa iholta kevyellä puhdistustuotteella. Öljypuhdistus on myös loistava vaihtoehto retkelle tai mökille missä vettä ei ole runsaasti saatavilla!

Öljypuhdistus herättää paljon kysymyksiä eikä ole kaikille vielä tuttu, joten kokosimme tähän blogiin ohjeet öljypuhdistukseen sekä lisätietoa kolmesta eri öljyputsarityypistä!

Kenelle öljypuhdistus sopii?

Öljypuhdistus sopii ihotyypistä riippumatta lähes kaikille. Ihanteellisin öljypuhdistus on kuivuudesta kärsivälle ja ikääntyvälle iholle.

Törmäämme melko usein siihen, että öljypuhdistuksen ajatellaan tukkivan ihoa ja ettei se sopisi epäpuhtaalle iholle. Kun tuotteessa on oikeat, oman ihon tarpeisiin sopivat raaka-aineet on öljypuhdistus kuitenkin erinomainen vaihtoehto myös epäpuhtaalle iholle.

Öljypuhdistus auttaa syväpuhdistamaan ihoa ja puhdistaa ihon liasta ja meikistä tehokkaasti, mutta puhdistusgeelien ja vaahtojen voimakkaita surfaktantteja hellävaraisemmin.

Epäpuhtaalla iholla öljypuhdistustuotteen valintaan ja raaka-aineisiin tulee kiinnittää erityistä huomiota. Likainen öljy tulee puhdistaa iholta erityisen huolellisesti, jottei iholle pääse muhimaan epäpuhtauksia.

Epäpuhtaalle iholle kaksoispuhdistus on erinomainen vaihtoehto. Siinä öljypuhdistusta jatketaan vielä lempeällä kakkosvaiheella, joka varmistaa ettei iholle jää meikin, öljyn tai lian jäämiä. Ruusufinnille suosittelemme öljyn sijaan kevyempiä puhdistustuotteita.

Miten öljypuhdistus tehdään?

1. Hiero puhdistusöljyä hellävaraisesti kuivalle iholle pyörivin liikkein, unohtamatta silmänympärysihoa Jatka hieromista kunnes meikki ja lika ovat selkeästi irronneet öljyn mukaan.

2. Pyyhi tämän jälkeen iho puhtaaksi kädenlämpöisellä vedellä kostutetulla musliniliinalla, pehmeällä pyyhkeellä tai vanulapulla. Pyyhi kunnes likaa ja meikkiä ei enää irtoa.

3. Huuhtele kasvot lopuksi kädenlämpöisellä vedellä ja taputtele kasvot kuiviksi pehmeällä pyyhkeellä.

Öljypuhdistus on tehokas tapa poistaa myös silmämeikit! Se irroittaa erittäin tehokkaasti rasvaliukoiset meikit kuten ripsivärit, kajalit sekä meikkivoiteet!

Öljypuhdistusta käytettäessä ei tarvitse murehtia, että silmät jäävät pandakarhun näköiseksi. ;)

Huom! Jos sinulla on ripsien pidennykset öljypuhdistus ei sovi sinulle silmämeikinpuhdistukseen. Sen sijaan suosittelemme sinulle tätä öljytöntä vaihtoehtoa.

3 erilaista puhdistusöljyä

Öljypuhdistukseen löytyy useita erilaisia vaihtoehtoja ja eri ihotyypeille ja ihon tarpeisiin sopivia öljyjä. Esittelemme tässä sinulle 3 erilaista öljyputsarityyppiä.

1. Perinteinen, 100% puhdistusöljy

Perinteiset, 100% puhdistusöljyt sisältävät ainoastaan kasviöljyjä. Ne eivät sisällä vettä eivätkä siksi vaadi säilöntäainetta vaan härskiintymistä ehkäisevä antioksidantti riittää. Öljyputsarit ovat loistavia sillä ne ovat erityisen tiiviissä muodossa ja ns. täyttä tavaraa. Maksat tuotteessa vain aidosti ihoa hoitavista raaka-aineista etkä vedestä, koostumuksen parantajista tai turhista täyteaineista. Öljyt ihonhoidossa ovat siis loistava valinta myös herkäihoisille ja allergisille.

Mikä 100% puhdistusöljyissä on erityistä?

Ne eivät sisällä mitään ylimääräistä, ja toimivat monitoimituotteena myös ihon kosteutukseen ja vaikkapa hiusten latvojen elvyttämiseen!

2. Kiinteä öljypuhdistuskakku

Kotimaisen Luonkosin innovatiivinen öljypuhdistuskakku on käytännössä kuin perinteinen, 100% puhdistusöljy, mutta sen korkean kaakao- ja sheavoi- sekä kookosöljypitoisuuden vuoksi se on huoneenlämmössä kiinteä. Se ei siis ole saippua vaikka ensi silmäyksellä näyttää siltä!

Öljypuhdistuskakku sulaa hierottaessa käsiin ja käytetään aivan kuten edellä öljypuhdistusmetodin kuvasimme.

Mikä öljypuhdistuskakuissa on erityistä?

LUONKOS öljypuhdistuskakut on pakattu kotimaisiin, liimattomiin ja täysin biohajoaviin kartonkipakkauksiin ja se on superkevyt ja helppo ottaa matkoille mukaan! Lentomatkailijaa ilahduttaa myös se, että öljypuhdistuskakkua ei lasketa nesteeksi. Se on siis huoleton ottaa mukaan mihin vain!

3. Emulgoituva puhdistusöljy

Emulgoituvat puhdistusöljyt ovat tulleet monelle tutuiksi korealaisesta kosmetiikasta. Niitä käytetään perinteisen puhdistusöljyn tavoin, mutta lisättäessä vettä ne joko muuttuvat maitomaiseksi tai huuhtoutuvat täysin pois iholta. BYBI Swipe Clean on ihoa hemmotteleva esimerkki kevyesti emulgoituvasta öljyputsarista. Kuivalla iholla se huuhtoutuu iholta täysin, rasvaisemmalla iholla se tulee pyyhkiä iholta kuten perinteinen puhdistusöljy.

Mikä BYBI Swipe Cleanissa on erityistä?

Swipe Clean on perinteisiin 100% öljyputsareihin verrattuna koostumukseeltaan kevyt ja siinä on loistavat raaka-aineet myös epäpuhtaalle ja sekaiholle!

Iholta aina täysin huuhtoutuvia öljypuhdistustuotteita kutsumme 2-in-1 öljyputsareiksi sillä ne muuttuvat öljymäisistä täysin maitomaisiksi veden kanssa. Ne ovat ikäänkuin kaksoispuhdistus yhdessä tuotteessa ja loistava vaihtoehto nopeutta ja helpoutta arvostavalle. Valikoimamme 2-in-1 putsarit ovat erinomainen vaihtoehto herkkäihoiselle, jonka iho ei kestä hankausta tai pyyhintää. Lisäksi ne ovat myös säilöntäaineettomia.

Joko sinä olet kokeillut öljypuhdistusta? Jaa tämä postaus ystävälle, joka tasapainoilee kuivan ja samaan aikaan rasvoittuvan ihon kanssa. Ratkaisu ongelmaan saattaa olla ihoystävällisempi puhdistus! <3

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista