0

Ostoskorisi on tyhjä

5 eri tapaa parantaa mikrobiomisi terveyttä

5 eri tapaa parantaa mikrobiomisi terveyttä

Kaksikymmentä vuotta sitten useimmat ihmiset eivät olleet koskaan edes kuulleet ihmisen mikrobiomista. Monet ajattelivat, että bakteerit, sienet, virukset, arkit ja kaikki muut mikrobit voitaisiin vain luokitella "bakteeriksi" ja kaikki bakteerit pitäisi pestä pois.

Olemme kuitenkin saaneet syvemmän ymmärryksen mikrobeista ja siitä, mitä ne tekevät kehon sisällä sekä ihon pinnalla ja on käynyt täysin selväksi, että näin ei ole.

Tuhannet tieteelliset tutkimushankkeet ovat tuottaneet uutta tietoa ja tuloksia, jotka ovat muuttaneet perusteellisesti ymmärrystämme mikrobeista ja sekä itsestämme. Vaikka vielä on paljon selvitettävää, yksi asia on täysin kiistaton → mikrobit ovat osa meitä. Ilman niitä keho ei pystyisi toimimaan.

Iho ei ole tästä poikkeus. Mikrobit ovat olennainen ja välttämätön osa ihoa sekä terveen ihon toimintaa. Ne suorittavat tehtäviä, joita ei voida korvata ja auttavat ihoamme toimimaan optimaalisesti sekä tukevat iholle luontaista tapaa toimia.

Ihmiskunta ei kuitenkaan aina ole tiennyt tätä. Modernin elämäntyylin myötä emme ole aina osanneet kunnoittaa suhdettamme mikrobeihin, vaikka ihomme hyvinvointi on riippuvainen niistä. Nyt kun olemme alkaneet huomata, että ihomme terveys riippuu sen mikrobiomin terveydestä, tärkeä kysymys kuuluu: kuinka me voimme tukea näitä ihon sekä kehon elinehdolle tärkeitä pieniä apulaisia?

Vaikka tutkimus tällä alueella jatkuu koko ajan, toivon voivani tarjota työkaluja mikrobiomisi ja tätä kautta ihon terveyden parantamiseen.

Tässä 7 tapaa, joiden avulla tiedämme, että voit tukea mikrobiomisi terveyttä:

NRO 1: Käytä probiootteja ihonhoidossa

Probiootit ovat saaneet paljon huomiota elintarvike alalla, koska suun kautta otettavat probiootit ovat todistetusti hyödyllisiä suolen ja koko kehomme hyvinvoinnille. Iholle levitettävät probiootit ovat myös hyödyllisiä, mutta tuotteiden valinnassa saa olla tarkkana!

Osa probioottien määritelmää on, että ne ovat eläviä mikro-organismeja. Ei kuitenkaan ole helppoa pitää probiootteja elossa ja tuotetta stabiilina. Valitettavasti monet ihonhoitobrändit eivät käytä eläviä mikro-organismeja tuotteissaan ja siitä huolimatta markkinoivat tuotteitaan probioottisina.

Jos haluat käyttää probiootteja kosmetiikkatuotteissa, etsi brändejä, jotka käyttävät eläviä probiootteja ja ovat huolellisesti valinneet tietyt probioottikannat, joiden avulla saadaan iholle haluttu vaikutus.
esse

Esimerkiksi Essen käyttämät probioottikannat parantavat ihon uloimman kerroksen toimintaa ja pitävät ihon immunijärjestelmän hereillä ja valmiudessa, mutta eivät liian aktiivisena.

Ne myös parantavat ihon mikrobiomin terveyttä ylläpitämällä iholle oikeaa hapanta pH arvoa. Tämä on tärkeää, sillä oikeanlainen pH karkoittaa ei-toivotut hyökkääjät ja se tappaa haitalliset bakteerit.

NRO 2: Lisää bakteerien hyvinvointia edistäviä raaka-aineita ihonhoitoon

Näitä ovat mm. postbiootit. Ne ovat ei-eläviä hyödyllisiä mikrobeja tai mikrobien osia. Osa näistä voi sisältää antimikrobiomisia peptidejä (aineita, jotka tappavat haitallisia mikrobeja), jotka muuttavat mikrobiomia terveellisempään suuntaan. Huolellisesti suunniteltuina ne voivat kommunikoida ihon kanssa ja kehoittaa sitä tuottamaan itse antimikrobiomisia peptidejä, joka sitten vahvistaa ihon immuunipuolustusta.

Prebiootit ovat toinen hyödyllinen raaka-aineryhmä tähän tarkoitukseen. Prebiootit ovat aineita, jotka valikoiden tukevat hyödyllisten mikrobien kasvua. Tukemalla tällä tavoin hyödyllisiä mikrobeja, annat niille etulyöntiaseman, joka mahdollistaa tietysti sen, että ne voittavat kilpailun haitallisia mikrobieja vastaan, jolloin mikrobiomi on terveempi.

Esse käyttää tuotteissaan kompleksisia sokeripohjaisia prebiootteja sekä niiden lisäksi öljyjä, jotka jäljittelevät ihon luontaista öljyä, sillä nämä ovat suurin ravinnelähde terveille ihon mikrobeille.

Nro 3: Elämäntyylimme kolme keskeistä mikrobien hyvinvointiin vaikuttavaa osa-aluetta

Vaikkakin elämäntyylimme näkökulmasta monet asiat vaikuttavat mikrobiomeihin, tarkastellaan seuraavaksi kolmea osa-aluetta, jotka voimme implementoida jokapäiväiseen elämäämme:

Healty

Ruokavalio

Olemme todistaneet lukemattomia ruokavalio villitysten nousuja ja laskuja, on yksi pysynyt – meille on hyväksi syödä kokonaisvaltaisesti, tuoreita ja, ei prosessoituja ruokia. Se kuinka syömme määrittelee kuinka hyvin ihomme voi ruokkia terveitä mikrobiomeja.

jooga

Liikunta

Ihmiset menettivät turkkinsa, jotta he voisivat hikoilemalla menettää enemmän lämpöä. Hiki sisältää aineita, jotka kontrolloivat ei-toivottujen mikrobien kasvua iholla, antaen halutuille mikrobeille mahdollisuuden kasvaa. Terveellinen hikoilu tapahtuu liikunnan aikana, minkä tulisi olla toistuva osa elämäämme. Lisäksi liikunta on hyväksi yleiselle terveydelle monin tavoin, muun muassa vähentämällä tulehduksia ja parantamalla verenkiertoa - mikä on hyödyllistä myös ihon terveydelle.

sun

Auringolle altistuminen

Nykyaikaiselle ihmiselle on kehittynyt epäterve suhde auringolle altistumiseen. Vaikka usein todetaan (etenkin aurinkovoiteiden markkinointimateriaaleissa), että auringolle altistuminen on vaarallista ja nopeuttaa ikääntymistä, ihomme toimii paremmin, kun meillä on järkevä suhtautuminen auringossa oleskeluun.

Mitä tällä tarkoitetaan?

Vietä aikaa ulkona auringossa. Älä kuitenkaan pala. Noin 15 minuuttia suoraa ja suojaamatonta auringonvaloa joka päivä (kun mahdollista) on hyvä paikka aloittaa. Tämä antaa ihollesi mahdollisuuden tuottaa D-vitamiinia ja samalla poistaa ei-toivotut mikrobit, jotka eivät ole kehittyneitä olemaan elämään UV-säteilyn alaisina.

Nro 4: Valitse kosmetiikkatuotteet huolellisesti

Tuotteet, joita käytät ihollesi vaikuttavat tietenkin suoraan mikrobeihin ja siellä olevaan ekosysteemiin. Siksi niiden valinnassa on syytä käyttää erityistä harkintaa.

Vältä muun muassa vahvoja säilöntäaineita, kuten parabeeneja, fenoksietanolia ja formaldehyden vapauttajia. Säilöntäaineiden tarkoitus tuotteissa on tappaa mikrobeja. Jos niitä ei ole huolellisesti valittu, ne voivat jatkaa mikrobien tappamista, kun levität tuotetta ihollesi, ja tämä vaikuttaa ihosi mikrobiomiin.

Vältä myös voimakkaasti vaahtoavia kasvojen pesutuotteita. Nämä poistavat talin (ihon luonnollisen öljyn) poistaen tärkeimmän ravinnonlähteen terveille mikrobeille.

Valitse tuotteet, jotka:

  • Tukevat terveitä mikrobeja, joissa on bioteknisiä ainesosia, kuten probiootteja, postbiootteja ja prebiootteja
  • Sisältävät mietoja säilöntäainekokonaisuuksia
  • Eivät sisällä synteettisiä ainesosia (jotka usein saastuttavat terveen ihon ekosysteemin)
Valitse näistä mahdollisimman monia eri tapoja tukeaksesi ihosi mikrobeja, jotta ne pystyvät hoitamaan omat tärkeät roolinsa.

NRO 5: Omaksu evoluutiomainen ajattelutapa

Ehkä on hieman nenäkästä tehdä tästä viides “menetelmä”, jolla parannetaan mikrobiomimme terveyttä, koska se kattaa kaikki menetelmät, joista olemme jo puhuneet. Se on kuitenkin niin arvokas työkalu, että se on mainitsemisen arvoinen. Tämä ajattelutapa tarjoaa loogisen lähestymistavan sellaisten päätösten ja valintojen tekemiseen, jotka parantavat yleistä (ja tietysti ihosi) terveyttä.

Olet ihminen. Sinun kehosi on miljoonien vuosien evoluution tulos.

Se on mukautunut olosuhteisiin, joissa esivanhempasi asuivat vuosituhansia ennen sinua. He olivat metsästäjä-keräilijöitä, kietoutuneet luontoon ja sen mikrobien monimuotoisuuteen. He löysivät ja söivät ruokaa luonnosta, viettivät koko päivän ulkona, peseytyivät raikkaalla ja mikrobirikkaalla viileällä vedellä sekä liikuttivat kehoaan paljon enemmän kuin mitä nykyihmiset. Heidän elämästään puuttuivat nykyaikaisen elämämme synteettiset kemikaalit, lääkkeet, jalostetut elintarvikkeet ja kosmetiikka - ja heillä oli terve iho.

Et todennäköisesti elä näissä olosuhteissa nyt, joten kehosi (mukaan lukien ihosi) kohtaa uusia ja odottamattomia olosuhteita ja haasteita. Emme tietenkään voi palata metsästäjä-keräilijöiksi, mutta voimme tuoda monia noista olosuhteista takaisin nykyaikaiseen elämäämme, kunhan käytämme tähän vähän harkintaa.

Mieti olosuhteita, joihin kehosi ja sen mikrobiomi on optimoitu. Jäljittele niitä villejä, terveellisiä ja monipuolisia olosuhteita. Jäljittele olosuhteita, joihin kehosi kehittyi. Lähde ulos. Syö hyvää ruokaa. Käytä ihonhoitotuotteita, jotka tukevat ihosi luonnollista toimintaa.

Palauta ihosi takaisin luontoon - rewild your skin!


Kim

Hei, olen Kim Steyn.

Tehtäväni Essellä on opettaa ihmisille ihon mikrobiomin toiminnasta ja tieteestä tuotteidemme taustalla. Luon koulutuksia ja esitän niitä tiimimme jäsenille, jälleenmyyjille ja käytännössä kenelle tahansa, joka haluaa kuunnella.

Olen tieteellisesti suuntautunut, mutta pyrin pitämään asiat mahdollisimman yksinkertaisina. Pidän siitä, että saan oppia lisää meistä ihmisistä ja siitä, mikä on hyvää ja huonoa meille - aihe on monimutkaisempi kuin saattaisi ajatella. Aion viettää elämäni tämän tutkimiseen ja löytää tapoja, joilla voimme tulla onnellisemmaksi ja terveemmäksi lajiksi.

Koulutus:

  • Kemian ja mikrobiologian kandidaatti (BSc)
  • Kemian kandidaatin tutkinto erikoistumisena puhtaaseen kemiaan (BSc Honours)
  • Luonnontuotteiden ja analysoivan lääke-kemian maisterin tutkinto (MSc)

Kahden vuoden ajan olen käynyt läpi tieteellistä kirjallisuutta ihon ja sen mikrobiomin osalta ja tiivistänyt tämän tiedon koulutuksiksi, jotka auttavat terapeuttejamme ja asiakkaitamme ymmärtämään, miten parannamme ihon tilaa. Ehkä tämä ei ole virallinen pätevyys, mutta tämä pyrkimys on antanut minulle tietoa ja taitoja, jotka vastaavat muuta koulutustaustani.

Mitä seuraavaksi?

  • Tutustu pre-, pro-, ja postbiootteja sisältäviin tuotteisiin täältä.
  • Kokeile helposti ihon mikrobiomia tukevaa ihonhoitorutiinia Esse kokeilupakkauksen avulla. Saatavilla Sensitive Skin, Dry Skin ja Combination Skin kokeilu- ja matkapakkaukset.
  • Tarvitsetko apua tuotteiden valinnassa? Kysy ihonhoidon asiantuntijoiltamme sivun alareunasta löytyvän chatin kautta

Kirjoitukseen liittyvät tuotekokoelmat:

Twistbe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi
Twistbe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista