0

Ostoskorisi on tyhjä

5 oikeasti kivaa detoxia iholle ja keholle, osa 1/5

5 oikeasti kivaa detoxia iholle ja keholle, osa 1/5

Facebook -kyselymme vastaajista 70% kaipasi näin alkuvuodesta jonkinlaista detoxia keventämään ja puhdistamaan oloa ja ihoa. Niinpä kokosimme teille 5 vinkkiä oikeasti kivaan ja hyvää tekevään detoxiin, joita on helppo kokeilla omassa arjessa. Tässä ensimmäinen!

1/5: Juo puhdistava juoma aamulla tyhjään vatsaan

Aloita aamu ihoa ja kehoa puhdistavalla juomalla. Jo pelkästään nesteen/veden saaminen kehoon yön jälkeen virkistää ja herättää kehon uuteen päivään. Hyviä ravinteita sisältävän juoman nauttiminen tyhjään vatsaan auttaa ja nopeuttaa ravinteiden pääsyä solujesi käyttöön, sillä tyhjään vatsaan nautittuna ne eivät “jumiudu” tunneiksi ruoansulatukseen kiinteän ruoan kaveriksi. Sen vuoksi aamu on oikea hetki ihon ja kehon hyvinvointijuomalle.

Hieman vielä vedestä...

Liian vähäinen nesteytys on hyvin yleistä ja aiheuttaa turhaa väsymyksen tunnetta. Riittävä vedensaanti on erittäin oleellista myös kauniin ja kimmoisan ihon ylläpitämiseksi eikä sen puutetta voi korvata ulkoisesti kosmetiikalla.

Mikäli vähintään 1,5-2 litraa vettä päivässä tuntuu vaikealta kokeile ottaa avuksi mobiiliapplikaatio, joilla voit tarkkailla vedenjuontiasi ja saada motivaatiota. Myös riittävän suuren juomapullon pitäminen työpöydällä/mukana auttaa kun vettä on koko ajan saatavilla. Vettä tulee juoda vähitellen, jotta keho kykenee hyödyntämään sen.

3 ihoa ja kehoa puhdistavaa ja ravitsevaa juomaa

Tässä kolme helppoa ja maukasta (oikeasti!) juomaa, jotka tekevät iholle ja keholle erityisen hyvää. Nauti joka aamu huomataksesi hyödyt.

1. Sitruunavesi

Sitruunalla on paljon hyviä ominaisuuksia, mutta detoxin näkökulmasta se puhdistaa ihoa ja kehoa. Se voi myös auttaa välttämään mielitekoja ja auttaa siten sinua pitämään kiinni terveellisestä ruokavaliosta, josta ihosi ja koko kehosi kiittää. Purista puolikas sitruuna lasilliseen lämmintä vettä.

2. Omenaviinietikkavesi

Omenaviinietikkaa voi käyttää ulkoisesti ihon- ja hiustenhoidossa, mutta se tekee erityisen hyvää myös sisäisesti nautittuna. Omenaviinietikka kirkastaa ihoa ja auttaa vatsaa toimimaan paremmin. Yksi yleisimmistä ravinnollisten puutostilojen syistä hyvänkin ruokavalion kanssa on vatsan ja suoliston huono toiminta. Tällöin keho ja iho ei saa hyödynnettyä kaikkea sille antamaasi hyvää. Omenaviinietikka on helppo ja edullinen keino korjata tätä ongelmaa.

Suosi aina suodattamatonta omenaviinietikkaa, josta löytyy “the mother” eli hyviä bakteereja ja happoja sisältävä “lilluva juttu”. Saat näin omenaviinietikkadrinkistäsi mahdollisimman suuren hyödyn.

Sekoita 2 desiin haaleaa vettä 2tl laadukasta omenaviinietikkaa ja nauti.Halutessasi voit sekoittaa joukkoon 2tl raakahunajaa. Mikäli omenaviinietikka maistuu suussasi hyvin kirpeälle on se usein merkki kehosi happoepätasapainosta ja omenaviinietikan nauttiminen on sinulle erityisen hyödyllistä.

3. Vihermehu

Me kaikki TwistBe:llä olemme hurahtaneet vihermehujen maailmaan, sillä ne ovat valtavan helppo ja nopea tapa lisätä ruokavalioon iholle ja keholle hyödyllisiä ravinteita. Mehustaessa mehuun tulee mukaan valtaosa kasviksien ja hedelmien ravintoaineista nopeasti imeytyvässä muodossa.

Kunnon detoxmehuun tulee runsaasti mahdollisimman kehoa puhdistavia kasviksia kuten tumman vihreitä parsakaalia, pinaattia, lehtikaalia ja sitrushedelmiä sekä esimerkiksi punajuurta tai kurkumaa. Lisää halutessasi joukkoon nestettä poistavia raaka-aineita kuten selleriä, persiljaa ja ananasta. Hedelmissä on luontaisesti paljon sokeria, joten rakenna mehusi vähintään 70-30 kasviksia-hedelmiä säännöllä. Reseptin Katin päivittäiseen vihermehuun löydät täältä blogistamme.

Vihermehua ilman mehulinkoa

Vihermehun nauttimiseen ei tarvitse välttämättä edes mehulinkoa. Voit valmistaa viherjuoman myös Puhdistamon laadukkaasta viherjauheesta veteen sekoittamalla. Makua ja makeutta antamaan voit lisätä joukkoon esimerkiksi sitruunaa ja raakahunajaa.

Energisempää alkavaa viikkoa näillä vinkeillä! Ensi viikolla saat lisää oikeasti kivoja detox vinkkejämme. ;)

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista