5 vinkkiä kosmetiikan hutiostoksien välttämiseen

12. 03. 2017

5 vinkkiä kosmetiikan hutiostoksien välttämiseen

Osaatko helposti ostaa itsellesi sopivaa kosmetiikkaa? Millä perusteella ostat tuotteita? Tiedätkö mistä tunnistaa laadukkaan kosmetiikkatuotteen? 

Hiljattain tekemäämme kyselyyn (N=1250) vastanneista naisista, kolmannes pettyy 3-5 tuotteeseen vuosittain. Tästä luvusta puuttuu vielä ne kerrat kun naiset kokivat ostaneensa “ihan ok/menettelevän” tuotteen. Sen lisäksi, että näihin tuotteisiin sijoitettu raha on mennyt hukkaan päätyvät nämä tuotteet useimmiten roskakoriin periaatteessa aivan turhaan.

Yleisin syy hutiostoksiin on tuotteen sopimattomuus omalle iholle tai tuotteen huonoksi koettu laatu. Yli 70% kyselyymme vastanneista ostaa kosmetiikkaa netistä löytämiensa suosituksien perusteella. Nämä suositukset voivat tietenkin osoittautua sopiviksi, mutta niihin liittyy paljon ongelmallisuutta. Nyt käymme läpi 5 meidän mielestämme oleellista seikkaa hutiostoksien välttämiseen.

1. Ymmärrys ihosi toiminnasta ja tarpeista

Osataksesi ostaa sinulle sopivaa kosmetiikkaa tulee sinun ymmärtää mitä ihosi aidosti tarvitsee ja miten voit näihin tarpeisiin vastata. Sinun ei tarvitse olla ihon biologian asiantuntija, mutta ihon toiminnan perusperiaatteiden ymmärtäminen auttaa sinua tekemään faktaperäisiä valintoja ihonhoitoosi liittyen. Ilman ymmärrystä omasta ihosta sinun on melkein mahdotonta valita itsellesi oikeita tuotteita. Tunnetko sinä perusteet ihon toiminnasta mielestäsi tarpeeksi hyvin?

2. Hoida syytä, älä seurausta

Monesti ostamme kosmetiikkaa ja saamme neuvoja ihomme oireiden hoitoon sen sijaan, että keskittyisimme siihen, mistä ongelma alunperinkin on syntynyt. Ostamme siis kuivalle iholle kosteuttavamman voiteen tai hoidamme ihon ylirasvoittumista sen sijaan, että pohtisimme, MIKSI ihomme on kuiva tai MIKSI se on rasvoittunut liikaa. Iho-oireen hoitoon ostamasi tuote ei ehkä tuota toivomaasi lopputulosta ja voi helposti pahentaa itse ongelmaa sekä ajaa sinut uusien ongelmien pariin. Esimerkiksi ihon pintakuivuus johtuu monesti vääristä ihonpuhdistustottumuksistamme. Onko sinulla pintakuiva iho? Rasvoittuuko ihosi tästä huolimatta päivän mittaan?

3. Määrittele tuotteet joita tarvitset

Oppiessasi tuntemaan ihon biologiaa ja toimintaa pystyt tunnistamaan mitä ihosi kaipaa. Voit sen jälkeen määritellä mitä etsimiltäsi tuotteilta tarvitset. Esimerkiksi monet epäpuhtauksista ja ihon liiasta rasvoittumisesta kärsivät ihmiset välttelevät hoitoöljyjen käyttämistä sillä ajattelevat sen lisäävän ihon öljyisyyttä. Todellisuudessa useimmilla iho kaipaa kirkuen kosteutta ja tuottaa siksi liiallisesti talia. Laadukkaan ihoöljyn antaminen iholle ulkoapäin saattaa auttaa tällöin hillitsemään ihon rasvoittumista. Osaatko sinä itse määritellä mitkä tuotteet ovat ihollesi hyödyllisiä?

4. Opi tunnistamaan aidosti vaikuttava kosmetiikka

Kun tiedät mitä kosmetiikkatuotteeltasi kaipaat, on seuraava haasteesi osata ostaa tuote, joka vastaa tarpeisiisi. Tuotteiden markkinointilupaukset, etiketin viestit, hinta tai vaikkapa erilaiset sertifikaatit eivät ole tae siitä, että saat tuotteen joka aidosti sisältää niitä ominaisuuksia ja raaka-aineita, joita tarvitset. Tuotteen ainesosat ovat ainoa asia millä on merkitystä. Tunnistaaksesi onko tuote laadukas ja vaikuttava tulee sinun osata tulkita tuotteen raaka-aineita. Tämä voi kuulostaa valtavalta haasteelta, mutta tietyt perusperiaatteet opittuasi pystyt tekemään tätä päättelyä itsenäisesti. Tiedätkö sinä mitä raaka-aineita kosmetiikkatuotteen olisi hyvä sisältää?

5. Älä hämäänny siitä miltä tuote tuntuu ihollasi

Aistinvarainen kosmetiikan ostaminen on melko heikko ostoperuste. Älä siis anna tuoksun, paketin ulkonäön tai koostumuksen hämätä ostopäätöstäsi. Ihoa täysin hoitamaton tuote voi tuntua iholla upealta mutta viikon käytön jälkeen huomata, ettei se olekaan auttanut ihosi tarpeisiin. Se, että tuote tuntuu hyvälle ei myöskään tarkoita sitä, että se aidosti hoitaa ihoa. Kosmetiikan aistinvarainen ostaminen on vähän sama kuin ostaisit ruokaa sillä perusteella, että tuoksuuko se hyvälle, miltä se näyttää ja tuleeko vatsasi siitä täyteen. Nälkäisenä syöty lisäainekyllästetty pikaruoka taatusti maistuu hyvälle ja siitä tulee vatsa täyteen, mutta se ei aidosti ravitse kehoasi. Samalla tavalla ruoan kanssa, se että tutkii paketin aineososalistan kertoo sinulle sen, mitä ruoka oikein pitää sisällään ja mitä se kehollesi tekee. Oletko ikinä ajatellut asiaa tältä kannalta?

Mitä ajatuksia sinulle heräsi tästä?

Hutiostoksien välttäminen ei ole siis täysin mutkatonta, mutta täysin mahdollista. Ihosi tarpeet vaihtelevat vuodenaikojen ja elämäntilanteiden mukaan, tästä syystä onkin järkevää opetella hieman tunnistamaan ihon toimintaa, elintapojen vaikutusta ihon kuntoon sekä hyvien kosmetiikkatuotteiden tunnistamista. Oletko sinä kiinnostunut oppimaan näistä teemoista?

Suomen ensimmäinen, ainutlaatuinen kuluttajille koottuihonhoidon verkkovalmennus Uusi Alku Ihollesialkaa jälleen kesäkuun 6. päivä. Valmennus on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet hyvinvoinnista, omasta terveydestään, optimaalisesta ihonhoidosta sekä haluaisivat oppia käyttämään rahansa fiksusti kosmetiikkaostoksilla.

Valmennus heittää roskakoppaan pölyttyneen mallin ihonhoitokonsultaatioista, joiden tavoitteena on myydä kuluttajille useimmiten tietyn sarjan kosmetiikkatuotteita ja antaa sen sijaan osallistujalle loppuelämäksi eväät tehdä itse oikeita valintoja oman ihonsa parhaaksi.

Valmennuksen aikana osallistuja oppii mm. ymmärtämään oman ihonsa toimintaa ja tarpeita ja ostamaan juuri itselleen sopivaa kosmetiikkaa, oikeaoppisen ihonhoidon perusteet, kosmetiikkatuotteiden raaka-aineiden saloja sekä erittäin tärkeänä osana valmennusta omien elintapojen ja ravinnon vaikutuksesta ihon hyvinvointiin ja ulkonäköön.

Ilmoittaudu mukaan valmennukseen: www.uusialkuihollesi.fi.

Lue myös:

Miten oppia ostamaan itselle sopivaa kosmetiikkaa?

Puhdas kosmetiikka - terve keho ja rauhaisa mieli

Osaatko olla hereillä kosmetiikkaostoksilla?

Kirjoittaja:
Kati Partanen

Ihonhoidon asiantuntija, TwistBen perustaja ja markkinointijohtaja


Lisää kirjoituksia: TwistBe Blogi

Paras kasvonaamio? Asiatuntijan vinkit ihon eri tarpeisiin
Kasvonaamio - Asiantuntijan vinkit ihon...

28. 10. 2020

Naamiot ovat erinomaisia täydentäviä tuotteita ihonhoitoon vuodenaikojen vaihdellessa aivan kaikille.

Kokosimme tähän blogipostaukseen ihonhoidon asiantuntijoidemme toimivimmat kasvonaami...

Lue lisää
Ihana iho -messut toivat piristystä poikkeusaikaan
Ihana iho -messut toivat piristystä poi...

22. 10. 2020

I love me -messujen siirryttyä tältä syksyltä ensi vuoteen päätimme järjestää TwistBellä omat messut poikkeusajan keskelle piristystä tuomaan: näin syntyi Ihana iho -hemmottelumessut!

Täs...

Lue lisää
Ihana iho hemmottelumessut 2020
Ihana iho hemmottelumessut 2020

12. 10. 2020

I love me -messut siirtyivät syksyyn 2021, mutta me TwistBellä päätimme järjestää oman messutapahtuman niiden tilalle: Ihana iho -hemmottelumessut.

Katso tästä koko ohjelma sekä verkkokau...

Lue lisää

Liity postituslistalle

Suomi