0

Ostoskorisi on tyhjä

Curly Girl Method: Kaikki mitä sinun tulisi tietää aloittaaksesi!

Curly Girl Method: Kaikki mitä sinun tulisi tietää aloittaaksesi!

Haaveissa kuohkeat, kauniin kiharat ja hoidetut hiukset?

Ota avuksi Curly Girl Method! Tässä blogissa ja siihen liittyvässä podcastissa kerromme kaiken oleellisen Curly Girl Methodista. Käymme läpi metodin perusteita ja mitä tehdä jos haluat aloittaa CGM-metodin hyödyntämisen.

Voit kuunnella aiheesta podcastin tästä alta.

Mistä Curly Girl Methodissa on kyse?

CGM eli Curly Girl Method perustuu siihen, että hiukselle annetaan mahdollisimman paljon kosteutta, eikä sitä pestä liian rajuilla tuotteilla, eikä sitä kuormiteta ainesosilla, jotka estävät kosteuden imeytymisen.

Ideologia metodin taustalla on siis todella samankaltainen kuin meillä ihonhoidon sekä siihen liittyvien tuotteiden valinnan kanssa.

Yhtäläisyyttä löytyy myös siitä, että CGM auttaa sinua rakastamaan hiuksiasi enemmän, olivat ne sitten piikkisuorat, laineilevat tai kiharat.

Tämä on se sama ilosanoma, jota mekin haluamme levittää:"Me Twistbellä haluamme, että ihmiset oppisivat hyväksymään ja rakastamaan itseään enemmän"

Miksi kokeilla Curly Girl Methodia?

Varmasti suurin syy, miksi ihmiset kokeilevat CGM:ia on halu saada itselleen ihanat kiharat. Uskomme kuitenkin, että tämän metodin paras anti on se, että näet ja tunnet, miten hiuksesi voivat paremmin.

Joku saa apua hiuksien pörröisyyden ja hamppuisuuden vähenemiseen, toinen upeat kiharat ja kolmas kaipaamaansa kuohkeutta lättänille hiuksille. Kaiken kaikkiaan hiuksista tulee terveemmän ja hyvinvoivan näköiset.

Curly Girl Method saa sinut rakastamaan hiuksiasi entistä enemmän ja tämän kautta myös varmasti hyväksymään itsesi paremmin sen sijaan, että jatkuvasti moittisit itseäsi ja hiuksiasi. Tämä on sama, mistä me olemme saaneet palautetta Uusi alku ihollesi -verkkivalmennuksemme kanssa: ihonhoito on ihanan pinnallinen syy pitää itsestään parempaa huolta.

Mistä lähteä liikkeelle?

Ennen metodin aloittamista tehdään ns. final wash. Tämä tehdään sulfaattipitoisella shampoolla. CG-Metodin aikana ei käytetä sulfaatteja sisältäviä shampoita, sillä riippuen sulfaatista ja niiden määrästä ne pesevät hiuksia turhan voimakkaasti ja voivat aiheuttaa hiuspohjan ongelmia ja hiusten kuivuutta. Tämä on sama, mistä me puhumme ihonhoidon kanssa. Ennen metodin aloittamista näin kuitenkin tehdään, jotta hiuksesta saadaan pestyä pois kaikki sinne kertyneet kuormittavat ainesosat, kuten silikonit. Silikonit kertyvät hiuksen pintaan ja silloin kosteuttavat tuotteet eivät pääse vaikuttamaan hiukseen.

Tämä sulfaattipesu tehdään siis vain kerran.

Monelta varmasti löytyy jo kotoa sulfaatteja sisältävä shampoo, mutta jos ei, niin esimerkiksi Apeironin tasapainottava shampoo on tähän hyvä. Apeironin shampoo on myös erinomainen apu erilaisiin hiuspohjan ongelmiin kuten eri tyylisiin hilseisiin ja päänahan ongelmiin, kuten seborreaan sekä kutisevaan päänahkaan.

Hoitoaineen valinta

Pesun jälkeen kannattaa levittää hiuksiin kunnollinen hoitava ja kosteuttava hoitoaine, sillä final wash saattaa kuivattaa hiuksia. Jos et ole aikaisemmin käyttänyt hoitoainetta, koska hiuksesi ovat hiuksesi ovat hennot ja ohuet ja olet ehkä ollut siinä pelossa, että hoitoaine lätistää hiuksia, niin se ajattelu on aika unohtaa!

"Oikein valittu hoitoaine tuo hiuksiin kosteutta ja kuohkeus syntyy, kun hiustenhoitorutiini on kohdallaan!"

Miten jatkaa Curly Girl Methodia final washin jälkeen?

Final washin jälkeen olisi hyvä tarkkailla, minkälainen oma hius oikeasti on ja mitä se kaipaa. Hiuslaatuja on erilaisia ja osa tarvitsee nimenomaan kosteutusta ja osa proteiineja. Tämä on sellainen aihepiiri, johon voimme syventyä seuraavissa podcasteissä ja blogeissa hieman enemmän.

Curly Girl Method pesu

Hiuksia pestään joko sulfaatittomalla shampoolla tai pelkästään hoitoaineella, josta puhutaan termillä co-wash eli conditioner wash. Kokeilemalla selvität itsellesi parhaiten sopivan rutiinin ja tuotteet.

Osa ei käytä shampoota koskaan, osa käyttää esim joka kolmas pesu yms. Tärkeintä shampoon ja muidenkin tuotteiden valinnassa on se, että ne eivät sisällä sulfaatteja, kuivattavia alkoholeja, silikoneja tai vahoja.

Curly Girl Method hoitoaineen käyttö

Pesun jälkeen puristellaan hiuksiin hoitoainetta tai vaihtoehtoisesti hiusnaamiota ja annetaan vaikuttaa. Kun hiuksia puristellessa niistä kuuluu litisevä ääni, niin silloin tiedät käyttäneesi hoitoainetta tarpeeksi. Tämän tekniikan nimi on squish to condish. Mikäli ääntä ei kuulu voit lisätä hoitoainetta. CG metodin onnistumiseen vaikuttaa merkittävästi riittävä hoitoaineen käyttö. Tämän lisäksi hiuksia kuuluu myös selvitellä hoitoaine päässä. Eli esim takkuja voi aukoa sormilla tai varovasti harjailla harvapiikkisellä kammalla.

Riippuen omasta hiuksesta, niin hoitoaineen voi joko huuhdella kunnolla tai sitten vähemmän huolellisesti pois eli jättää osan hiuksiin. Hiukset kannattaa huuhdella viileällä tai jopa ihan kylmällä vedellä, mikä auttaa ikäänkuin sulkemaan hiuksen. Monet hyötyy myös siitä, että huuhtelu tehdään pää alaspäin.

Curly Girl Method tekniikat pesun jälkeen

Mikäli pesee hiukset miedolla shampoolla, eikä tee co-washia ja käyttää hyvää kosteuttavaa hoitoainetta, niin tähän saakka metodi ei juuri poikkea normaalista hiustenpesusta. CG-metodista tekee kuitenkin erityisen ainultaatuisen se tapa, jolla hiuksia hoidetaan pesun jälkeen:

  • Puristele suihkussa hiuksista ylimääräinen vesi pois. Mitä kiharampi hiuksesi on, sen kosteammaksi se kannattaa jättää.
  • Levitä hiuksiin halutessasi jätettävä hoitoaine
  • Levitä hoitoaineen päälle hiuksiin kauttaaltaan CGM-sopiva geeli
  • Ploppaus: Ota vanha T-paita, levitä se johonkin korkealle, esimerkiksi pesuhuoneen tasolle, sängylle tai keittiön tasolle, kumarru laskien hiukset sen päälle ja kääntele t-paita turbaaniksi hiuksien päälle.
  • Anna hiuksien olla T-paidan sisällä 10-20 minuuttia. Voit myös jättää T-paidan päähän myös yön ajaksi. Huolehdi kuitenkin, että hiukset ovat alkaneet kuivua ennen kun menet nukkumaan.
  • Scrunch out the crunch: Kun hiukset ovat kuivuneet, puristele kiharoita, jotta saat geelistä jääneen kovan castin pois ja kiharoista tulee pehmeät.
  • Nauti hyvin hoidetuista hiuksistasi ilman tarvetta muotoilulle, harjaukselle tai muille tuotteille!

Kuinka nopeasti voin odottaa näkeväni tuloksia aloitettuani metodin?

Osa ihmisistä huomaa eron hiuksissaan jo ensimmäisen pesun ja kunnon hoitoaineen levittämisen jälkeen, mutta kannattaa muistaa, että me olemme kaikki yksilöitä ja jokaisen hiukset reagoi omalla tavallaan. Osa huomaa muutoksen vasta kuukausien metodien noudattamisen jälkeen.

5 asiaa mitä Curly Girl Methodissa ei saa tehdä

CG-metodissa avainasemassa on tuoda hiuksiin kosteutta ja käsitellä niitä hellävaraisesti ja "mahdollisimman vähän". Olemme listanneet tähän asioita, jotka CGMssä on poikkeuksellisia hiusten käsittelyn lisäksi.

1) Älä harjaa hiuksia!
Tämä rikkoo kiharan rakenteen, lisää pörröisyyttä ja vahingoittaa hiusta. Lisäksi se vie aikaa eli CGM toimii sinulle, joka haluat mahdollisimman helpon ja tehokkaan omasta hiustenhoitorutiinistasi! CG Metodissa hiuksia ei harjata kuivana ja muutenkin harjaus tehdään eri tavalla kuin, mihin olet ehkä tottunut. Hiuksia voi erotella ja takkuja selvitellä suihkussa hoitoaine päässä joko käsin tai todella harvapiikkisellä kammalla. Muuten harjausta hiuksille ei tehdä.

2) Älä roikota hiuksia alaspäin, kun ploppaat
Jos roikotat hiuksia suoraan alaspäin ja laitat t-paidan siihen, sillon yleensä kiharat suoristuu, kun hius kuivuu.

3) Muotoilutuotteiden käyttö
Älä käytä muotoilutuotteita, jotka sisältävät silikoneja, kuivattavia alkoholeja tai vahoja. Käytännössä monelle saattaa riittää pelkkä geeli.

4) Älä kuivaa hiuksia kovalla lämmöllä
Parasta hiuksille on ilmakuivaus. Jos sinulla on tarve nopeuttaa, niin silloin voit käyttää fööniä todella alhaisella lämmöllä ja mieluiten diffuuserin tai siivilän läpi.

5) Älä koske hiuksiisi ennen kuin ne ovat täysin kuivuneet
Hiuksiin ei käytännössä kosketa ennen kuin ne ovat täysin kuivat. Tämä sotkee kiharan ja voi aiheuttaa pörröisyyttä.

Mitä jos hiukseni ovat todella kuivat?

Tällöin voit harkita käyttäväsi CGM piireistä tuttua LOC-metodia. LOC tarkoittaa:

  • L: leave-in
  • O: oil
  • C: cream

Jätettävän hoitoaineen jälkeen laitetaan siis vielä öljy ja sitten kiharavoide öljyn päälle, mikä lukitsee öljyn alleen.

Tarvitsetko apua?

Toivottavasti sait tästä podcastistä ja blogista tarvitsemasi tiedot Curly Girl Methodin aloittamiseen. Jos sinulla on kysyttävää tuotteen valintaan tai oikeaoppisiin ihonhoitorutiineihin liittyen, voit olla meihin yhteydessä sivun alalaidassa olevan chatin kautta. Saat meihin myös yhteyden puhelimitse, sähköpostilla tai pistäytymällä myymälässämme.

Asiantunteva henkilökuntamme on aina apunasi mieltäsi askarruttavissa asioissa.

Kirjoitukseen liittyvät tuotekokoelmat:

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista