0

Ostoskorisi on tyhjä

Mikä on hyvä pesuaine päivittäiseen käyttöön intiimialueelle?

Mikä on hyvä pesuaine päivittäiseen käyttöön intiimialueelle?

Saamme paljon kysymyksiä samoista ihonhoidossa ihmisiä askarruttavista asioista. Tässä blogisarjassa käsittelemme yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä ihon biologian näkökulmasta. Tällä kertaa vuorossa on niinkin tärkeän asian kun intiimialueen ihonhoito!

Intiimialue on ihoalue, jonka hoidossa ihmiset tekevät erittäin paljon huonoja päätöksiä - tietämättään. Nämä päätökset koskevat lähinnä pesutuotteita, sekä liukuvoiteita. Huonot päätökset voivat johtaa alapään kutinaan, kuivuuteen ja tulehduksiin. Tässä blogipostauksessa käymme läpi sen mitä sinun tulisi tietää rakkaan pimperosi hoidosta.

Aiheesta voit kuunnella myös podcastin:

Miten pestä pimppi oikein?

Kun puhutaan ihan vaginan pesemisestä pesutuotteen tai suihkun “getting it in there” tyyppisessä mielessä niin mikäli teet tätä niin nyt kannattaa kuunnella tarkasti.

Tutkimusten mukaan naisilla, jotka pesevät pimppaa pesutuotteilla on 73% suurempi riski sairastua Sisäsynnytintulehdukseen (PID).

PID on kohdun, munajohtimien ja tai munasarjojen tulehdus. Peseminen voi myös aiheuttaa komplikaatioita lastenhankintaan ja siis käytännössä se saattaa aiheuttaa vaikeuksia tulla raskaaksi. Peseminen myös kasvattaa kohdun ulkopuolisen raskauden mahdollisuutta. Intimialueen pesu on myös linkitetty lisääntyneeseen kohdunkaulan syövän riskiin.

Pimppiä ei siis pitäisi pestä saippuoilla, geeleillä eikä vaahdoilla. Hankalimpia raaka-aineita ovat SLS (Sodium Lauryl Sulfatea) sisältävät puhdistustuotteet, jota löytyy suurimmasta osasta puhdistustuotteita, sillä se kerrostuu ihoon ja horjuttaa ihon luontaista bakteeritasapainoa.

Mitkä ovat oikeita tuotteita intimialueen puhdistukseen?

Käytännössä pimppiä ei pitäisi pestä millään tuotteella. Oikea "tuote" intimialueen pesuun on puhdas vesi. Et siis tarvitse, eikä sinun kannata ostaa mitään erillistä tuotetta siihen. Jos ihoa kuitenkin haluaa pestä, niin pese alavatsan alueelta ja käytännössä alueilta, jotka näkyvät kun katsot itseäsi peilistä suoraan.

Ihon normaalin pH tason palautuminen voi kestää jopa vajaan vuorokauden. Ihon oma pH on n. 4,5 ja vaginan noin 3,8-4,5 ja tämän luonnollisen ph:n säilyttäminen on erityisen tärkeässä asemassa, jotta iholla olevat bakteerit toimivat optimaalisesti.

Mitä sinun tulisi tietää liukuvoiteesta?

Jos käytät edes KERRAN liukkaria, joka sisältää petrokemikaaleja, jättää se sinut 13x suurempaan riskiin sairastua bakteerivaginoosiin.

Bakteerivaginoosi on hiivatulehdukseen usein sekoittuva emättimen sairaus, jonka oireita ovat muun muassa lisääntynyt ja pahanhajuinen valkovuoto sekä joskus kivulias virtsaaminen. Jossain tilanteissa oireita ei kuitenkaan esiinny lainkaan. Voit siis myös kärsiä bakteerivaginoosista tietämättäsi.

Kun sinulla on bakteerivaginoosi on sinulla 60% todennäköisempi riski sairastua sukupuolitautiin. Raskaana ollessa se lisää ennenaikaisen synnytyksen riskiä.

Tästä syystä LUE pakkausselosteet ja ainesosalistat kunnolla.

Mistä tunnistat aineet, joita liukuvoiteissa tulisi välttää?

Jos haluat välttää petrokemikaaleja kosmetiikassa sekä liukkareissa, niin vältä tuotteita, jotka sisältävät parafiiinia, mineraaliöljyn kaikkia muotoja sekä vaseliinia. Ne löytyvät ainesosalistasta esimeriksi nimillä: Mineral oil, Paraffinum liquidum, petroleum, petrolatum liquid.

Mineraaliöljyä kannattaa välttää kosmetiikan käytössä muutenkin. Tästä olemme puhuneet aiemminki ja ottaneet asiaan kantaa blogissamme ja siitä oli juuri juttua käymässämme koulutuksessa, jossa puhuttiin siitä että pitkään on ajateltu, että tämän tyyliset raaka-aineet on laboratorioteknisesti puhtaita ja steriilejä ja siksi hyviä. Tämän tyyliset raaka-aineet kuitenkin pitkällä tähtäimellä vahingoittavat ihon mikrobiomistoa eivätkä siksi ole niin laadukkaita kun esimerkiksi kylmäpuristetut kasviöljyt.

Oma aiheensa on myös muovit kuten siloxane ja nanomuovit, jotka kertyvät vesistöön. Tästä aiheesta voi kuunnella lisää Muovit kosmetiikassa-onko sinun olla syytä huolissasi? -podcastistä.

Minkälainen on laadukas liukuvoide?

Lyhyesti sellainen, joka ei sisällä petrokemikaaleja ja muoveja, jotka kuormittavat herkkää limakalvoaluetta. Liukuvoide saisi olla myös mieluiten sellainen, joka hoitaa ja kosteuttaa ihoa.

Olemme TwistBellä tehneet tarkan kuratoineet valikoimamme todella tarkasti keräten ympäri maailmaa parhaat tuotteet sinun ihosi hyvinvointia varten!

Liukuvoiteista tai niiksi sopivista tuotteista valikoimaamme on valittu seuraavat tuotteet:

Miten hoitaa hiivatulehdusta luonnollisesti?

Kookosöljyn on tutkimuksissa todettu olevan antimykootti eli antifungaalinen aine, joka hidastaa esim hiivasienten kasvua tai tappaa niitä. Jos siis tuntuu, että hiivasieni oireilee, kannattaa kookosöljyä kokeilla hiivasienen hoitoon!

Mitä seuraavaksi?

  1. Lue myös blogistamme Miten alapäätä tulee hoitaa ja millainen vuoto on normaalia?
  2. Tutustu muihin intiimituotteisiimme.
  3. Tilaa uutiskirjeemme, niin saat kerran viikossa inspiraatiota ihosi hoitoon, tiedon ensimmäisenä tarjouksista ja uutuuksista sekä etuja vain uutiskirjeen tilaajille.

Lue myös

Muovit kosmetiikassa - Onko sinun syytä olla huolissasi?

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista