0

Ostoskorisi on tyhjä

Kosmetiikan ainesosat, miksi sinun tulisi perehtyä niihin?

Kosmetiikan ainesosat, miksi sinun tulisi perehtyä niihin?

Pitäisikö kosmetiikkapurkkien sisältöön perehtyä samalla intensiteetillä kuin ruokapakettien ainesosalistoihin?

Mitä sinä söisit, jos et yhtään tietäisi ruoan ainesosia?

Mitä valitsisit, jos söisit ruokaa ainoastaan sen mukaan, miltä se tuoksuu, maistuu tai näyttää? Olet ehkä huomannutkin, että ihmiset ovat jatkuvasti kiinnostuneempia siitä, mitä he suuhunsa laittavat. Lisäaineita, sokeria ja “turhia kaloreita” halutaan vältellä ja niiden sijaan keskitytään mieluummin nauttimaan aidosti ravitsevaa ja ravintorikasta ruokaa.

Ihmiset eivät enää automaattisesti ajattele, että kaikki kaupassa myytävä ruoka on hyvää ja terveellistä, vaan tiedostavat, että tehdäkseen omalle keholle fiksuja valintoja on perehdyttävä ruokien sisältöön.

Muuten saattaa päätyä syömään avokadodippiä, joka sisältää avokadoa vain nimeksi tai terveelliseksi mainostetun smoothien, joka onkin kyllästetty sokerilla ja turhilla lisäaineilla. Oletko sinä kiinnostunut syömäsi ruoan sisällöstä? Oletko ajatellut, että myös kosmetiikkaa ostaessasi olisi hyvä perehtyä siihen, mistä se koostuu?


"Eihän kaupassa saisi olla myynnissä kosmetiikkaa, jos se olisi terveydelle haitallista."

Tämä on se, mitä usein kuulee ihmisten sanovan kun puhutaan kosmetiikan ongelmista tai haitoista. Kävimme äsken läpi esimerkkejä ruoista. Kaupoissa on myynnissä myös ruokaa, joka ei ole terveellistä ja kyllä se lain mukaan saa siellä olla. On kuluttajien oma tehtävä ratkoa se, mikä on omalle keholle hyväksi ja mikä ei. Usein terveydelle haitallisuus muodostuu asioiden yhdistelmistä, annoskoosta ja toistuvuudesta.

Esim. jos syöt yhden sipsipussin, se tuskin hetkauttaa terveyttäsi. Jos syöt pikaruokaa, sokerilimuja ja karkkeja kaksi vuotta joka päivä useita kertoja päivässä, niin se varmasti alkaa näkyä terveydessäsi.
Kosmetiikasta voi ajatella samalla tavalla.

Ihosi kunnon kannalta olisi parasta käyttää pääsääntöisesti ihoa aidosti ravitsevia ja hoitavia tuotteita. Tällöin kokonaiskuvan kannalta ei ole niin suurta merkitystä vaikka satunnaisesti käyttäisit vähemmän ravitsevia tai ei niin hyviä tuotteita. Oletko tullut ajatelleeksi, että kosmetiikkapurkin ainesosalistan lukeminen on yhtä lailla tärkeää kuin ruokapurkin, jos on kiinnostunut siitä, millaisia valintoja oman ihonsa ja kehonsa hyvinvoinnin eteen tekee?


Me emme nyt keskity siihen, voivatko kosmetiikan ainesosat aiheuttaa terveyshaittoja. Tarkoitamme, että kaikki kosmetiikka ei vain yksinkertaisesti ole aidosti ihoa ravitsevaa samalla tavalla kuin roskaruoka ei ole aidosti ravitsevaa ruokaa. Oli kyse sitten luonnonkosmetiikasta tai synteettisestä kosmetiikasta.

Kosmetiikassa näkee myös paljon huonolla hinta-laatu suhteella varustettuja tuotteita, joissa kuluttaja päätyy maksamaan pakkauksesta ja brändistä eikä tuotteen sisällöstä. Olisitko sinä valmis maksamaan fine dining -hintoja roskaruoasta? Et varmasti, mutta ihonhoitotuotteiden kanssa tätä tapahtuu todella usein.

On hyvä huomioida, että laki ei kiellä myymästä tuotteita, joilla on täysin olematon hinta-laatu -suhde.

Mikään ei suojele sinua siltä. Ainoa mikä tässä auttaa, on se, että itse tunnistat hyvän ja laadukkaan tuotteen. Siihen tarvitaan kosmetiikan kohdalla se, että käännät purkin ympäri ja tutkit, mitä purkissa on.

Ainesosat ovat tuote!

Se, mitä markkinointilauseissa, purkkien etupuolella tai nettisivujen myyntiteksteissä sanotaan, eivät takaa tuotteen laadusta mitään. Eivät ennen kuin ne täsmäävät tuotteen sisällön kanssa.

Mielestämme oleellisinta kosmetiikkaostoksilla on keskittyä seuraaviin seikkoihin:

  1. Ovatko tuotteessa olevat raaka-aineet järkeviä ihon biologian kannalta?
  2. Mitä tuotteen luvataan tekevän, mitä raaka-aineita siinä on mainostettu käytettävän ja lunastaako se nämä lupauksensa?
  3. Ovatko tuotteen sisältämät raaka-aineet oikeasti sellaisia, jotka ihomme ja kehomme osaa hyödyntää ihonhoidollisesti?
  4. Onko näitä vaikuttavaksi luvattuja aineita tuotteessa riittävästi?
  5. Ovatko ne sellaisessa muodossa tai siten muiden raaka-aineiden kanssa yhdisteltynä, että niistä on ihonhoidossa hyötyä?
  6. Sisältääkö tuote sellaisia ainesosia, jotka voivat olla jollain tavalla vahingollisia sinun hyvinvoinnillesi, terveydellesi tai ympäristölle?

Tätä samaa pohdintaa olemme käyneet valitessamme yksitellen tuotteet tänne verkkokauppamme valikoimaan. Haluamme tarjota asiakkaillemme aina parasta hinta-laatusuhdetta edustavia tuotteita, jotka sisältävät paljon korkealaatuisia ja ihoa aidosti hoitavia raaka-aineita.

Autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivat tuotteet, oikeaan hintaan. Olemme myös koonneet kullekin ihotyypille erityisen hyvin sopivat tuotteet kategorioittain tänne.

Haluatko oppia ja ymmärtää enemmän kosmetiikan raaka-aineista ja niiden vaikutuksista iholla? Haluatko oppia itsenäisesti ostamaan juuri sinulle sopivaa ja ihoasi hoitavaa kosmetiikkaa?

TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista