Kuivakuppaus - mitä, kenelle ja miksi?

Kuivakuppaus - mitä, kenelle ja miksi?

Oletko pohtinut kuivakuppauksen aloittamista vai onko menetelmä vielä sinulle vieras? Tässä blogissa kerromme, mitä sinun tulee ottaa huomioon ennen kuivakuppauksen aloittamista!

Kuivakuppaus on alunperin vanha kiinalainen hoitomuoto, jota käytetään hyvin monenlaisiin vaivoihin, kuten lihashuoltoon, niska-hartiaseudun kireyden poistamiseen, kipeytyneeseen selkään ja iskiasvaivoihin. Lisäksi se on oiva apu liikunnasta palautumiseen ja lihashuoltoon.

Kuivakuppauksella voidaan saada myös merkittäviä hyötyjä ihonhoidossa, minkä vuoksi se herätti mielenkiintomme!

Mitä kuivakuppaus tekee?

Kuivakuppauksen juju piilee sen verenkiertoa vilkastuttavassa ja ihon uudistumista stimuloivassa vaikutuksessa. Tämä vahvistaa ihoa, ihokudoksia ja stimuloi kollageenin tuotantoa.

Kasvojen iholla hyödyt näkyvät vähentyneenä turvotuksena ja ihon kirkastumisena. Säännöllinen ja lempeä kasvojen kuivakuppaus kiinteyttää ihoa, vaalentaa arpia sekä vähentää juonteita ja jopa ryppyjä.

Vartalon kuivakuppaus keskittyy erityisesti lihashuoltoon sekä selluliitin hoitoon.

Kenelle kuivakuppausta suositellaan? 

Kuivakuppaus sopii menetelmänä niin naisille kuin miehille. Se tuo apua erityisesti:

 • verenkierron vilkastuttamiseen
 • aineenvaihdunnan ja lymfanestekierron aktivointiin
 • kuona-aineiden ja nesteiden poistoon
 • kipu- ja akupisteiden käsittelyyn
 • selluliittiin vähentämiseen
 • turvotuksen vähentämiseen
 • urheilusuoritusten jälkeiseen lihashuoltoon
 • lihassärkyihin ja lihasten jännitystiloihin

Kuivakuppaus ei kannata, jos sinulla on:

 • Kumiallergia
 • Ihorikkoutuma
 • Luomia tai ihosairauksia
 • Suonikohjuja (myös leikatut)
 • Syöpäsairaus tai muu vakava sairaus
 • Verenohennus- ja kortisonilääkitys
 • Veritauti, kuten anemia tai verenvuototauti
 • Lihas on venähtänyt tai hiljattain vammautunut
 • Vaikea diabetes
 • Kuume tai olet sairaana
 • Sydämen vajaatoiminta tai vaikea sydänsairaus
 • Raskaus

Miten kuivakupataan?

Kuivakuppausta tehdään niin sanotuilla imukupeilla, joita on eri kokoisia niin vartalolle kuin kasvoille. Kasvoille tarkoitetut kupit ovat huomattavasti pienemmät ja pehmeämmät, jotta käsittely on riittävän hellävarainen kasvojen iholle.

Imukuppia painamalla ja puristamalla kupin sisään muodostuu alipaine, joka mahdollistaa kupin avulla tehtävän hieronnan. Kun kuppi asetetaan iholle, imaisee alipaine ihon pehmytkudoksen kupin sisään. Kuivakuppaus on erittäin tehokasta: jo 15 minuutin käsittely vastaa jopa tunnin perinteistä hierontaa. Hoito on eräänlainen kuppauksen, sidekudoshieronnan ja lymfahieronnan yhdistelmä. Imukuppihieronta sekä rentouttaa että stimuloi ihon uudistumista.

Etenkin vartalon käsittely voi aiheuttaa ihon punoitusta, mustelmia ja verenpurkaumia, mutta ne häviävät parissa päivässä. Hoito laittaa kuona-aineet liikkeelle, minkä vuoksi hoidon jälkeen on hyvä ottaa rennosti ja juoda paljon vettä. Kuivakuppaus voi väsyttää niin, että unentarve lisääntyy muutamana päivänä hoidon jälkeen.

Hoidettaessa vatsan ja reisien kosmeettista selluliittia, kiihdyttää kuivakuppaus verenkiertoa ja imunestekiertoa tasoittaen ihoa. Kuivakuppaus voi vähentää jo syntynyttä selluliittia ja samalla uuden syntymistä. Selluliitin ja lihasjännityksen kuppaus voi ensin tuntua ikävälle, mutta tunne helpottaa toistojen myötä.

Miten aloittaa kuivakuppaus?

Hiero yhtä aluetta vain noin minuutin verran sydäntä kohti menevillä liikkeillä, sillä se edesauttaa lymfakiertoa. Ennen hieronnan aloittamista, levitä hierottavalle alueelle öljy. Öljyä on hyvä olla riittävästi, jotta hierontakuppi liukuu helposti. Valitse kasvoille ihotyypillesi sopiva kasvoöljy ja vartalolle vartaloöljy. Jojobaöljy tai jojobapohjainen öljy on varma valinta kaikille ihotyypeille, niin kasvoille kuin vartalolle. Tässä muutama vinkki kuivakuppaukseen sopivista öljyistä:

Sama tuote kasvoille ja vartalolle:

Erityisesti kasvoille:

Erityisesti vartalolle:

Miten valita itselle sopiva kuppi?

Valikoimastamme löydät neljä eri kokoista kuppia, hieman erilaisiin tarpeisiin.

Asiakkaidemme kokemuksia kuivakuppauksesta:

Kasvokupeista: “Aivan ihanaa rentoutusta kasvoille, kuppaus tuntuu äärimmäisen miellyttävältä ja sillä voi imeyttää ihanasti vaikkapa kasvoöljyn. Kasvokuppaus lisää ihon tervettä hehkua ja silottaa ihoa, joten meikkaaminenkin on paljon helpompaa. Kannattaa liikuttaa kuppia koko ajan eikä jäädä yhteen kohtaan välttääkseen verenpurkaukset esim. kaulalla ;)”

Vartalokupeista: “Olen ottanut tämän ihanan, hemmottelevan ja välillä kipeän, mutta tehokkaan rutiiniin saunaan tehtäväksi. Ihoni on paljon kiinteämpi ja sileämpi kyljistä, reisistä ja pepusta. Olen huomannut, että koko kehon nestekierto on vilkastunut. Varsinkin pohkeisiin tämä tuntuu super ihanalle, reisiin taas selluliitin määrästä riippuen vähän kipeälle, mutta toimii ja tuntuma helpottuu kun selluliitin määrä ihon alla vähenee.”

Mitä teen seuraavaksi?

 1. Tutustu alta laadukkaisiin Bellabaci kuivakuppauskuppeihin.
 2. Liity myös uutiskirjelistallemme, niin saat vinkkejä ihonhoitoon ja parhaat tarjoukset suoraan sähköpostiisi. 
 3. Ota Kaikki ihonhoidosta -podcastimme kuunteluun. 100 jaksoa täyttä asiaa ihonhoidosta odottaa sinua! 

Tutustu asiantuntijoidemme suosituksiin:

Bellabaci Circuflow kuivakuppaus setti Täydellinen setti kuivakuppauksen aloitukseen!
26,00 €
Bellabaci kuivakuppauskupit vartalolle, 2 kokoa Lihasjumien ja selluliitin hoitoon
15,96 €
Bellabaci kasvojen kuivakuppauskupit, 2 kokoa Kirkasta, kiinteytä ja vahvista ihoa
15,96 €
Jenni Ylisirniö
Jenni Ylisirniö


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista