Kuoria vai eikö kuoria - vinkit ihoystävälliseen kuorintaan

07. 07. 2017

Kuoria vai eikö kuoria - vinkit ihoystävälliseen kuorintaan

Valtaosa ihmisistä ajattelee, että kuolleita ihosoluja tulisi poistaa kasvoilta mahdollisimman paljon ja säännöllisesti kauniin ihon saamiseksi. Kuolleita ihosoluja pidetään ihonhoidon pahimpina vihollisina ja niistä halutaan päästä eroon keinolla millä hyvänsä. Jokainen on varmasti nähnyt sosiaalisessa mediassa videoita erilaisten naamioiden “tuloksekkaista” ja ei niin -tuloksekkaista kokeiluista, sekä jopa ihon kuorimisesta veitsellä kuolleista ihosoluista eroon pääsemiseksi.

Oletko tullut ajatelleeksi, että ihollamme on kuolleita ihosoluja, koska niillä on oma tehtävänsä? Vaikka ihosolut ovat kuolleita ja kuivia, ovat ne silti aktiivisia. Niillä on nimittäin ensisijaisen tärkeä tehtävä terveiden vesipitoisten solujen suojaamisessa.

Kuori, mutta älä liikaa

Ihoa ei siis missään nimessä kannata kuoria liikaa, sillä niin tekemällä vahingoitetaan ihon luonnollisia ja tärkeitä suojamekanismeja. Sameasta ja epäpuhtaasta ihosta kärsivät pyytävät usein mahdollisimman tehokkaita kuorintoja, mutta on hyvä muistaa, että ihon kuntoa ei pidä pystyä maagisesti muuttamaan täysin yhdellä hoitokerralla. Liian rakeisilla, rajuilla ja reilusti kuorivilla aineilla voidaan altistaa iho erilaisille ongelmille.

On hyvä tietää myös, että voimakas pesu ja kuorinta EIVÄT ole oikotie eroon epäpuhtauksista - käytännössä aina se vain pahentaa tilannetta.

Mikäli ihoa haluaa kuoria, on aivan riittävää tehdä se noin kerran viikossa. Ihon kuorimisella on toki myös perusteensa: Kun kuollutta ihosolukkoa kuoritaan ihon pinnalta, pääsevät hoitavat tehoaineet imeytymään helpommin ja nopeammin syvemmälle ihoon. Se myös kirkastaa ihoa ja auttaa pitämään ihohuokoset puhtaina estäen epäpuhtauksien syntymistä. Suosittelemme kuitenkin aina hellävaraisia kuorintoja: näillä saadaan haluttu vaikutus aikaan, mutta ei altisteta erilaisille ongelmille. Säännöllinen, lempeän tehokas hoito on kaikille ihotyypeille parasta mahdollista huolenpitoa.

Jos olet kiinnostunut oppimaan lisää ihon mekanismeista ja siitä miten voit tehdä parhaita valintoja oman ihosi hyvinvoinnin puolesta kannattaa tutustua verkkokurssiimme “Uusi Alku Ihollesi”.

TwistBe valikoimaan olemme valinneet joukon ihoa hoitavia, tehokkaita, mutta riittävän hellävaraisia kuorintoja. Löydät meiltä erityisen herkkäihoiselle sopivan 100% entsymaattisen kuorinnan Flow Cosmeticsilta, superhienojakoisen ja siten myös herkälle iholle sopivan mekaanisen kuorinnan Antipodesilta ja ns. 3-in-1 kuorintanaamio Prime Timen BYBIltä. Prime Time on kiinnostava kuorinta täynnä ihoa helliviä raaka-aineita kuten allantoniinia, omenan ja ananaksen hedelmähappoja, entsyymejä sekä rohtosalkoruusun juurta. Se toimii hellävaraisena, mutta ihoa selvästi kirkastavana kuorintanaamiona hedelmähappojen ansiosta tai mekaanisena kuorintana jojobarakeiden ansiosta - tai molemmat samalla hoitokerralla!

Erityisen hyviä ja lempeitä kuorintatuotteita:

  P.S. Jos olet kiinnostunut järkevästä ja aidosti vaikuttavasta ihonhoidosta, kannattaa seurata meitä myös Facebookissa <3 Siellä julkaisemme aina infoa uusista blogikirjoituksista, ihonhoitovinkeistä ja siitä miten ostaa juuri sinun iholle sopivaa kosmetiikkaa parhaaseen hintaan.

  Lue myös:

  Vältä nämä 5 tyypillisinta virhettä ihonhoidossa

  Tee se itse vartalokuorinta

  Kirjoittaja:
  Veera Brückler

  Ihonhoidon asiantuntija, TwistBen perustaja ja toimitusjohtaja


  Lisää kirjoituksia: TwistBe Blogi

  Ihana iho -messut toivat piristystä poikkeusaikaan
  Ihana iho -messut toivat piristystä poi...

  22. 10. 2020

  I love me -messujen siirryttyä tältä syksyltä ensi vuoteen päätimme järjestää TwistBellä omat messut poikkeusajan keskelle piristystä tuomaan: näin syntyi Ihana iho -hemmottelumessut!

  Täs...

  Lue lisää
  Ihana iho hemmottelumessut 2020
  Ihana iho hemmottelumessut 2020

  12. 10. 2020

  I love me -messut siirtyivät syksyyn 2021, mutta me TwistBellä päätimme järjestää oman messutapahtuman niiden tilalle: Ihana iho -hemmottelumessut.

  Katso tästä koko ohjelma sekä verkkokau...

  Lue lisää
  Miten puhdistusöljyä käytetään?
  Miten puhdistusöljyä käytetään?

  06. 10. 2020

  Laadukkaat puhdistusöljyt ja -balsamit ovat ihoystävällisimpiä ihon puhdistustuotteita. Niiden avulla voidaan tehdä perusteellinen kasvojen syväpuhdistus, joka ei kuitenkaan horjuta ihon omia to...

  Lue lisää

  Liity postituslistalle

  Suomi