0

Ostoskorisi on tyhjä

Kuoria vai eikö kuoria - vinkit ihoystävälliseen kuorintaan

Kuoria vai eikö kuoria - vinkit ihoystävälliseen kuorintaan

Valtaosa ihmisistä ajattelee, että kuolleita ihosoluja tulisi poistaa kasvoilta mahdollisimman paljon ja säännöllisesti kauniin ihon saamiseksi. Kuolleita ihosoluja pidetään ihonhoidon pahimpina vihollisina ja niistä halutaan päästä eroon keinolla millä hyvänsä. Jokainen on varmasti nähnyt sosiaalisessa mediassa videoita erilaisten naamioiden “tuloksekkaista” ja ei niin -tuloksekkaista kokeiluista, sekä jopa ihon kuorimisesta veitsellä kuolleista ihosoluista eroon pääsemiseksi.

Oletko tullut ajatelleeksi, että ihollamme on kuolleita ihosoluja, koska niillä on oma tehtävänsä? Vaikka ihosolut ovat kuolleita ja kuivia, ovat ne silti aktiivisia. Niillä on nimittäin ensisijaisen tärkeä tehtävä elävien vesipitoisten solujen suojaamisessa.

Kuori, mutta älä liikaa

Ihoa ei siis missään nimessä kannata kuoria liikaa, sillä niin tekemällä vahingoitetaan ihon luonnollisia ja tärkeitä suojamekanismeja. Sameasta ja epäpuhtaasta ihosta kärsivät pyytävät usein mahdollisimman tehokkaita kuorintoja, mutta on hyvä muistaa, että ihon kuntoa ei pidä pystyä maagisesti muuttamaan täysin yhdellä hoitokerralla. Liian rakeisilla, rajuilla ja reilusti kuorivilla aineilla voidaan altistaa iho erilaisille ongelmille.


On hyvä tietää myös, että voimakas pesu ja kuorinta EIVÄT ole oikotie eroon epäpuhtauksista - käytännössä aina se vain pahentaa tilannetta.

Mikäli ihoa haluaa kuoria, on aivan riittävää tehdä se noin kerran viikossa. Ihon kuorimisella on toki myös perusteensa: Kun kuollutta ihosolukkoa kuoritaan ihon pinnalta, pääsevät hoitavat tehoaineet imeytymään helpommin ja nopeammin syvemmälle ihoon. Se myös kirkastaa ihoa ja auttaa pitämään ihohuokoset puhtaina estäen epäpuhtauksien syntymistä. Suosittelemme kuitenkin aina hellävaraisia kuorintoja: näillä saadaan haluttu vaikutus aikaan, mutta ei altisteta erilaisille ongelmille. Säännöllinen, lempeän tehokas hoito on kaikille ihotyypeille parasta mahdollista huolenpitoa.

Twistbe valikoimaan olemme valinneet joukon ihoa hoitavia, tehokkaita, mutta riittävän hellävaraisia kuorintoja. Löydät meiltä erityisen herkkäihoiselle sopivan 100% entsymaattisen kuorinnan Flow Cosmeticsilta, superhienojakoisen ja siten myös herkälle iholle sopivan mekaanisen kuorinnan Antipodesilta.

Kuori ihoa hellävaraisesti myös näillä:

P.S. Jos olet kiinnostunut järkevästä ja aidosti vaikuttavasta ihonhoidosta, kannattaa seurata meitä myös Instagramissa? Julkaisemme siellä infoa uusista blogikirjoituksista, ihonhoitovinkeistä ja siitä miten ostaa juuri sinun iholle sopivaa kosmetiikkaa parhaaseen hintaan.

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista