Lasten ihottumat - 5 täsmävinkkiä lapsen ihonhoitoon

Lasten ihottumat - 5 täsmävinkkiä lapsen ihonhoitoon

Marraskuussa meillä Twistbellä on teemana eri ikävuosien ihonhoito. Blogi- ja podcast -sarjamme alkaa lasten ihonhoidolla. Koska lapsen ihoa ei lähtökohtaisesti tarvitse hoitaa, meille tulleissa kysymyksissä korostuu erilaiset lasten ihottumat sekä niiden hoito. Valitettavasti lapsetkaan eivät säästy siltä, että osa markkinoilla olevista myös lapsille tarkoitetuista tuotteista on kuormittavia. Tätä ei moni vanhempi tule ajatelleeksi, jolloin voi aiheuttaa lapselle iho-ongelmia liian voimakkailla tai vääränlaisilla tuotteilla ja hoidolla.

Lapsen iholle ilmestyvien ihottumien ja ärsytysten hoitoon voi olla vaikeaa löytää perusvoiteita kummempia vinkkejä. Käymme tässä blogissa läpi kuusi eri ongelmatilannetta hoito-ohjeineen ja tuotesuosituksineen. Blogin lopusta löydät vielä lisäksi podcastin, jossa ihonhoidon asiantuntijamme Veera ja Kati keskustelevat lapsen ihon hoidosta. 

1. Miten hoitaa lapsen iholla olevaa kuivaa ihottumaa?

Lapsen iho on ohut ja herkkä ja sitä tulisi hoitaa mahdollisimman tuotteettomasti sekä hellävaraisesti. Pienen vauvan ihon pesuun riittää hyvin vesi. Lapsen kasvaessa käsien saippuapesu ja hiusten shampoopesu harvakseltaan ovat täysin riittävät normaalipäivinä. Lapsen iholle syntyvää kuivuutta ja ihottumia kannattaa ensisijaisesti ennaltaehkäistä. 

Ennaltaehkäise lapsen ihon kuivuutta: 

  • Välttämällä turhaa ja toistuvaa pesua
  • Vältä käsidesin käyttöä ja pese kädet ensisijaisesti aina kun mahdollista
  • Vältä baby wipesien käyttöä
  • Käyttämällä vain mietoja, hajusteettomia tuotteita lapsen iholla
  • Käyttämällä tuotteita lapsen iholle vain tarpeen vaatiessa

Mikäli lapsen iho kuitenkin pääsee kuivumaan, parhaita tuotteita hoitoon ovat laadukkaat ja yksinkertaiset aidosti vaikuttavia raaka-aineita sisältävät kosteutustuotteet kuten seuraavat kotimaiset suosikkimme:

Kosteutustuotteista saa parhaan tehon irti, kun ne levittää suihkun tai kylvyn jälkeen hieman kostealle iholle. Kylpyveden joukkoon voi ja kannattaa lisätä 100% kasviöljyä kuten Pure=Beauty jojobaöljyä.

Lisäksi olemme koonneet blogiimme oman postauksen myös atooppisen ihon hoidosta.

2. Miten hoitaa lapsella vuotavan nenän johdosta rohtunutta ihottumaa nenän alla?

Etenkin syksyisin ja talvella monella lapsella yleinen ongelma on valuva nenä, jonka johdosta nenän alla oleva iho saattaa mennä rikki, muuttua punaiseksi ja rohtua. Lapsen iho voi tuntua usein tällöin myös kutisevalta. Tämä ongelma on helppo hoitaa yhden täsmätuotteen avulla. Kyseessä on kotimaisen Fiini Naturallyn Kaura-Hunaja voide

Tuotteen sivuilta löydät esimerkkinä ennen ja jälkeen kuvat rohtuneen ihon hoidosta. 

Tuotetta levitetään puhtaalle iholle iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Fiinin voiteen pohjana toimii miedosti antibakteerinen kookosöljy, jossa on niin ikään antibakteerista hunajaa sekä tehokkaasti ihoa rauhoittavaa kauraa.  Se on myös vedetön, säilöntäaineeton eikä sisällä allergeeneja, joten vaikka tuotetta joutuisi suuhun, ei tämä haittaa.

3. Miten hoitaa tulehtunut haava lapsen iholta?

Lapset saavat herkästi erilaisia naarmuja ja pieniä haavoja, iho voi myös ns. palaa puhki esimerkiksi harrastuksien parissa. Toisinaan vahingoittunut iho lähtee tulehtumaan ja tässä loistava apu on Antipodesin Savior Skin Balm. Se sisältää monille tutun Bepanthenin lailla ihon parantumista nopeuttavaa dexpantenolia sekä antibakteerista teepuuöljyä. Näiden lisäksi Savior Skin Balm sisältää antibakteerista ja ihoa suojaavaa mehiläsivahaa sekä runsaasti muita ihoa rauhoittavia, pehmentäviä ja hoitavia kasvoöljyjä ja -uutteita. 

4. Miten saada syylät pois lapsen iholta tehokkaasti?

Runsaasti pihkaa sisältävä pihkasalva on myös erinomainen antibakteerinen tuote hoitamaan pieniä haavoja ja tulehtumia lapsen iholla. Pihkasalva on lisäksi oiva apu syylien hoitoon!

Syylähoidossa pidä syylän vaivaamaa ihoa ensin hetki kylmässä vedessä ja levitä sen jälkeen syyläkohtaan pihkasalvaa. Toista hoito säännöllisesti aamuin illoin kunnes syylä on kadonnut. 

5. Ehkäise näkyvien arpien muodostumista

Lapsen iho uusiutuu ja paranee jopa hämmästyttävän nopeasti. Erilaisten naarmujen ja haavojen, tai jopa leikkaushaavojen, arpihoitoa tehostamaan voi kuitenkin hyödyntää myös Antipodesin Savior Skin Balm. Se nopeuttaa ihon paranemista auttaen ihoa korjaantumaan mahdollisimman tehokkaasti, näin haavoista ei jää näkyviä arpia. Savior Skin Balm auttaa hyvin vaalentamaan myös jo syntyneitä arpia.  

 

TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista