Led-valohoito ihonhoidossa - mitä ja miksi?

Led-valohoito ihonhoidossa - mitä ja miksi?

Led-valohoito on maailmalla suosittu, mutta Suomessa vielä vähän käytetty ihonhoitoa tukeva hoitomuoto, joka perustuu eri valojen ihokudosta aktivoivaan ja parantavaan vaikutukseen. Hoito aktivoi solujen toimintaa sekä edistää ihon aineenvaihduntaa mm. lisäämällä kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Led-valohoitoa onkin hyödynnetty tuloksekkaasti jo noin 30 vuoden ajan erilaisten iho-ongelmien, kuten aknen, couperosan, pigmenttimuutosten sekä ruusufinnin hoitoon, mutta myös ihon ikääntymismuutosten hoitoon ja ennaltaehkäisyyn sekä arpien hoitoon.

Led-valohoito on täysin kivuton, turvallinen ja tehokas, kaikille ihotyypeille sopiva hoitomuoto, jossa hyödynnetään yhdeksän eri valon ainutlaatuista vaikutusta ihon toimintaan. Jokainen valo vaikuttaa hieman eri tavalla ihomme toimintaan ja sen eri kerroksiin, joten näin saadaan tehokkaasti hoidettua ihon eri ongelma-alueita samanaikaisesti. Valoista esimerkiksi sinistä valoa käytetään akne- ja couperosaihon hoitoon, mutta sillä voidaan hoitaa tuloksekkaasti myös tummia silmänalusia. Sinisillä ja vihreillä valoilla on ihoa rauhoittavia ominaisuuksia ja punainen valo puolestaan tunnetaan sen anti-age ominaisuuksistaan. Punainen valo uudistaa ihoa, parantaa kollageenin tuotantoa ja nopeuttaa pintaverenkiertoa. Kaikki keltaiset, punaiset ja oranssit valot ovat ihoa aktivoivia.

Led-valohoitoa käytetään myös leikkaushoitojen yhteydessä sekä plastiikkakirurgiassa juuri sen ihon aineenvaihduntaa, haavoja parantavien sekä arven muodostusta hillitsevien ominaisuuksien vuoksi. Leikkauksen yhteydessä hoidot kannattaa kuitenkin aloittaa leikkauksesta riippuen noin 1-2 viikkoa aikaisemmin.

Mistä tiedän onko Led-valohoidosta hyötyä juuri minun iholle?

Kokosimme tähän alle listan ihonhoidon tilanteista, joihin Led-valohoidosta on hyötyä, voit tästä kätevästi katsoa onko siinä osa-aluetta, johon sinä kaipaisit boostia:

Tummien silmänalusten hoito - LED-valohoidolla pystytään parantamaan ihon ja solujen aineenvaihduntaa, verenkiertoa sekä vahvistamaan ihon pintaa. Tällä on positiivisia vaikutuksia mm. tummien silmänalusten hoidossa.

Rasvoittuva hiuspohja - Hoidolla voidaan tehokkaasti hoitaa rasvoittuvaa hiuspohjaa. LED-valohoito hillitsee talintuotantoa ja näin rauhoittaa hiuspohjaa.

Atooppiseen ihon hoito - Erityisesti punainen valo lisää ihon kosteuspitoisuutta ja auttaa atooppisen ihon hoidossaa. Suomessa varsinkin talviaika on iholle haasteellinen. Kylmä ulkoilma, kuiva sisäilma ja alhainen ilmankosteus aiheuttavat iholle usein kuivuutta ja atooppisen ihon pahenemista. Tähän punaisesta valosta on usein hyötyä.

Arvet - Oranssilla valolla voidaan puolestaan hoitaa tehokkaasti iholla olevia arpia, kuten raskaus-, akne- ja venymäarpia. Oranssi valo uudistaa soluja, parantaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa sekä kiinteyttää ihokudosta. Tämä kuitenkin vaatii vähintään 15 hoitokertaa ja noin 3 kuukauden hoitojakson, sillä arvet eivät rajoitu vain ihon pintaan vaan ovat usein syvemmällä ihossa ja niihin tarvitaan useampi hoitokerta.

Couperosa - Couperosa ihoa voidaan hoitaa tehokkaasti Led-valohoidolla. Punaiset valot aktivoivat ihoa, parantavat ihon pintaa, hapenottokykyä sekä aineenvaihduntaa. Siniset ja vihreät valot puolestaan rauhoittavat ihoa. Eri valoilla voidaan siis hoitaa samalla kertaa eri iho-ongelmia. Sinisillä ja vihreillä valoilla on myös mieltä rauhoittavia ja energisoivia ominaisuuksia.

Kuinka usein pitää käydä saadakseen tuloksia?

Sarjahoidolla saadaan aina pitkäkestoisempia tuloksia. Hoitokertojen määrä riippuu aina lähtötilanteesta, ihon ongelmasta ja jokaiselle räätälöidään yksilöllinen hoitosuunnitelma. Hoidot voidaan aloittaa 6-12 kerran hoidoilla ja katsoa mihin ihon kunto asettuu. Jokainen iho toimii hiukan erilailla ja reagoi hoitoihin aina omalla yksilöllisellä tavallaan, joten hoitokertojen määrä on aina yksilöllistä. Ylläpitohoitoja voidaan tarvittaessa käydä yksi tai kaksi kertaa kuukauden välein. Led-valohoidosta tehokkaan tekee myös se, että vaikutus ihon uusiutumiseen jatkuu vielä 6 kuukauden jälkeen sarjahoidon lopettamisesta, joten positiivisia tuloksia ihon kunnossa voi nähdä vielä muutamankin kuukauden päästä hoitojen lopettamisen jälkeen.

Minkä ikäisille LED-valohoito sopii?

Hoito sopii kaikenikäisille ja sitä voidaan turvallisesti käyttää myös lapsille ja vauvoilla. Led-valohoito parantaa ihon toimintaa, se ei invasoi eli ei tuhoa ihoa millään lailla eikä siinä ole UV-säteitä toisin, kuin esimerkiksi solariumissa, joten hoito ei vaikuta myöskään auringon kanssa. Led-valohoito on ennemminkin väri- ja valoterapiaa jossa makoillaan lamppujen ja hoitavien värien alla rentoutuen.

Kuinka kauan yksittäinen hoito sitten kestää?

Hoitolassamme Led-valohoitoa löytyy 45 minuutin hoitona.

Tarvitseeko ihoa esivalmistella jotenkin kun on tulossa hoitoon? Tai sitten jälkihoitoa, hoidon jälkeen?

Ihoa ei tarvitse esivalmistella hoitoon tullessa. Puhdas rasvaton iho on paras alusta hoidolla ja se sopii hyvin myös rauhoittamaan ihoa kasvohoidon jälkeen. Maksimaalisen hyödyn saavuttamiseksi voit siis ottaa Led-valohoidon vaikka kasvohoidon yhteydessä. Hoidon jälkeen voit elää normaalia elämää ja laittaa kasvoille voidetta tai meikkiä halutessasi.

Milloin LED-hoitoon ei voi tulla?

LED-valohoitoa tai muitakaan laitehoitoja ei tehdä raskaana ollessa eikä imettäessä. Hoidot, jotka puhdistavat, laittavat usein kuona-aineet liikkeelle ja voivat päätyä rintamaitoon ja näin aiheuttaa lapselle vatsanväänteitä. Muita kontraindikaatioita hoidolle ovat valoherkkyydet esim. epilepsia, valomigreeni, syöpä sekä valoherkät lääkkeet.

Mitä voin tehdä seuraavaksi? 

  1. Kiinnostuitko LED-hoidosta - Ajat ovat varattavissa Timmasta. Hoidot tehdään Twistbe myymälän hoitolassa, asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan oikeat valot joka hoitokerralla
  2. Tilaathan uutiskirjettämme? Saat kerran viikossa inspiraatiota ihosi hoitoon, tiedon ensimmäisenä tarjouksista ja uutuuksista sekä etuja vain uutiskirjeemme tilaajille. Tästä pääset liittymään uutiskirjeen tilaajaksi.
  3. Jos haluat tietää enemmän Led-valohoidon hyödyistä sekä käyttökohteista kuuntele alta aihetta käsittelevä podcast-jakso. Siinä ihonhoidon asiantuntijoiden Katin ja Veeran haastateltavana Led-valohoidosta on ekokosmetologi Vilma Stassi

TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista