Maskne eli kasvomaskien aiheuttamat iho-ongelmat

30. 09. 2020

Maskne eli kasvomaskien aiheuttamat iho-ongelmat

Kasvomaskien käytön lisääntymisen myötä ovat kysymykset ja murheet niiden tuomista iho-ongelmista niin ikään nousseet pinnalle. On syntynyt myös uusi käsite - maskne.

Masknella tarkoitetaan kasvomaskin käytöstä osalle aiheutuvia iho-ongelmia. Näitä ovat esimerkiksi maskin alle jäävälle ihoalueelle ilmestyneet tai lisääntyneet epäpuhtaudet, ihottuma tai olemassa olevan aknen pahentuminen.

Mistä masknessa on kyse?

Vaikka kasvomaski suojaa, jatkuva maskin käyttö voi aiheuttaa mikroskooppisen pieniä ihovaurioita maskin hangatessa ja hautoessa ihoa. Kun hengitysilma luo maskin alla olevalle iholle normaalia lämpimämmät olosuhteet, myös erinäisten mikrobien ja bakteerien määrä voi lisääntyä.

Moni markkinoilla olevista kangasmaskeista ei myöskään ole välttämättä alkujaankaan valmistettu materiaalista, joka on tarkoitettu pidettäväksi jopa monta tuntia kerrallaan muuta ihoa herkemmällä, ja epäpuhtauksiin alttiimmalla kasvojen iholla. Turhan moni, kenties jopa tiedostamattaan, käyttää yhtä ja samaa maskia monta kertaa päivän aikana, sitä myös enemmän käsin kosketellen. Näin maskin sisältämien epäpuhtauksien ja mikrobien määrä lisääntyy entisestään, siirtyy kasvoille, ja lopputuloksena voi olla maskne.

Miten ennaltaehkäistä masknea?

Jos pidät kasvomaskia päivittäin tai muuten usein, on tärkeää muistaa kiinnittää huomiota siihen, että kasvoille asetettava maski on aina puhdas, ja käsittelet sitä vain puhtain käsin. Tämän varmistamiseksi suosittelemme TwistBellä ensisijaisesti sellaisia maskeja, jotka on valmistettu nimenomaan siihen sopivasta materiaalista. Kertakäyttöiset ovat helpompi pitää puhtaana. Jos kuitenkin suosit mielummin kankaisia, panosta niissä mielummin korkeaan laatuun, kuin vaikkapa kivaan painatukseen. Muista myös huolehtia siitä, että peset kankaisia tarpeeksi usein, sekä riittävässä pesulämpötilassa.

Kiinnitä erityistä huomiota ihonhoitorutiineihin sekä siihen sisältyviin tuotevalintoihin, sillä maskin käyttö tuo erityistarpeita ihollesi aivan vastaavasti, kuin esimerkiksi vuodenaikojen vaihtelut. Nämä erityistarpeet on tärkeää huomioida, jos haluat välttää iho-ongelmat.

Haluatko apua masknen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon?

Lataa maksuton oppaamme, jossa kerromme, miten voit ennaltaehkäistä masknen ja muut kasvomaskin mahdollisesti mukanaan tuomat iho-ongelmat!

Saat oppaassa ilmaiseksi lisätietoa ja vastauksia mm. seuraaviin yleisiin kysymyksiin:

  • Millaiset ihonhoitorutiinit kasvomaskin kanssa tulisi olla?
  • Mitä tuotteita käyttää kasvomaskin alla?
  • Miten valita sopivat tuotteet masknen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon?

* Tilaamalla oppaan liityt automaattisesti myös uutiskirjeemme tilaajaksi, jos et jo ole.

Kirjoittaja:
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Lisää kirjoituksia: TwistBe Blogi

Paras kasvonaamio? Asiatuntijan vinkit ihon eri tarpeisiin
Kasvonaamio - Asiantuntijan vinkit ihon...

28. 10. 2020

Naamiot ovat erinomaisia täydentäviä tuotteita ihonhoitoon vuodenaikojen vaihdellessa aivan kaikille.

Kokosimme tähän blogipostaukseen ihonhoidon asiantuntijoidemme toimivimmat kasvonaami...

Lue lisää
Ihana iho -messut toivat piristystä poikkeusaikaan
Ihana iho -messut toivat piristystä poi...

22. 10. 2020

I love me -messujen siirryttyä tältä syksyltä ensi vuoteen päätimme järjestää TwistBellä omat messut poikkeusajan keskelle piristystä tuomaan: näin syntyi Ihana iho -hemmottelumessut!

Täs...

Lue lisää
Ihana iho hemmottelumessut 2020
Ihana iho hemmottelumessut 2020

12. 10. 2020

I love me -messut siirtyivät syksyyn 2021, mutta me TwistBellä päätimme järjestää oman messutapahtuman niiden tilalle: Ihana iho -hemmottelumessut.

Katso tästä koko ohjelma sekä verkkokau...

Lue lisää

Liity postituslistalle

Suomi