0

Ostoskorisi on tyhjä

Mitä tarkoittaa kasvoveden kerrostaminen?

Mitä tarkoittaa kasvoveden kerrostaminen?

Perinteisesti on ajateltu, että kasvovesi on vähän turha tuote ja että sillä viimeistellään puhdistus. Kasvovesi toimii ihon biologian näkökulmasta kuitenkin todella paljon paremmin kosteutustuotteena ja on tärkeä vaihe ihon kosteutuksessa.

Kasvoveden rooli osana ihon kosteutusta on erittäin keskeinen, että saadaan oikeasti tuntuvia ja näkyviä tuloksia.

Jotta näitä tuloksia saa, ei ole yhdentekevää mitä kasvovettä käyttää. Kasvovedellä saat hyvin mimikoitua kosteaa ilmastoa, jota hyvinvoiva iho kipeästi kaipaa. Tästä voit lukea lisää esimerkiksi Miksi iho kuivuu talvella-blogipostauksestamme.

Mitä kasvoveden kerrostaminen tarkoittaa?

Kasvoveden kerrostaminen tehdään suihkuttamalla pieni määrä kasvovettä kerrallaan kasvoille joka sitten kevyesti painellaan ihoon täysin ennen seuraavan kerroksen suihkuttamista.

Kerroksia voi tehdä useamman ihon päivän fiiliksen ja tarpeen mukaan. Kerrostamisessa oleellista on, että malttaa suihkuttaa kasvovettä vain vähän kerrallaan, jotta kerrostamisen saa tehtyä tehokkaasti eikä siihen kulu koko aamu tai ilta.

Kerrostamalla ihoon saadaan imeytettyä enemmän kosteutta ja siten tehokosteutettua ihoa.

Miksi kasvovettä pitäisi kerrostaa?

Kasvoveden kerrostaminen edesauttaa ihon kosteutusta. Kerrostuksen avulla ihoa voidaan siis tehokosteuttaa, joka on etenkin hyödyllistä esimerkiksi talvisin ja ympäri vuoden erityisen kuivalle iholle. Jos ihoasi kiristää suosittelemme kokeilemaan kasvoveden kerrostusta jo heti tänä iltana!

Jos yrittäisit suihkuttaa tai imeyttää saman määrän kasvovettä yhdellä kertaa haihtuisi siitä suurin osa iholta sillä iho ei kykene ottamaan suurta määrää kosteutta vastaan välittömästi. Eihän ihomme ime sienen lailla kosteutta hypätessämme uima-altaaseenkaan. Tämän vuoksi kasvoveden kerrostaminen on erityisen hyvä lisä kosteusköyhästä ihosta kärsivän ihonhoitorutiiniin.

Kirjoitukseen liittyvät tuotekokoelmat:

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista