Tiesitkö tämän arganöljystä?

29. 03. 2020

Tiesitkö tämän arganöljystä?

Arganöljy on yksi kosmetiikan suursuosion saavuttaneista raaka-aineista. Eikä suotta, sillä arganöljyllä voi olla uskomaton teho, mikäli se on prosessoitu oikein ja mikäli sen pitoisuus tuotteessa on tarpeeksi korkea. Laadukasta 100% arganöljyä etsivä ilahtuukin löytäessään valikoimastamme Rimitan ja Pure=Beautyn ovat 100% korkealaatuista luomuarganöljyä, eikä niitä ole jatkettu millään muilla öljyillä.

Arganöljyn viljely

Arganöljy kerätään arganpuun luumua muistuttavien hedelmien sisällä olevista hedelmäkivistä, joita käytännössä kutsutaan arganpähkinöiksi. Puut elävät jopa 150 - 200 -vuotiaiksi. Ne vastustavat hyvin kuivuutta ja kasvavat vaikeissa olosuhteissa Lounais-Marokossa. Monet eivät tiedä, että vuohet rakastavat syödä arganpuun hedelmiä. Vuohia näkeekin usein kiipeilevän arganpuissa metsästämässä mehukkaita hedelmiä. Kun vuohet syövät hedelmän, ne ulostavat hedelmäkiven.

Näitä vuohien “prosessoimia” arganpuun hedelmäkiviä hyödynnetään kakkoslaatuisissa arganöljyissä. Laadukkaissa arganöljyissä käytetään ainoastaan pähkinöitä, jotka ovat vielä kiinni puussa ja puussa olevassa hedelmässä. Hyvälaatuisen arganöljyn tunnistaa kirkkaasta kullankeltaisesta väristä, sekä nopeasta imeytyvyydestä.

Arganöljyn valmistus berberinaisten elinkeino

Arganöljyn valmistus on perinteisesti kuulunut Berberien kieliryhmään kuuluville naisille ja se tarjoaakin tärkeän elinkeinon paikallisille naisille. Öljyn valmistaminen on erittäin vaiherikas prosessi, johon saattaa kulua kokonainen vuorokausi. Kun hedelmät on kerätty puista, kuivataan ne auringon paahteessa, minkä jälkeen ne halkaistaan ja sisällä olevat hedelmäkivet otetaan talteen. Hedelmäkivet myös paahdetaan, sillä niiden kuoret on silloin helpompi jauhaa. Hedelmäkivet halkaistaan käsin pienten kivien avulla. Lopuksi öljy suodatetaan ja pullotetaan.

Laadukkaiden arganöljyjen prosessointi eroaa myös halvempien öljyjen valmistuksesta. Laadukkaiden öljyjen valmistuksessa huomioidaan, että raaka-aine ei koskaan pääse kosketuksiin veden kanssa, sillä Marokossa vedessä on paljon bakteereita, kuten salmonellaa. Arganöljyn yleistyttyä kosmetiikan raaka-aineena on käyttöön otettu erilaisia mekaanisia työkaluja valmistusprosessin nopeuttamiseksi. Kylmäuuttotekniikalla tarkoitetaan, ettei öljyn valmistuksessa ole käytetty korkeita lämpötiloja. Kuten esimerkiksi raakaruoassa, myös öljyssä tämä takaa korkean ravinnepitoisuuden sekä sen, ettei haitallisia peroksideja pääse muodostumaan.

Sekä Rimita että Kahina tukevat molemmat arganöljyn hankinnassaan kestävää kehitystä sekä berberinaisten työtä.

Luontaista hehkua ja hyvinvointia koko keholle

Arganöljy on todellinen monitoimituote. Kevyt ja ei-rasvainen öljy imeytyy helposti ja antaa niin iholle kuin hiuksillekin uskomattoman hehkun. Se sisältää luontaisesti erittäin suuren määrän E-vitamiinia ja antioksidantteja. Arganöljyn on lisäksi todettu minimoivan juonteita, palauttavan ihon elastisuuden ja neutralisoivan vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat merkkejä ikääntymisestä.

Öljyä voi käyttää kasvojen (ja vartalon) ihon ravitsemiseen, hiuksien ravitsemiseen, kynsinauhojen hoitoon sekä vaikkapa kuiville jalkapohjille. Pitkäaikaisella käytöllä on mahdollista myös vaalentaa maksaläiskiä ja tuote antaa luontaisen noin spf 5 suojakertoimen. Arganöljy toimii loistavasti myös muun muassa kotona tehtävissä kasvonaamioissa ja meikkivoiteessa.

Arganöljy on ihana ihonhoidon raaka-aine myös siksi, että se sopii hyvin myös herkille eikä aiheuta tyypillisesti allergisia reaktioita.

Voit kuunnella arganöljyn valmistuksesta ja taustoista myös podcastimme, jossa vieraana tarkkaan arganöljyn valmistukseen perehtynyt Minna Uusitalo Rimita Greenilta.

Kirjoitukseen liittyvät tuotekokoelmat:

Lue myös:

Tiesitkö tämän aurinkorasvastasi?

Kahina - laadukkainta arganöljyä luksusta hakevalle

Kirjoittaja:
Kati Partanen

Ihonhoidon asiantuntija, TwistBen perustaja ja markkinointijohtaja


Lisää kirjoituksia: TwistBe Blogi

Ihana iho -messut toivat piristystä poikkeusaikaan
Ihana iho -messut toivat piristystä poi...

22. 10. 2020

I love me -messujen siirryttyä tältä syksyltä ensi vuoteen päätimme järjestää TwistBellä omat messut poikkeusajan keskelle piristystä tuomaan: näin syntyi Ihana iho -hemmottelumessut!

Täs...

Lue lisää
Ihana iho hemmottelumessut 2020
Ihana iho hemmottelumessut 2020

12. 10. 2020

I love me -messut siirtyivät syksyyn 2021, mutta me TwistBellä päätimme järjestää oman messutapahtuman niiden tilalle: Ihana iho -hemmottelumessut.

Katso tästä koko ohjelma sekä verkkokau...

Lue lisää
Miten puhdistusöljyä käytetään?
Miten puhdistusöljyä käytetään?

06. 10. 2020

Laadukkaat puhdistusöljyt ja -balsamit ovat ihoystävällisimpiä ihon puhdistustuotteita. Niiden avulla voidaan tehdä perusteellinen kasvojen syväpuhdistus, joka ei kuitenkaan horjuta ihon omia to...

Lue lisää

Liity postituslistalle

Suomi