0

Ostoskorisi on tyhjä

Top 10 kauneusruoat: Nro 5 Vesi

Top 10 kauneusruoat: Nro 5 Vesi

Tämän viikon kauneusruoaksi olemme valinneet veden ja tässä postauksessa kerromme sinulle sen merkityksestä ihomme hyvinvointiin. Moni varmasti tietää veden tärkeydestä elimistölle ja ihollemme sekä sen että meidän tulisi juoda vettä 2-3 litraa päivässä, riippuen siitä kuinka paljon juomme kahvia ja urheilemme. Juotko sinä 2-3 litraa vettä päivässä?

Miksi sinun kannattaa pitää huolta riittävästä veden juonnista?

Kehostamme iso osa on vettä ja solumme ovat suurimmaksi osaksi vettä, näin ollen liian vähäinen veden juonti aiheuttaa kuivumista, joka näkyy myös ihollamme. Daily Mailissa kokemuksiaan jakaneen Sarah Smithin tarina on erinomainen ja havainnollistava esimerkki veden vaikutuksista iholle. Sarah päätti panostaa vedenjuontiin lääkäreiden suositeltua riittävää, kolmen litran, päivittäistä vedenjuontia hänen päänsärky- ja ruoansulatusvaivoihin. Lähtötilanteessa hän aloitti päivänsä kahvilla ja nautti vettä vain pari kertaa vuorokaudessa aterioiden yhteydessä, noin litran verran.

Panostettuaan veden juontiin päivittäin neljän viikon ajan päänsärky ja turvotus laskivat, mutta yllättävänä sivuvaikutuksena myös Sarahin iho näytti huomattavasti nuorekkaamalta ja kirkkaammalta (kuva alla). Halusimme jakaa tämän esimerkin kanssasi, sillä se havainnollistaa hyvin veden vaikutusta ja merkistystä ihon hyvinvointiin.

Toivottavasti sait tästä lisämotivaatiota veden juontiin! Iho saa kosteutensa vedestä ja sillä on siksi merkittävä vaikutus ihon joustavuuteen ja nuorekkuuteen. On hyvä muistaa, että saamme vettä myös syömästämme ruoasta, esimerkiksi kurkku koostuu suurimmaksi osaksi vedestä.

Moni ei myöskään tule ajatelleeksi kuinka veden juonti vaikuttaa kehoamme ja ihoamme puhdistavan maksan toimintaan. Maksa sisältää 73% vettä ja näin vesi on ehdoton maksan normaalille toiminnalle. Vesi auttaa maksaamme puhdistamaan kehoa sitä kuormittavilta haitallisilta aineilta.

Nesteen puute aiheuttaa myös muun muassa ummetusta ja vaikeuttaa suolen normaalia toimintaa. Tämä voi myös lisätä kehon myrkkykuormaa ja sitä kautta vaikuttaa myös ihomme kuntoon. Suosittelemme siis juomaan runsaasti puhdasta vettä, josta me saamme onneksi täällä Suomessa nauttia.

Raikas aamun aloitus vedellä

Lopuksi vielä vinkki raikkaaseen aamun aloitukseen! Aamulla herättyäsi purista puolen sitruunan mehu lasilliseen vettä ja nauti juoma pillillä tyhjään vatsaan. Tai jos juot juoman suoraan lasista muista juoda reilusti vettä päälle estääksesi kiilteen kulumista. Sitruunavesi muun muassa laittaa kuona-aineet liikkeelle ja lisää vastustuskykyä. Huomenna voitkin aloittaa aamun hellimällä itseäsi ja kehoasi. <3

Kärsitkö iho-ongelmista, mutta et ole saanut haluamiasi tuloksia sen hoidossa? Tutustu myös iho-ongelmien hoitoon keskittyvään ruokavalio-oppaaseen, joka sisältää 21 iho-ongelmiin auttavaa reseptiä!

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista