0

Ostoskorisi on tyhjä

Tuleeko voide vai seerumi ensin?

Tuleeko voide vai seerumi ensin?

"Tuleeko voide vai seerumi ensin?" on todella usein kysytty kysymys ja hämmennystä aiheuttavat erilaiset suositukset asian tiimoilta sekä se, että usein kaikki seerumit laitetaan samalle lähtöviivalle.

Opiskeltuamme ihon biologiaa, kosmetiikan raaka-aine tuntemusta sekä kosmetiikan valmistusta, lähdemme aina liikkeelle siitä mitä iho tarvitsee ja miten se toimii sekä siitä mitä raaka-aineita kussakin tuotteessa on.

Tuotteet, jotka ovat erilaisia koostumukseltaan toimivat eri tavalla ja niitä käytetään eri tavalla. Tämä pätee myös seerumeihin, sillä niitäkin on olemassa eri tyylisiä.

Kosteutustuotteiden oikeaoppiseen käyttöön on kuitenkin hyvä ohjenuora, jonka avulla pystyt helposti levittämään tuotteet AINA oikeassa järjestyksessä:

Kosteutustuotteet levitetään kasvoille "kevyimmästä raskaimpaan"

Kasvojen kosteutusrutiini aloitetaan aina laadukkaasta suihkutettavasta kasvovedestä. Jos seerumisi on nestepohjainen, lisätään se kasvoille kasvoveden jälkeen ja sitten kasvovoide ja viimeiseksi mahdollinen kasvoöljy. Jos kyseessä on öljyseerumi se kannattaa levittää kasvoille vasta voiteen jälkeen (mikäli käytät samaan aikaan voidetta ja öljyä).

Tuotteet, jotka ovat vedettömiä ja sisältävät vain erilaisia öljyjä muodostavat enemmän okklusiivista kalvoa, joka lukitsee allensa kosteuden ja ihoa ravitsevat aineet. Öljyt myös blokkaavat veden ja vettä rakastavien raaka-aineiden pääsyä allensa, joten tästä syystä vesipitoinen voide levitetään ennen öljyseerumia.

Jos levittäisit tuotteet toisessa järjestyksessä, et saisi tuotteistasi haluamiasi hyötyjä irti.

 

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista