0

Ostoskorisi on tyhjä

Vältä nämä 5 tyypillisintä virhettä ihonhoidossa

Vältä nämä 5 tyypillisintä virhettä ihonhoidossa

Yksi asia, johon me Twistbellä asiakastyössämme kerta toisensa jälkeen törmäämme on, että ihmiset tekevät ihonhoidossa pääasiassa samoja virheitä. Syy tähän on ns. yleiset käsitykset ihonhoidosta ja itse uskon vahvasti, että syynä on myös se miten kosmetiikkamarkkinointi on kuluttajia ohjaillut. Sillä mikäpä olisi markkinoinnille parempaa riistaa kuin ongelma, johon voi tarjota ratkaisun. Riippumatta siitä auttaako ko. ratkaisu kukistamaan perimmäisen ongelman.

Niinpä käyn nyt läpi viisi tyypillisintä ihonhoidon virhettä, jotka välttämällä teet ihollesi valtavan suuren palveluksen.

Ihonhoidon virhe 1: Kasvoja pestään liian voimakkaasti

Tämä on ihonhoidon virhe, johon törmäämme lähes aina keskustellessamme uuden asiakkaan kanssa. Etenkin epäpuhtauksista kärsivät pesevät kasvojaan usein aivan liian voimakkaasti. Moni ajattelee, että pesemällä kasvonsa erityisen tehokkaasti saadaan iholta pois haitalliset bakteerit ja meikkijäämät.

Tehokas pesu vie toki mennessään meikit ja bakteereja, mutta samalla altistaa ihon entistä haavoittuvammin haitallisille bakteereille ja kuivumiselle (valtaosa epäpuhtauksien kanssa kamppalevista kärsii myös pintakuivasta ihosta, ja tässä ainakin yksi syy siihenkin) ja mikä haitallisinta se horjuttaa ihon omaa puolustusmekanismia.

Mikä sitten on liian voimakasta pesemistä?

Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että geelimäiset ja vaahtomaiset puhdistusaineet ovat turhan rankkoja ihollemme. Suosi siis aina maitomaisia, öljymäisiä, voidemaisia ja balsamimaisia puhdistustuotteita.

Myös epäpuhdas iho kaipaa lempeyttä ja päivän aikana iholle kertynyt lika sekä meikki saadaan kyllä iholta tehokkaasti pois ilman supervaahtoavia puhdistusaineita. Öljyt ovat erityisen hyviä liottamaan iholta likaa ja rasvaliukoista meikkiä (jollaisia myös ripsivärit tyypillisesti ovat).

Löydät meiltä valikoiman tehokkaita, mutta hellävaraisia puhdistustuotteita tai voit tutustua sinulle sopiviin vaihtoehtoihin ihotyypillesi sopivien tuotteiden kautta.

Ihonhoidon virhe 2: Vältellään öljyjä ihonhoidossa

Moni ajattelee, että öljyt tukkivat ihoa ja aiheuttavat epäpuhtauksia. Tämän vuoksi etenkin epäpuhtauksista kärsivät monesti välttelevät öljyjä. Tässä on myös perää, sillä kasviöljyistä esimerkiksi kookos on melko komedogeeninen ja voi aiheuttaa ihohuokosten tukkeumaa (mikäli se ei omalle ihollesi sovi). Se, että kaikki öljyt tukkisivat ihoa ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

Ihomme tuottaa itsekin omaa öljyseostaan, talia. Talin liikatuotanto voi aktivoitua mikäli iho ei saa riittävästi hyviä rasvoja sisältä ja/ tai ulkoa. Kasvoöljyistä jojoba on itseasiassa nestemäinen vaha ja lähinnä talin koostumusta, se onkin oiva apu rasvoittavan ihon hoitoon.

Laadukkaat, puhtaat kasvoöljyt ja seerumit ovat muutenkin toimivan ihonhoidon kulmakiviä. Ne auttavat sitomaan kosteutta iholle, suojaavat ihoa ja ainutlaatuisien rasvahappo- ja ravinnekoostumuksiensa ansiosta ravitsevat ihoa tehokkaasti.

Ihonhoidon virhe 3: Ei käytetä kasvovettä

On jopa hämmästyttävän yleistä, kuinka moni uusi asiakkaamme ei käytä kasvovettä ensimmäistä kertaa tavatessamme. Syy tähän on tyypillisesti huonoissa aiemmissa kokemuksissa sekä kasvoveden väärä käyttötapa. Sillä käsi ylös nyt mikäli käytät (tai olet käyttänyt) kasvovettä laittamalla sitä vanuun ja sitten pyyhit kasvot. Kasvovedellä monesti siis viimeistellään kasvojen puhdistus. Se on ihan ok eikä itsessään mikään ihonhoitovirhe, MUTTA kasvovesi on todellisuudessa kosteutustuote ja vanun sijaan sitä kannattaa suihkia runsaasti suoraan kasvoille.

Mielikuva siitä, että kasvovedet yleisesti kuivattavat perustuu etanolipohjaisiin kasvovesiin, joissa löydät esim. denaturoidun alkoholin hyvin korkealta raaka-aineluettelosta.

Laadukas kasvovesi antaa kuitenkin iholle kosteutta ja tehostaa sen jälkeen laitettavan voiteen, seerumin tai öljyn toimintaa. Nyt on siis korkea aika lopettaa kasvovedestä lintsaus. Itsellesi varmasti sopivan, erittäin laadukkaan kasvoveden löydät varmasti valikoimastamme täältä.

Ihonhoidon virhe 4: Ei huomioida ruokavaliota

Se, millaista kosmetiikkaa käytät on lähes epärelevanttia mikäli ruokailutottumuksesi ovat aivan pielessä. Pitkälle prosessoitu ja epätasapainoinen ruokavalio rasittaa ihoa, voi aiheuttaa tulehduksia eikä myöskään aidosti ravitse ihoa. Tämä ei tarkoita, että sinun tulee pyrkiä täydelliseen, kurinalaiseen ruokavalioon vaan että nauttimasi ruoan tulee olla monipuolista, ravitsevaa ja mieluusti myös paljon tuoretta ruokaa sisältävää. Siinä missä tämänkaltainen ruoka tekee hyvää koko kehollesi ja jaksamisellesi se tekee hyvää myös ihollesi.

Toisinaan on myös niin, että ruokavalio on erittäin hyvässä kunnossa, mutta silti jossain mättää. Tällöin on hyvä katsoa asiaa vielä syvemmin ja miettiä saako kehosi ja ihosi hyödynnettyä sille antamasi ravintoaineet. Asiantuntevan ravintoneuvojan apu on monesti todella hyödyllistä, mutta on myös asioita joita voit helposti kokeilla ensin vielä itse tukeaksesi vatsasi ja suolistosi toimintaa (joka puolestaan edesauttaa ravintoaineiden imeytymistä ihosi hyödyksi). Näistä hyvä esimerkki on laadukas omenaviinietikka aamuisin tyhjään vatsaan nautittuna sekä maitohappobakteerit.

Löydät meiltä myös kattavan valikoiman lisäravinteita.

Ihonhoidon virhe 5: Hoidetaan seurausta, ei syytä

Tämä on valitettavan yleistä. Kuivaa ihoa hoidetaan paksulla voiteella ja epäpuhtauksia vaahtoavilla pesuaineilla. Virhe tässä on, että iho-ongelmien perimmäistä syytä ei poisteta vaan ongelmaa laastaroidaan ja tämä puolestaan luo useimmiten vain lisää ongelmia. Pelkkien oireiden hoitaminen ei käytännössä koskaan tuo pitkäkestoisia tuloksia ihonhoidossa.

On siis tärkeää aina miettiä MIKSI ihoni on kuiva tai MIKSI iholleni ilmestyy epäpuhtauksia. Voi tällöinkin olla, että kuivaa ihoa hoitaessasi tarvitset avuksesi tuhdin voiteen, mutta saadaksesi oikeasti hyviä tuloksia tulee sinun tarkastella koko ihonhoitorutiiniasi ja käyttämiäsi tuotteita kriittisesti. Ovatko käyttämäsi tuotteet oikeat tuotteet sinulle ja järkeviä ihosi biologian kannalta? Saatko riittävästi vettä ja öljyjä sisäisesti? Nukutko riittävästi? Voitko parantaa sisäilman laatua kotonasi?

Kokonaisvaltaisen ihonhoidon kanssa liikkeelle lähtö voi aluksi tuntua työläältä, mutta sitä varten me olemme tukenasi. Voit aina kääntyä puoleemme ihonhoitoasioidesi kanssa. Saat meihin yhteyden sivun alareunasta löytyvän chatin, sähköpostin letstalk@twistbe.fi, Facebook -sivujemme, puhelimen 040 1969604 sekä tietenkin Helsingin myymälämme kautta.

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista