0

Ostoskorisi on tyhjä

Vegaaninen kosmetiikka - tämä sinun tulisi tietää

Luonnonkosmetiikka, vegaanisuus, luomu, eko - mitä voit odottaa?

Vegaanisuus kertoo, että tuotteessa ei ole eläinperäisiä raaka-aineita, kuten hunajaa, mehiläisvahaa, silkkitoukkien silkkiä, ötököistä valmistettua väriaine karmiinia, maitoa, eläimen talia tms. raaka-aineita.

Moni ostaa vegaanista kosmetiikkaa pitäen sitä automaattisesti eläinystävällisenä vaihtoehtona.

Näin ei kuitenkaan aina ole. Jos haluat ostaa vegaanista kosmetiikkaa fiksusti tai tehdä eläinten sekä luonnon kannalta parempia valintoja, tästä Twistben ihonhoidon asiantuntijoiden artikkelista saat paljon hyödyllisiä vinkkejä ja näkökulmia!

Mitä haasteita vegaanikosmetiikassa on?

 • Vegaanisuus ei tarkoita automaattisesti eläinystävällistä 
 • Vegaanisuus ei ole takuu eläinkokeettomuudesta 
 • Vegaanisuus ei tarkoita ympäristöystävällistä
 • Vegaanikosmetiikka voi sisältää muoveja, parabeeneja, sulfaatteja, silikoneja tms raaka-aineita mitä yleensä halutaan vältellä 
 • Vegaanisuus ei kerro mitäään tuotteen hoitavuudesta
 • Vegaanisuus ei takaa hyvää hinta-laatu suhdetta
 • Vegaaninen kosmetiikka voi olla äärimmäisen ihoa tai kehoa kuormittavaa

Voisi helposti ajatella, että vegaanisuus ja luonnollisuus arvoina kulkisivat käsi kädessä, mutta kun katsotaan kaupassa olevia tuotteita ne eivät ole millään tasolla lupauksia toisistaan.

Tämä on todella harmi, mutta kun tarkastelee asiaa koulutuksemme näkökulmasta, sille löytyy selkeä syy: vegaanisuus on monelle yritykselle vain markkinointitermi muiden joukossa.

Jos ajattelet, että valitset vegaanisuuden esimerkiksi sillä perusteella, että se on eläimille parempi vaihtoehto, niin oletko huomioinut tämän: Vegaaninen tuote voi olla ympäristön kannalta ongelmallinen, tuhota vesistöjä ja sen eliöitä, kulkeutua ruokaketjussa ylöspäin sekä sisältää lisäksi raaka-aineita, jonka takia harjoitetaan esimerkiksi metsähakkuita, jotka vievät eläimiltä elintilan.

Miten ostaa vegaanista kosmetiikkaa fiksummin?

Jos katsot vain onko kosmetiikkatuote vegaaninen et voi varmistua, että saat laadukkaan tuotteen. Jos haluat käyttää rahasi fiksusti, sinun pitää silti tarkistaa mitä tuote sisältää, miten se on tuotettu ja onko siinä sinulle sopivia raaka-aineita.

Jos haluat ostaa vegaanista kosmetiikkaa ja varmistua, että ostat vain eläimille, luonnolle ja itsellesi hyviä tuotteita, muista nämä asiat:

 1. Tarkista, ettei tuote sisällä ympäristöä kuormittavia, huonosti biohajoavia tai eläimille haitallisia raaka-aineita. Näitä ovat mm. akrylaatit, sulfaatit, silikonit, mineraaliöljyt, PEG-emulgaattorit ja säilöntäaine EDTA.
 2. Osta kosmetiikkaa perustuen oman ihosi tarpeisiin. Vegaaninen kosmetiikka ei ole ympäristöystävällistä, jos sitä ostaa kaappiin seisomaan.
 3. Tarkista tuotteen hintalaatu-suhde, älä haksahda markkinointilauseisiin.
 4. Varmistu tuotteen eläinkokeettomuudesta ennen kuin ostat sen.
 5. Lue INCI-lista ja osta vain tuotteita, jotka sisältävät aidosti ihoa hoitavia raaka-aineita

Jos näiden asioiden katsominen tuntuu liian työläältä, muista, että voit aina tehdä ostoksia meillä. Twistbellä ihonhoidon asiantuntijat ovat tarkastaneet tuotteet ja niiden ainesosaluettelot puolestasi.

Meillä voit luottaa valikoimamme on:

 • 100% muoviton, silikoniton ja parabeeniton, eikä tuotteissa ole mitään luontoa kuormittavaa tai eläimille haitallista ✅
 • 100% eläinkokeeton ✅
 • 99% luonnonkosmetiikkaa ✅
 • 99% tuotteista on turvallisia raskauden ja imetyksen aikana ✅
 • Suomen luomuin✅
 • Annamme takuun ettei kaupastamme löydy vanhentuneita tuotteita tai väärennöksiä✅

Valikoimamme tuotteista yli 80% on vegaanista kosmetiikkaa.

Vegaaninen kosmetiikka ja muut kosmetiikkatermit - mitä ne tarkoittavat? Kuuntele podcast!

Vastuullisuuden ja luonnollisuuden yleistyessä markkinoilla näkee käytettävän paljon erilaisia termejä kosmetiikassa: vegaaninen kosmetiikka, luomukosmetiikka, luonnonkosmetiikka, reilun kaupan kosmetiikka.

Mutta tiesitkö, että luonnollinen tuote voi sisältää muovia, vegaaninen kosmetiikka ei olekaan eläinystävällistä tai että luonnonkosmetiikan sertifikaatti ei olekaan tae tuotteen hoitavuudesta?

Twistben ihonhoidon asiantuntijat Kati ja Veera kertovat sinulle alla olevassa podcastissä mitä näillä termeillä tarkoitetaan, mitkä niiden erot ovat, mitä haasteita termien käyttö sisältää ja mitä sinun tulisi huomioida kosmetiikkaa ostaessasi.

Mitä seuraavaksi jos vegaaninen kosmetiikka kiinnostaa?

 • Kaipaatko apua itsellesi sopivan vegaanisen kosmetiikan löytämisessä? Kysy apua verkkokaupan chatin kautta
 • Onko sinulla iho-ongelma ja haluaisit hoitaa sitä vegaanisilla tuotteilla? Tutustu ihotyyppianalyysiimme.
 • Haluatko näytteitä vegaanisista kosmetiikkatuotteista? Tilaa mistä tahansa tuotteesta näyte verkkokaupastamme tai tule testaamaan vegaanista kosmetiikkaa Helsingin myymälällemme.

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista