0

Ostoskorisi on tyhjä

Atooppinen iho ja ihottuma

Atooppinen iho

Atooppinen iho voi oireilla eri asteisesti ja eri tavoin riippuen ihmisestä. Tyypillisesti se on herkkä, erittäin kuiva ja tulehtuu helposti. Pahimmillaan atooppinen iho on lisäksi hilseilevä ja kutisee. Se voi myös halkeilla ja punoittaa.

Atooppisessa ihossa ihon kosteuden haihtumista estävä suojamuuri on lähes olematon. Tästä syystä kosteus pääsee haihtumaan iholta, jolloin iho kuivuu helposti.

Ihossa on luonnostaan todella vähän rasvoja ja sen luontaiset toiminnot ovat muutenkin normaalista ihosta poikkeavia. Tämä saattaa aiheuttaa osaltaan ihon kuivuuden, kiristävyyden ja hilseilyn sekä tulehdusalttiuden.

Mistä atooppinen iho johtuu?

Taipumus atooppiseen ihoon tulee tyypillisesti geeneistä, mutta esimerkiksi stressi, suolistobakteerien epätasapaino sekä esimerkiksi liian pesevät puhdistustuotteet tyypillisesti pahentavat atooppisen ihon kuntoa entisestään.

Atopiaa voi esiintyä myös paikallisesti esimerkiksi käsissä, jolloin kyse on tyypillisesti "ärsytysekseemasta". Käsien atooppisen ihon hoidosta voit lukea lisää blogistamme.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme Veeran ja Katin valitsemat atooppisen ihon hoidon täsmätuotteet, sekä vinkkejä niiden käyttöön.

Jos tarvitset apua tuotteiden valinnassa ja maksaläiskien hoidossa, kysy rohkeasti ihonhoidon asiantuntijoiltamme verkkokaupan chatin kautta, tai tule pistäytymään myymälällemme.

Verkkokauppamme on 100% suomalainen 🇫🇮 ja saat meiltä tuotteet atooppisen ihon hoitoon nopeasti postissa 1-3 päivässä tai heti noutamalla ne myymälältämme.