Atooppinen iho

Atooppinen iho

Atooppinen iho voi oireilla eri asteisesti ja eri tavalla riippuen ihmisestä. Tyypillisesti atooppinen iho on herkkä, erittäin kuiva ja tulehtuu helposti. Pahimmillaan atooppinen iho on lisäksi hilseilevä ja kutisee. Se voi myös halkeilla ja punoittaa.

Atooppisessa ihossa ihon kosteuden haihtumista estävä suojamuuri on lähes olematon. Tästä syystä kosteus pääsee haihtumaan iholta, jolloin iho kuivuu helposti. Lisäksi ihossa on luonnostaan todella vähän rasvoja ja ihon luontaiset toiminnot ovat muutenkin normaalista ihoasta poikkeavia. Tämä saattaa aiheuttaa osaltaan ihon kuivuuden, kiristävyyden ja hilseilyn sekä tulehdusalttiuden.

Taipuvuus atooppiseen ihoon tulee tyypillisesti geeneistä, mutta esimerkiksi stressi, suolistobakteerien epätasapaino sekä esimerkiksi liian pesevät puhdistustuotteet tyypillisesti pahentavat atooppisen ihon kuntoa entisestään. Atooppinen iho voi esiintyä myös paikallisesti esimerkiksi käsissä, jolloin kyse on tyypillsesti "ärsytysekseemasta".

Käsien atooppisen ihon hoidosta voit lukea lisää blogistamme. Selaamalla alaspäin löydät erityisen hyvin atooppisen ihon hoitoon sopivat, tarkkaan raaka-aineiden perusteella valitsemamme tuotteet.

Haluatko apua atooppisen ihon hoitoon?

Klikkaa alta asiantuntijamme täsmähoito-ohjeisiin. Voit myös ladata ilmaisen ihonhoito-oppaamme, jossa käymme läpi miten vältät 3 yleisintä iho-ongelmia aiheuttavaa virhettä.

Atooppisen ihon hoito
Lataa ihonhoito-opas

Tutustu myös näihin

Liity postituslistalle

Suomi