Kuiva iho - Rasva- ja kosteusköyhä iho

Kuiva iho

Kuiva iho tuntuu usein kireältä, eikä iho ole erityisen kimmoisa. Se on tyypillisesti sekä rasva- että kosteusköyhä ja kuivan ihon uloin kerros ei toiminnaltaan ole optimaalinen. Uloimman kerroksen tehtävä on estää kosteuden haihtuminen iholta ja kun se ei toimi tai sen koostumus on olematon, pääsee kosteus haihtumaan iholta ja tällöin iho kuivuu.

Iholla saattaa olla punaisia läiskiä ja siihen tulee herkemmin juonteita, sillä iholta puuttuu rasvaa, joka tätä ennaltaehkäisisi. Se saattaa tuntua myös karhealta. Kuivaa ihoa ei tulisi kuitenkaan sekoittaa pintakuivaan ihoon.

Kuivan ihon täsmähoito

Kosteusköyhän ihon hoidossa oleellisinta on auttaa ihoa sitomaan kosteutta ja palauttamaan kykynsä ylläpitää ihanteellista kosteustasapainoa. Kosteusköyhyyttä voi paikata kosteutta sitovilla raaka-aineilla kuten hyaluronihapolla ja hunajalla.

Rasvaköyhää ihoa kannattaa puolestaan tukea hyvälaatuisilla kasviöljyillä, koska iholle tulee herkemmin ryppyjä silloin, kun siitä puuttuu rasvaa.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme Veeran ja Katin valitsemat täsmätuotteet sekä vinkkejä niiden käyttöön.

Jos tarvitset apua tuotteiden valinnassa ja maksaläiskien hoidossa, kysy rohkeasti ihonhoidon asiantuntijoiltamme verkkokaupan chatin kautta, tai tule pistäytymään myymälällemme.

Verkkokauppamme on 100% suomalainen 🇫🇮 ja saat meiltä tuotteet kuivan iho hoitoon nopeasti postissa 1-3 päivässä tai heti noutamalla ne myymälältämme.